reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Piszecie o hybrydzie, ja jakoś ostatnio zdjelam a robiłam od października bez przerwy to teraz cały czas mi się łamią więc mam krótkie. A na ślub w grudniu miałam takie :)

1487236165-aaaaaa.jpeg

Lubie miec zrobione paznokcie ale ostatnio nie chciały mi się trzymać, ciągle się łamały więc dałam im odpocząć

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja sobie zakupiłam bazę proteinowa i teraz tylko baza i topem. Nie umiem juz funkcjonować bez lakieru na paznokciach

reklama
Mi kazał leżeć i zero przytulasów. Powiedział, że takie łożysko ma większą szanse się odkleić. Trzeba uważać na krwawienia i z każdym na IP lecieć. Najgorszy okres właśnie do 30tc i ten kazał mi w łóżku spędzić. A dalej oszczędzać się: zero dźwigania i ciężkich prac. Oczywiście jeszcze straszył , że w momencie krwotoku nie ratuje się dziecka tylko matkę. Dobrze , że chciał podkreślić powagę sytuacji , ale przez takie słowa kilka dni płakałam.

f2w3rjjgwqepia0h.png
Hmmm a ja nie wiedziałam... i łażę normalnie, i wszystko robię, i przytulanki mam... No to muszę chyba troszkę zwolnić mam nadzieję że tak jak pisze Daktyl będzie dobrze [emoji4] damy radę [emoji6]

16udskjopmtfyunf.png

Ja sobie zakupiłam bazę proteinowa i teraz tylko baza i topem. Nie umiem juz funkcjonować bez lakieru na paznokciach

Ja jak kiedyś nie robiłam paznokci to używałam tej odżywki z evelinie (nie pamiętam jak to się pisze haha) 8w1. I paznokcie miałam super. Wydaje mi się że po porodzie może hybryde sobie zrobię. Bo mam dziewczynę która wymyśla fajne wzorki i ma talent :)

1487236677-aaaaaa.jpeg

1487236708-aaaaaa.jpeg

Na telefonie udało mi sie tylko takie jej dzieła znaleźć. Wszystko naturalna płytka :)

Ja jak kiedyś nie robiłam paznokci to używałam tej odżywki z evelinie (nie pamiętam jak to się pisze haha) 8w1. I paznokcie miałam super. Wydaje mi się że po porodzie może hybryde sobie zrobię. Bo mam dziewczynę która wymyśla fajne wzorki i ma talent :)

1487236677-aaaaaa.jpeg

1487236708-aaaaaa.jpeg

Na telefonie udało mi sie tylko takie jej dzieła znaleźć. Wszystko naturalna płytka :)

Ale ta baza to hybryda [emoji16]

Dziewczyny oglądalyscie może ostatnio na tvp2 program ryba czy filet?? Nie mogę dokopac się a chciałam obejrzeć macie może ścieżkę??

Ja konsultowałam się w sumie z 3 lekarzami i oni mówili , że takie łożysko jest groźne dla dziecka i dla matki. Wiadomo, że myślę pozytywnie i mam nadzieje , że w poniedziałek na USG już będzie wyżej. Chociaż o ten cm albo dwa. :)

Anulka. Nie masz tak nisko jak ja wiec nie martw się na zapas, ale najlepiej skonsultuj się ze swoim lekarzem na ten temat. On będzie wiedział najlepiej :)

f2w3rjjgwqepia0h.png

reklama
[emoji20][emoji44][emoji44][emoji44] ja nie chce cesarki!!!! Kurczę a ja sobie chodzę i wszystko robię [emoji46] a z tego co piszesz to powinnam się oszczędzać???

16udskjopmtfyunf.png
Kurczę, ja też mam łożysko na tylnej ścianie i bardzo nisko...
I nic nie mówił mi o oszczędzaniu się, powiedział tylko że do następnej wizyty za 4tyg powinno się to z podnieść.
Nie chcę cesarki [emoji52]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Do góry