reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny [emoji4][emoji4][emoji4]
Wasze podwojne kciuki przynioslu efekty!! Zdalam egzamin, uzyskalam certyfikat i dostalam uprawnienia [emoji4][emoji4][emoji4]

Gratulacje super !

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
A ja stwierdziłam że nie przejmuje się tym że nie mam tych wyliczeń bo w sumie po co mi one. Skoro wszystko jest w normie i jest w porządku... a ryzyko i tak i tak zawsze jest więc co mi po liczbach :) jestem młodą, w rodzinie nie ma żadnych chorób- tak jak wczoraj rozmawiałam na początku z Panią doktor. Cieszę się zdrowym bobasem :)
A chyba się przeziębilam :(

p19u9jcg81ehxczt.png

A ja stwierdziłam że nie przejmuje się tym że nie mam tych wyliczeń bo w sumie po co mi one. Skoro wszystko jest w normie i jest w porządku... a ryzyko i tak i tak zawsze jest więc co mi po liczbach :) jestem młodą, w rodzinie nie ma żadnych chorób- tak jak wczoraj rozmawiałam na początku z Panią doktor. Cieszę się zdrowym bobasem :)
A chyba się przeziębilam :(

p19u9jcg81ehxczt.png
To chyba zależy od programu w którym się obsługiwał lekarz. Ale myślałam że jego forma jest narzucana z góry przez FMF. Jeśli wyniki usg są w normie to nie ma co się martwić. Ryzyko podstawowe wyliczaja z wieku a skorygowane jest wyliczanie w oparciu o dane z usg lub o dane z usg i badań krwi pappa. Wiadomo jak wyniki i pomiary dobre to obnizaja ryzyko wynikające z wieku. Ale to tylko liczby które i tak niewiele mówią.

p19ucsqv6rf79f3c.png

Ja w pierwszej o drugiej ciąży dwa razy "odwiedziłam" Kopernika i raz Ujastek i dużo lepiej wspominam ten drugi. W Koperniku to zawsze patrzyli na mnie jak na naciagaczkę a niestety za pierwszym razem przyjechałam z krwawieniem ktore okazało sie początkiem naturalnego poronienia (położne kiepskie tylko rzucały tekstami zebym przestała ryczeć bo przecież to i tak nic nie zmieni).

Ja prowadzę ciąże w Lux medzie i dwie prowadziłam u innego lekarza z poprzednim dzieckiem i w tej ciąży chodzę do innego. Obaj byli z Kopernika, ale wcale mnie nie namawiali zebym tam rodziła, sami stwierdzali ze w dzisiejszych czasach nie ma znaczenia skąd lekarz a gdzie chcesz rodzic.
Dwóch synów urodziłam na Żeromskiego i nie wyobrażam sobie zebym teraz miała rodzic gdzieś indziej. Jestem zachwycona szpitalem, lekarzami, położnymi i pomocą laktacyjna!!!
Ja miałam dwie cesarki i to tez mocno zważylo na wyborze- Żeromski ma zupełnie inną procedurę cc niz inne krakowskie szpitale, po drugie najlepsza poradnie laktacyjną i coś z czego myslalam ze nie skorzystam ale jednak- jeśli dziecko musi zostac w szpitalu matka zostaje razem z nim (np Ujastek i Rydygier wypisuje matkę a dziecko zostaje samo). Za drugim razem moje dziecko spędziło 2 tyg w szpitalu a ja razem z nim!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Na Ujastku też może być matka z dzieckiem. Moja koleżanka urodziła bliźniaki jeden był zdrowy drugi miał coś z nóżka i przez te 2 tygodnie które go leczyli była w szpitalu z obydwoma chłopakami w tym z jednym całkiem zdrowym gotowym do wypisu. Wyszli wszyscy razem. Na zeromskim rodziła moja siostra. Też sobie chwali. Ja jeszcze nie wiem muszę porozmawiać z moją panią dr o porodzie jak ona to widzi na Kopernika.

p19ucsqv6rf79f3c.png

Oooo wreszcie ktos z Krakowa:) Myślalam ze sama jestem.Ja mam lekarza z Ujastek i tam tez planuje porod.Opinie sa rozne ale tak jak wszedzie i te pozytywne i te bardzo negatywne.Przekonamy sie w czerwcu
Myślę że to dobry szpital. Moje znajome sobie chwala. Ja też z tamtad miałam pierwsza lekarke do której chodziłam od nastolatki. Pierwsza ciążę przy niej straciłam i mimo że to świetna kobieta jakoś już nie wróciłam. Może następna ciążę do niej wrócę. Zabieg wtedy miałam na Ujastku i ogólnie ten szpital źle mi się kojarzy dlatego wczoraj nie wstapilam. Ale w pierwszej ciąży byłam tam na izbie przyjęć było ok.

p19ucsqv6rf79f3c.png

reklama
Do góry