reklama
cymera
Fanka BB :)
Bo kto nie ma w głowie ten ma w nogach wiem sama tak mamHej dziewczyny
Ja właśnie po zakupach,ale oczywiście zapomniałam paru rzeczy i muszę lecieć drugi raz
tynka2506
Ja jeszcze przed zakupami... nie mam na nic ochoty dopadła mnie chandra płacze od rana jak wariatka . Ale moje wieczorne rozmyślania przyniosły efekty bo wymyśliłam prezent dla babci. Mój mąż zgubił wczoraj obrączkę jako ze bardzo schudł od ślubu ma ja bardzo luźna i na warsztacie wpadła mu pod jakieś szafki tylko żeby ja wyciągnąć musi wszystko rozkręcić
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Rybcia2309
Nieee :/ kurna sama byłam ciekawa co u Ciebie siedziDziewczyny szkoda gadać pierwszy raz taka sytuacja że usg pojechalo na przegląd więc nadal nie wiem jaka płeć masakra jakas ))) chtna dowiem się na porodówce dopiero hehehhe
Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom
madireiro
Odebrałam wyniki TSH - 2,5... niedużo spadło (było 3,15 a norma dla kobiet w ciąży to 2,35). Lekarz zwiększył mi dawkę leku z 50 g do 75 g... po usg tarczycy okazało się że mam guzek 7 mm. Na razie nie groźny, ale po porodzie trzeba będzie zrobić biopsję.
Pierwszy raz w ogóle trafiłam na takiego szczegółowego i dociekliwego endokrynologa. Siedziałam u niego prawie godzinę, dokładnie omawialiśmy moje wszystkie wyniki, historię chorób i wyobraźcie sobie, że jedną z przyczyn mojego szybkiego nabierania wagi przed ciążą mogła być choroba autoimmulogiczna, która z kolei wywołała stan zapalny tarczycy. Ta choroba mogła wziąć się z bardzo dużego stresu po śmierci bliskiej mi osoby (1,5 roku temu). W szoku byłam...
Poprzedni lekarz u ktorego byłam miesiąc temu nic nie widział na usg i stwierdził, że taki poziom TSH (miałam 3,15) jest niegroźny. A figa... nieleczona tarczyca w ciąży może skutkować utratą ciąży i gdybym wtedy nie dostałam leku teraz miałabym ponad 6-7..
A i jeszcze jedna sprawa ważna dla dziewczynek tarczycowych.. w okolicach 20 tc lekarz kazał mi zrobić badania TRAb, ponieważ choroba matki może wpływać na rozwój dziecka i spowodować u niego problemy z tarczycą. Tak więc dziewczynki, które leczą wysokie TSh popytajcie swoich lekarzy o badania na przeciwciała TRAb.
Pierwszy raz w ogóle trafiłam na takiego szczegółowego i dociekliwego endokrynologa. Siedziałam u niego prawie godzinę, dokładnie omawialiśmy moje wszystkie wyniki, historię chorób i wyobraźcie sobie, że jedną z przyczyn mojego szybkiego nabierania wagi przed ciążą mogła być choroba autoimmulogiczna, która z kolei wywołała stan zapalny tarczycy. Ta choroba mogła wziąć się z bardzo dużego stresu po śmierci bliskiej mi osoby (1,5 roku temu). W szoku byłam...
Poprzedni lekarz u ktorego byłam miesiąc temu nic nie widział na usg i stwierdził, że taki poziom TSH (miałam 3,15) jest niegroźny. A figa... nieleczona tarczyca w ciąży może skutkować utratą ciąży i gdybym wtedy nie dostałam leku teraz miałabym ponad 6-7..
A i jeszcze jedna sprawa ważna dla dziewczynek tarczycowych.. w okolicach 20 tc lekarz kazał mi zrobić badania TRAb, ponieważ choroba matki może wpływać na rozwój dziecka i spowodować u niego problemy z tarczycą. Tak więc dziewczynki, które leczą wysokie TSh popytajcie swoich lekarzy o badania na przeciwciała TRAb.
Nie slyszalam o tym ale zapytam mojej endokrynolog dzieki za informacje!Ja na poczatku ciazy mialam tsh 3,20 potem zbilam do 2,10 a teraz mam 0,5.Najwazniejsze jest branie tyroksyny na poczatku dopoki dziecku nie wyksztalci sie tarczyca i samo nie zacznie wytwarzac hormonu.Odebrałam wyniki TSH - 2,5... niedużo spadło (było 3,15 a norma dla kobiet w ciąży to 2,35). Lekarz zwiększył mi dawkę leku z 50 g do 75 g... po usg tarczycy okazało się że mam guzek 7 mm. Na razie nie groźny, ale po porodzie trzeba będzie zrobić biopsję.
madireiro
Nie slyszalam o tym ale zapytam mojej endokrynolog dzieki za informacje!Ja na poczatku ciazy mialam tsh 3,20 potem zbilam do 2,10 a teraz mam 0,5.Najwazniejsze jest branie tyroksyny na poczatku dopoki dziecku nie wyksztalci sie tarczyca i samo nie zacznie wytwarzac hormonu.
Ja też pierwszy raz o tym usłyszałam dzisiaj :-) Czekałam dwa miesiące aby dostać się do tego lekarza (prywatnie).. opłaciło się :-) Lepszy nadmiar informacji niż ich brak
Anusiek1508
Wreszcie znalazlam chwile, zeby do Was zajrzec. Niby dzien wolny, a pracy bardzo duzo. Ciasto w piecu, lazienka posprzatana to teraz chwila relaksu
Ja herbate pije zielona, ale tylkk rano do sniadania, pozniej soki, choc teoretycznie nie moge bo mam podwyzszony cukier, teraz przerzucam sie na wode lekko gazowana - pycha Z wit. mi gin. polecila Prenatal dla 2 trym. mam zaczac brac od stycznia.
Milego dnia
Ja herbate pije zielona, ale tylkk rano do sniadania, pozniej soki, choc teoretycznie nie moge bo mam podwyzszony cukier, teraz przerzucam sie na wode lekko gazowana - pycha Z wit. mi gin. polecila Prenatal dla 2 trym. mam zaczac brac od stycznia.
Milego dnia
reklama
Jejku dziewczyny jak wy dużo piszecie. Nie ogarniam ja teraz mam troszkę pracy bo święta, muszę pomóc siostrze i u siebie też ogarnąć. Gdyby nie udało mi się w święta do was zajrzeć to życzę wam zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia! Oraz dużo prezentów! :*
Napisane na ZTE Blade A452 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na ZTE Blade A452 w aplikacji Forum BabyBoom