reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Odstaw na kulka dni i zobacz czy jest różnica.

Tak gadamy o tym piciu a mi się śniło , że wypiłam dzis cała butelkę wina. Obudziłam się spocona jakbym conajmniej koszmar miała ;)

oar8pg4ngmro558y.png
A mi się pikolo zachciało. Koleżanka niedawno mnie poczestowala i jeszvze czuje są w ustach[emoji3]

f2w3rjjgfd8znk4b.png

reklama
Caixa mnie tez tak wszystko swedzi... Twarz rece nogi brzuch plecy i nawet tam gdzie swiatlo nie dociera [emoji14] pomaga smarowanie balsamem :) chyba skora mi sie przesusza...

Justyna ja tez nie mam w ogole ochoty na zakupy... Nawet jak cos ogladam to mi sie nic nie podoba... Moze jak poznam plec bedzie lepiej ;)

A jest jakaś mamusia ktora nie chce poznać plci??

Moj dzien to dzisiaj porazka... Ogarnelam tylko z grubsza i nie mam na nic sily... Spac mi się chce!

oar8s65gmlqg37sx.png

Odstawię ten suplement i zobaczymy..bo to nie do wytrzymania jest. Ja mam zapalenie tarczycy i być może coś się tam zadziało jak przyjęłam większą dawkę jodu. (przy hashimoto nie powinno sie przyjmowac jodu ale dla dobra dziecka sie go bierze z suplementami). Od strasznego swędzenia skory w ogóle sie dowiedziałam ze mam chorą taryczyce. Jutro jade kupic olej kokosowy przynajmiej bedzie 100% naturalny i bede sie smarowac bo skora rzeczywiście sucha moze cos pomoze.Milego wieczoru dziewczyny ide czytac "W Paryżu dzieci nie grymaszą" -poradnik dla mam :)

Czytalam ta ksiazke.
Chwilami fajna a chwilami oderwana od rzeczywistosci :)

Mi endokrynolog powiedziala ze mam brac jod dopiero od 26tc bo wtedy plod sam zaczyna wytwarzac hormony. Ja mam gravesa basedowa. Teraz zamiast pregny ktora zalecil gin biore osobno wit d, kwas filiowy, dha.
Dodatkowo w okolicy 26tc mam zmierzyc przeciwciala bo wtedy zaczynaja przenikac przez lozysko.
Spedzenie skory jest przy niedoczynnosci. Jak hormony masz w normie to co innego. Mnie swedza nogi cale alenzawsze w zimie mnienswedza bo mi sie skora wysusza.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Czytalam ta ksiazke.
Chwilami fajna a chwilami oderwana od rzeczywistosci :)

Mi endokrynolog powiedziala ze mam brac jod dopiero od 26tc bo wtedy plod sam zaczyna wytwarzac hormony. Ja mam gravesa basedowa. Teraz zamiast pregny ktora zalecil gin biore osobno wit d, kwas filiowy, dha.
Dodatkowo w okolicy 26tc mam zmierzyc przeciwciala bo wtedy zaczynaja przenikac przez lozysko.
Spedzenie skory jest przy niedoczynnosci. Jak hormony masz w normie to co innego. Mnie swedza nogi cale alenzawsze w zimie mnienswedza bo mi sie skora wysusza.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
Właśnie z tym swędzeniem skóry to rzeczywiście prawda bo często swędzi ale teraz normalnie nie da sie wytrzymać. Mi endo powiedziala jak juz pisalam wczesniej ze od 12 tyg. jod 200 jednostek a wit.D 2000 jedn. W poniedzialek bede do niej dzwonic moze cos poradzi.

Dziewczyny nie wiem co mam robić, od ok 3 dni strasznie mnie skóra swędzi. Robiłam dziś badania i wszystko wyszło w normach w tym tsh i ft3 i ft4. Wydaje mi się że odkąd biorę pregna plus zaczęło się to swędzenie. Czytałam że w ciąży jest cholestaza (zastój żółci) ale to dopiero 13 tydzień i chyba niemożliwe. Co robić odstawić ten suplement i iść do lekarza pierwszego kontaktu...?Ten suplement ma sporą dawke jodu a czytałam ze sa osoby uczulone na jod i moze to jest powodem. Nastepna wizyta u gina dopiero 19,12 a u endo 15,12. Nie zmieniałam proszku do prania a oliwka ktora stosuje nie dawala mi wczesniej zadnej alergii. Normalnie strasznie frustrujacy ten swąd :/

Na takie objawy cholestazy stanowczo za wcześnie.
Odstaw tabletki, moze faktycznie coś cie uczula, niekoniecznie jod, moze byc jakaś substancja pomocnicza.
A jak sue martwisz o cholestaze to zrób próby wątrobowe, to podstawowe badanie przy tej chorobie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry