reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny trzymam kciuki za szybkie powroty do zdrowia. Ucho to jakaś norma ostatnio, sama miałam.
Mnie za to od wczoraj tak ciągnie w pachwinach że jajo można znieść, macie też tak samo??? Dramat, siedzę ciągnie, stoję ciągnie, leżę ciągnie.
Ruchów też nie czuje za bardzo kilka razy mnie Ktoś posmyral ale sporadycznie. Ale tłumacze sobie tym że mam łożysko na przedniej ścianie.
I mam 1,5 kg na plusie.

reklama
Ja mam 1,5kg. I choć brzuch sporawy to mam wrażenie, ze jednak ciałka tez się nabiera. Spodnie pidżamowe-biodrowe-niektóre cisną, piersi stanik z D zmieniony na F.
Sama ciąża tez zaczyna ważyć. W 40 tyg średnia ciąża wazy około 6 kg: dziecko, łożysko,wody. Wiadomo , ze u każdej minimalnie bedzie się różnic.
Jeśli koniecznie chcesz wiedzieć czy tyjesz i gdzie to mierz centymetrem obwody, na przykład: udo, biodra, biust.
Ja od 30 tc będę mierzyć pas na wysokości pępka. Ponoć powinno przybierać 1 cm tygodniow. Teraz póki co mam 84. W poprzedniej ciąży na koniec miałam 102[emoji3]

oar8pg4n1kii9v0d.png
Ja po samym porodzie się wazylam . Dosłownie 2-3h po. Wazylam 9 kg mniej. Synek ważył 3600. Ale dużo wód miałam i ogromne łożysko.

Ja po samym porodzie się wazylam . Dosłownie 2-3h po. Wazylam 9 kg mniej. Synek ważył 3600. Ale dużo wód miałam i ogromne łożysko.

No i tez zależy czy gromadzicie dużo wody: stopy,dłonie, ręce, twarz. Ja nie byłam spuchnięta mimo porodu latem przy 34 stopniach. Ubyło mi dokładnie 6 kg. Choć miałam nadzieję, że bedzie ciut więcej :) Sumarycznie przytyłam 13, więc i tak niewiele zostało.

oar8pg4n1kii9v0d.png

No i tez zależy czy gromadzicie dużo wody: stopy,dłonie, ręce, twarz. Ja nie byłam spuchnięta mimo porodu latem przy 34 stopniach. Ubyło mi dokładnie 6 kg. Choć miałam nadzieję, że bedzie ciut więcej :) Sumarycznie przytyłam 13, więc i tak niewiele zostało.

oar8pg4n1kii9v0d.png
Ja jak wrocilam do domu z malym mialam 12kg mniej... Z moicj 23 to i tak nie duzo [emoji14]

oar8s65gmlqg37sx.png

Dzień dobry :)
Życzę dużo zdrówka wszystkim chorującym!!

Jeej ja miałam taki okropny sen,że nie mogę przestać o nim myśleć...obudziłam się płacząc,masakra

No i tez zależy czy gromadzone dużo wody. Ja nie byłam spuchnięta mimo porodu latem przy 34 stopniach. Ubyło mi dokładnie 6 kg. Choć miałam nadzieję, że bedzie ciut więcej :) Sumarycznie przytyłam 13, więc i tak niewiele zostało.

oar8pg4n1kii9v0d.png
To książkowo przytyłas. Ja przytyłam 23 . Po porodzie zostało mi 14 haha. Ale schudłam tak potem ze juz mnie od anoreksji wyzywali bo wazylam czterdzieści parę kg. To specjalnie tyłam do 52 kg. A w tamtej ciąży zaczynałam z waga 56. To teraz waze tyle w 19 tyg ,co wazylam na początku 1 ciąży. [emoji4]

Ja mam 1,5kg. I choć brzuch sporawy to mam wrażenie, ze jednak ciałka tez się nabiera. Spodnie pidżamowe-biodrowe-niektóre cisną, piersi stanik z D zmieniony na F.
Sama ciąża tez zaczyna ważyć. W 40 tyg średnia ciąża wazy około 6 kg: dziecko, łożysko,wody. Wiadomo , ze u każdej minimalnie bedzie się różnic.
Jeśli koniecznie chcesz wiedzieć czy tyjesz i gdzie to mierz centymetrem obwody, na przykład: udo, biodra, biust.
Ja od 30 tc będę mierzyć pas na wysokości pępka. Ponoć powinno przybierać 1 cm tygodniow. Teraz póki co mam 84. W poprzedniej ciąży na koniec miałam 102[emoji3]

oar8pg4n1kii9v0d.png
Ok dzięki za info. Bedę się mierzyć 1x na tydzień. Do tej pory sprawdzałam tylko wagę.

Hej dziewczyny, jak u was z wagą? U mnie +4kg i za cholerę nie wiem gdzie ja mam te +4kg :)
Jem tyle samo co przed ciążą nie jem słodyczy ani nie piję słodkich napojów a jednak mi przybywa. To chyba woda się magazynuje. Niby w aplikacji waga jest w normie a jednak człowieka to przeraża:)
Ale fakt faktem że wcześniej miałam wagę w dolnej granicy normy to chyba teraz jest normalne że więcej przybieram :)
Ja tez +4kg

5djylbetecfse5n6.png

reklama
Bede dzwoniła do ginekologa w czwartek z wynikami tsh i zapytam o tą infekcjie . Może mnie gdzieś przyimnie bo.u niego gdzie chodze to juz niema miejsc ,ale on tylko tam w środy przyjmuje. :( że musiało mi.sie to teraz przyglątac. Wrrr ostanio mialam 6 lat temu w ciąży :/

5djylbetecfse5n6.png

Do góry