reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Witam się z Wami wieczorną porą :) Nadal chora, ale teraz mam tylko katar. Bez energii, bez siły, cały czas bym leżała i spała. Odebrałam wyniki i troché się matrtwię, bo TSH mam poniżej normy, czyli 0,24 :( I w ogóle im bliżej wizyty tym bardziej się denerwuję :(

reklama
Witam ;) dziś miałam ciężki dzień w pracy młyn. Lubie swoją prace , ale nie lubie jak wszyscy chca odemnie coś i to wszyscy w jednym czasie ..i taka presja mnie wykańcza [emoji45] bo wszystkim nieda sie dogodzic [emoji53].
Teraz juz w łóżeczku odpoczywam i lece Was nadrobić bo strasznie duzo naskrobalyscie [emoji175]

Właśnie z tym swędzeniem skóry to rzeczywiście prawda bo często swędzi ale teraz normalnie nie da sie wytrzymać. Mi endo powiedziala jak juz pisalam wczesniej ze od 12 tyg. jod 200 jednostek a wit.D 2000 jedn. W poniedzialek bede do niej dzwonic moze cos poradzi.
Mnie swedzi skora np po mandarynkach..w ciazy moga uczulac rzczy ktore wczesniej nie uczulaly...z pierwszym dzieckiem jak zjaldma raz truskawki tak 2 tyg drapalam sie do krwi- doslownie! Dopiero jakies dermatolog odczulajace dal bo juz prawie skory nie mialam..

Panie, a jak sobie radzicie ze zgagami? Jestem w szoku, że przyszły do mnie tak szybko, tym bardziej, że ledwo odzyskałam apetyt-jem bardzo mało ale nieco częściej.

Druga sprawa to WIECZNIE suche dłonie, najchętniej wsadziłabym je do miski z kremem na cały dzień :D piję dużo płynów, ale nie nadążam z kremowaniem... jakieś złote środki?

Dziewczynki zapraszam na pizze domowej roboty [emoji3] jeszcze trochę zostało
1480791642-1d1mld.jpeg

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Super pizza, u nas też dziś zagościła, bo miałam ochotę na pieczarki :D

p19uyx8dakwwcbe2.png

Panie, a jak sobie radzicie ze zgagami? Jestem w szoku, że przyszły do mnie tak szybko, tym bardziej, że ledwo odzyskałam apetyt-jem bardzo mało ale nieco częściej.

Druga sprawa to WIECZNIE suche dłonie, najchętniej wsadziłabym dłonie do miski z kremem na cały dzień :D piję dużo płynów, ale nie nadążam z kremowaniem... jakieś złote środki?

p19uyx8dakwwcbe2.png
Na zgage złotego środka nie mam. Poprostu jem małe porcje ale to średnio pomaga.
A na dłonie to jeszcze więcej kremiku ;) Polecam taki Rossmannowski krem z mocznikiem grubą warstwą na noc i na to rękawiczki ( takie zwykłe najzwyklejsze). Ja tego problemu nie mam ale moja siostra co zima ma rany na dłoniach od zimna. A ten sposób pomaga jej ;)

w57vyx8dubspq12k.png

Na zgage złotego środka nie mam. Poprostu jem małe porcje ale to średnio pomaga.
A na dłonie to jeszcze więcej kremiku ;) Polecam taki Rossmannowski krem z mocznikiem grubą warstwą na noc i na to rękawiczki ( takie zwykłe najzwyklejsze). Ja tego problemu nie mam ale moja siostra co zima ma rany na dłoniach od zimna. A ten sposób pomaga jej ;)

w57vyx8dubspq12k.png

Te małe porcje na nic mi się nie zdają :(

A z kremikiem sprobuję, poki co na zmianę Ziaja z masłem kakaowym i Norwegiana, bo zawsze dawały radę, bo nigdy nie miałam większych problemow, a jednak ciąża potęguje u mnie wszystko.

p19uyx8dakwwcbe2.png

Te małe porcje na nic mi się nie zdają :(

A z kremikiem sprobuję, poki co na zmianę Ziaja z masłem kakaowym i Norwegiana, bo zawsze dawały radę, bo nigdy nie miałam większych problemow, a jednak ciąża potęguje u mnie wszystko.

p19uyx8dakwwcbe2.png
O ja mam wiecznie suche dłonie. Nie pozostaje nam nic jak kremować.

Co do zgagi to będę miała biedę bo mleka nienawidzę[emoji15]

reklama
Odpukać zgagi nie mam póki co, za to suche dłonie tak. Nie znoszę kremować rąk. Potem ta tłusta warstwa mnie do szału doprowadza. Jedynie na noc mogę jak nie zapomnę

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry