reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Cześć Dziewczyny!

Sasanka gratuluje cudownych wiadomości z badania polowkowego.

Życzę zdrówka dla wszystkich chorujących.

Ja dzisiaj się nie odzywakam, bo dopadł Szymcia i mnie jakiś wirus. Mamy biegunki, okropienstwo. Mój synek ma pierwszy raz to ustrojstwo, ale jest bardzo dzielny. Mamy dietę i ładnie zajada to co mu podaję, dużo popija, nawet ochydny probiotyk dzisiaj 2 razy wypił, więc naprawdę jestem z niego bardzo dumna. Większą połowę dnia oboje przeleżeliśmy, bo taka biegunka to potrafi wykończyć. Dzidziuś w brzuszku regularnie daje o sobie znać, więc mam nadzieję, że wszystko dobrze u naszej małej (chyba :)) Zosi w brzuszku.

reklama
zoja przykro mi z powodu diagnozy :( sprecyzowali dokładnie czy ogólnie nzj? Mój maluch ma Crohna, takż wiem, że to ciężkie choroby :/ najważniejsze, że jest diagnoza i można włączyć leczenie. Pytanie tylko czy ci sprecyzowali bo leczenie w każdej z nzj jest nieco inne

7u223e3kwboc3bjp.png

zoja przykro mi z powodu diagnozy :( sprecyzowali dokładnie czy ogólnie nzj? Mój maluch ma Crohna, takż wiem, że to ciężkie choroby :/ najważniejsze, że jest diagnoza i można włączyć leczenie. Pytanie tylko czy ci sprecyzowali bo leczenie w każdej z nzj jest nieco

Tak, zdiagnozowali wrzodziejące zapalenie jelita. Nie wiem co dalej teraz czekam jak mój stan sie poprawi ale nie wiem co dalej będzie jak to będzie wyglądało

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To 22 t i 1dzien. Właśnie coś mi się z tym lidlem pomyliło ,więc poszłam do Pepco ,pare ciuszkow kupilam. Lekarz mi powiedział że to na 100% dziewczynka ,oby tak było:)
Na razie posladkowko ułożona ale ma czas na odwrócenie się.
Porownalam wymiary z synem i raczej kolejne 4kg się szykuje. Szyjkę zmierzył i 4.3cm albo 4.5 nie pamiętam.

Życzę Wam też samych pozytywnych wiadomości :* :)

Tylko synek zawiedziony ,bo co powiem że dziewczynka to mówi że chce chlopoka ;)

Zoja oj ale się nameczysz. Dużo zdrówka życzę i trzymaj się!

Anula i Was dopadło, mam nadzieję że szybko dojdziecie do siebie;)

Sasanka gratulacje!

Ja też po wizycie i meeega zaskoczenie. Nie będzie Feliksa, będzie wymarzona córcia! Ma ok 420g i 25 cm. Wszystko mi pani doktor ładnie tłumaczyła, pokazywała. Jestem bardzo zadowolona z wizyty. Ostatnio miałam lekarza który nigdy nic nie mówił tylko na koniec "jest ok". A na wszelkie moje przypadłości odpowiadał, że to normalne.
Poza tym na początku ciąży namawiano na na taki pakiet który kosztował 250e i dzięki temu mieliśmy mieć usg na każdej wizycie i raz 4d i jakieś tam badanie dodatkowe. Ja nie wykupiłam a mimo to mam usg na każdej wizycie i dzisiaj mi babka dała 2 normalne zdjęcia usg a 3 zdjęcia 4d na którym widać ślicznie buźke itd;)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Sasanka gratuluję super wieści. Zazdroszcze wam ze wiecie już na pewno co będziecie miały. Mnie te 70% dziewczynki wcale nie przekonuje.

Tynka dla mnie i mojego m każde wakacje w górach były czymś wyjątkowym. Przez 13 lat razem zwiedziliśmy każde pasmo górskie w Polsce i powiem szczerze że no Pieniny czy Sudety zawsze bardziej mi się podobały jak tatry. Do tego stopnia ze po skończeniu studiów wytatuowałam sobie na barku sosne reliktowa z pienin- moje pierwsze i ukochane góry.

Mój mąż ma panoramę tart na ręku wytatuowane, my zawsze skupialiśmy się głównie na Tatrach tych polskich i słowackich. Ostatnio przed kontuzja męża zdobyliśmy Gerlach, już się nie umiem doczekać kiedy dzidzia będzie na tyle duza ze bezproblemowo w fotelikiem plecaku będziemy mogli się z nią gdzieś wybrać
b1f4677b15a9b216e151d713825ac96c.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry