reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja jeszcze nie przytyłam nic, ostatnio u gina wyszło niby 0,7kg na plusie, ale to w ciuchach zimowych i popołudniu - a jak ważę się w domu to tyle samo kg pokazuje

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
U mnie 8 na plusie ale po ostatniej wizycie u lekarza odstawiłam wszystkie słodkie napoje , jak mam ochotę na słodkie to pije soki Które sama wyciskam słodycze zastępuje suszona żurawina i orzechami, tez są tluste ale lepsze niż słodycze odstawiłam białe pieczywo mam nadzieje ze waga się troszkę zatrzyma i nie będzie tak pędziła .
Od jakiegoś czasu zawsze wieczorem swędzi mnie całe ciało nie tak jak bym coś miła tylko tak od środka zastanawiam się czy to nie cukier ale w moczu nic nie wyszło a badania na krzywa cukrowa dopiero przede mną.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja ważę nadal o 1.5 mniej niż przed. Ale juz się nie martwię bo było-5 , więc powoli przybieram na wadze. Gin się czepia ale mnie to nie przeszkadza ;)

Zadzwoniłam do gin powiedziała że na 90% zapalenie ucha i że przez takie temp moge stracić ciążę. Ona nie mogła mi napisać recepty bo jej teraz nie ma i kazała jechać do pierwszego kontaktu po antybiotyk. Pojechałam i nie chcieli mnie przyjąć bo powinnam się zapisać tydzień wcześniej. Zobaczyłam tabliczkę że mają monitoring Audio więc powiedziałam że w takim razie proszę o zaświadczenie ze odmówiła pomocy kobiecie ciężarnej [emoji23] i wiecie co ? weszłam bez kolejki [emoji23] Lekarka miała wielki problem bo " potem się rodzą dzieci z wadami..." . Z bólem dupy ale wy pisała receptę. Gin antybiotyk zaakceptowała i kazała brać probiotyk i pić jogurty naturalne :)
Więc ja narazie leżę ale czuje się spokojniejsza;)

w57vyx8dubspq12k.png

Co do infekcji : mój lekarz w poprzedniej ciąży jak wyjeżdżałam za granicę dał mi receptę na Nystatynę. Tak na wszelki wypadek gdyby cos mi się przyplątało. Nigdy jej nie użyłam. Ale świadomość, ze mam lek w lodowce dawał mi spokój ducha :)
Moze Wy tez poproście lekarza o taka receptę. Niech on sam wybierze lek. Tak na wszelki wypadek, gdyby cos było, a nie ma możliwości przyjść na wizytę.

oar8pg4n1kii9v0d.png

U mnie 8 na plusie ale po ostatniej wizycie u lekarza odstawiłam wszystkie słodkie napoje , jak mam ochotę na słodkie to pije soki Które sama wyciskam słodycze zastępuje suszona żurawina i orzechami, tez są tluste ale lepsze niż słodycze odstawiłam białe pieczywo mam nadzieje ze waga się troszkę zatrzyma i nie będzie tak pędziła .
Od jakiegoś czasu zawsze wieczorem swędzi mnie całe ciało nie tak jak bym coś miła tylko tak od środka zastanawiam się czy to nie cukier ale w moczu nic nie wyszło a badania na krzywa cukrowa dopiero przede mną.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tynka...skóra się rozciąga i pewnie dlatego.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Ja ważę nadal o 1.5 mniej niż przed. Ale juz się nie martwię bo było-5 , więc powoli przybieram na wadze. Gin się czepia ale mnie to nie przeszkadza ;)

Zadzwoniłam do gin powiedziała że na 90% zapalenie ucha i że przez takie temp moge stracić ciążę. Ona nie mogła mi napisać recepty bo jej teraz nie ma i kazała jechać do pierwszego kontaktu po antybiotyk. Pojechałam i nie chcieli mnie przyjąć bo powinnam się zapisać tydzień wcześniej. Zobaczyłam tabliczkę że mają monitoring Audio więc powiedziałam że w takim razie proszę o zaświadczenie ze odmówiła pomocy kobiecie ciężarnej [emoji23] i wiecie co ? weszłam bez kolejki [emoji23] Lekarka miała wielki problem bo " potem się rodzą dzieci z wadami..." . Z bólem dupy ale wy pisała receptę. Gin antybiotyk zaakceptowała i kazała brać probiotyk i pić jogurty naturalne :)

w57vyx8dubspq12k.png
Koniecznie probiotyki bo ci się jakaś infekcja przypląta.

Co do infekcji : mój lekarz w poprzedniej ciąży jak wyjeżdżałam za granicę dał mi receptę na Nystatynę. Tak na wszelki wypadek gdyby cos mi się przyplątało. Nigdy jej nie użyłam. Ale świadomość, ze mam lek w lodowce dawał mi spokój ducha :)
Moze Wy tez poproście lekarza o taka receptę. Niech on sam wybierze lek. Tak na wszelki wypadek, gdyby cos było, a nie ma możliwości przyjść na wizytę.

oar8pg4n1kii9v0d.png
Ja brałam nystatyne juz trzy razy i pomagała tylko chwilowo. Ale też mam zawsze opakowanie w lodówce. Tak na przetrwanie.

reklama

w57vyx8dubspq12k.png

Brawo za asertywność!

oar8pg4n1kii9v0d.png

Do góry