reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny [emoji4][emoji4][emoji4]
Wasze podwojne kciuki przynioslu efekty!! Zdalam egzamin, uzyskalam certyfikat i dostalam uprawnienia [emoji4][emoji4][emoji4]

Gratulacje super !

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
A ja stwierdziłam że nie przejmuje się tym że nie mam tych wyliczeń bo w sumie po co mi one. Skoro wszystko jest w normie i jest w porządku... a ryzyko i tak i tak zawsze jest więc co mi po liczbach :) jestem młodą, w rodzinie nie ma żadnych chorób- tak jak wczoraj rozmawiałam na początku z Panią doktor. Cieszę się zdrowym bobasem :)
A chyba się przeziębilam :(

p19u9jcg81ehxczt.png

A ja stwierdziłam że nie przejmuje się tym że nie mam tych wyliczeń bo w sumie po co mi one. Skoro wszystko jest w normie i jest w porządku... a ryzyko i tak i tak zawsze jest więc co mi po liczbach :) jestem młodą, w rodzinie nie ma żadnych chorób- tak jak wczoraj rozmawiałam na początku z Panią doktor. Cieszę się zdrowym bobasem :)
A chyba się przeziębilam :(

p19u9jcg81ehxczt.png
To chyba zależy od programu w którym się obsługiwał lekarz. Ale myślałam że jego forma jest narzucana z góry przez FMF. Jeśli wyniki usg są w normie to nie ma co się martwić. Ryzyko podstawowe wyliczaja z wieku a skorygowane jest wyliczanie w oparciu o dane z usg lub o dane z usg i badań krwi pappa. Wiadomo jak wyniki i pomiary dobre to obnizaja ryzyko wynikające z wieku. Ale to tylko liczby które i tak niewiele mówią.

p19ucsqv6rf79f3c.png

Ja w pierwszej o drugiej ciąży dwa razy "odwiedziłam" Kopernika i raz Ujastek i dużo lepiej wspominam ten drugi. W Koperniku to zawsze patrzyli na mnie jak na naciagaczkę a niestety za pierwszym razem przyjechałam z krwawieniem ktore okazało sie początkiem naturalnego poronienia (położne kiepskie tylko rzucały tekstami zebym przestała ryczeć bo przecież to i tak nic nie zmieni).

Ja prowadzę ciąże w Lux medzie i dwie prowadziłam u innego lekarza z poprzednim dzieckiem i w tej ciąży chodzę do innego. Obaj byli z Kopernika, ale wcale mnie nie namawiali zebym tam rodziła, sami stwierdzali ze w dzisiejszych czasach nie ma znaczenia skąd lekarz a gdzie chcesz rodzic.
Dwóch synów urodziłam na Żeromskiego i nie wyobrażam sobie zebym teraz miała rodzic gdzieś indziej. Jestem zachwycona szpitalem, lekarzami, położnymi i pomocą laktacyjna!!!
Ja miałam dwie cesarki i to tez mocno zważylo na wyborze- Żeromski ma zupełnie inną procedurę cc niz inne krakowskie szpitale, po drugie najlepsza poradnie laktacyjną i coś z czego myslalam ze nie skorzystam ale jednak- jeśli dziecko musi zostac w szpitalu matka zostaje razem z nim (np Ujastek i Rydygier wypisuje matkę a dziecko zostaje samo). Za drugim razem moje dziecko spędziło 2 tyg w szpitalu a ja razem z nim!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Na Ujastku też może być matka z dzieckiem. Moja koleżanka urodziła bliźniaki jeden był zdrowy drugi miał coś z nóżka i przez te 2 tygodnie które go leczyli była w szpitalu z obydwoma chłopakami w tym z jednym całkiem zdrowym gotowym do wypisu. Wyszli wszyscy razem. Na zeromskim rodziła moja siostra. Też sobie chwali. Ja jeszcze nie wiem muszę porozmawiać z moją panią dr o porodzie jak ona to widzi na Kopernika.

p19ucsqv6rf79f3c.png

Oooo wreszcie ktos z Krakowa:) Myślalam ze sama jestem.Ja mam lekarza z Ujastek i tam tez planuje porod.Opinie sa rozne ale tak jak wszedzie i te pozytywne i te bardzo negatywne.Przekonamy sie w czerwcu
Myślę że to dobry szpital. Moje znajome sobie chwala. Ja też z tamtad miałam pierwsza lekarke do której chodziłam od nastolatki. Pierwsza ciążę przy niej straciłam i mimo że to świetna kobieta jakoś już nie wróciłam. Może następna ciążę do niej wrócę. Zabieg wtedy miałam na Ujastku i ogólnie ten szpital źle mi się kojarzy dlatego wczoraj nie wstapilam. Ale w pierwszej ciąży byłam tam na izbie przyjęć było ok.

p19ucsqv6rf79f3c.png

reklama
Do góry