reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Podałaś normy dla 13-14 tygodnia. Dla 11-12 są mniejsze :)

oar8pg4ngmro558y.png
Dokładnie tak :)

svchs65gg8talrm7.png

reklama
Dziewczyny ale w końcu znalazłam tyle siły, żeby powiedzieć swojemu dyrektorowi w pracy. Reakcja: wbiło go w krzesło, zbladł i z niego prawie zjechał... Ale pogratulował, zapytał jak się czuję, powiedział że musi porozmawiać z kierownikiem żeby ktoś powoli przejmował moje obowiązki, niestety niektórych nikt nie przejmie, bo nie ma osoby z moimi kwalifikacjami... Jak mu powiedziałam, że zaczynam czwarty miesiąc to już w ogóle go zatkało, bo myślał że to początek [emoji12]
No to go zszokowalaś nieźle [emoji5] Ale przyjmując kobietę musiał się liczyć z taką ewentualnością.
Hejka! Wracam do żywych! Pozdrawiam z malowniczych kaszub :) Zasypało nas śniegiem i od wczoraj nie mieliśmy prądu cała nasza gmina plus Przywidź :D Sporo ludzi nie dojechało do pracy a u teściowej wnuki nie poszły do szkoły. Zaraz postaram się was nadrobić...
Ooo...a ja od dzieciństwa marzę by mieszkać w takim miejscu. Taki odludek ze mnie. Teraz mieszkam w bloku i nie lubie tego za bardzo.
U nas w nocy tak wiało ze ja od 3 nie śpię razem z moim psem chodziłam od okna do okna bo miałam wrażenie ze się wszystko przewraca. Mój mąż oczywiście nic nie słyszał :)
Teraz dosypiamy głowa znowu zaczęła bolec.
Trzymam kciuki za wizyty

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie też huczało w wentylacji, ze hoho..ale mieszkam w bloku wiec spiw spokojnie. Ale jak mieszkalam w domku to tez mnie zawsze wiatr przerazał.
A to moje auto.
Suuuuuper[emoji7] uwielbiam taka zime!!!
uhh ale produkujecie, będę musiała nauczyć się nadążać; )

madireiro współczuję przeżyć i postaraj się więcej nie stresować, to nic dobrego dla nas i dzidziusiow;)

BeciaG ale jazda z tą kuzynką! Wstałabym i wyszła jakby ktoś takie rady dawał. Pewnie zazdrości babsztyl;P W naszym przypadku prawie wszyscy zareagowali "szyyybko" ale raczej z radością. Między naszymi dziećmi będzie równo 2 lata roznicy, nawet termin teraz mam na dzień drugich urodzin synka;) Tak planowaliśmy ale wszyscy zaskoczeni. Może i nie ma takiej radości jak przy pierwszej ale i tak raczej większość pyta o samopoczucie itd.

anika84 powodzenia!

Ja mam wizytę w poniedzialek, to będzie jakoś początek 14go tygodnia Myślicie, że tak wcześnie może juz być widać płeć? Z synkiem dowiedzialam się w 20. tygodniu. Kurcze zmieniłam lekarza w tej ciąży i tak głupio przyjmuje- tylko do poludnia. Mieszkamy w De i nie mam tu z kim zostawić synka. Teraz mąż wziął dzień urlopu ale nie wiem co będzie następnym razem... głupia sprawa

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też czasem nie nadazam za produkcja hi hi
No i po :) obsuwa u lekarza = dobre wieści :) Maluch skakał całe badanie ale wszystko udało się pomierzyć, przezierność karkowa 1,9 na początku się przeraziłam ale takim CRL norma jest od 1,7 do 2,7 mm a CRL czyli długość 8.2 cm :) przepływy dobre, serce, żołądek, nerki, wątroba, mózg ok.kość nosowa jest a wynik testu papa za tydzień do odbioru.
Dziękuję za kciuki to wszystko dzięki Wam :*****

Zdjęcie raczej pleców ale tylko takie dal więcej mam nagrane na płycie.
Zobacz załącznik 785866

svchs65gg8talrm7.png
Dobre wieści [emoji173]

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Majka zazdroszczę Kaszub. Byłam tam pierwszy raz w kwietniu u rodziny męża i się zakochałam. Piękne okolice [emoji3]

Tynka ja też nie spalam pół nocy. Masakra z tym wiatrem. Mieszkam na poddaszu i tak gwizdało że miałam wrażenie że zaraz dach odleci [emoji19]

7v8rikgnfeynrbw6.png

Anika84 cudne wieści ;-)
Wiedziałam :-)

Jestem zawiedziona,przyszedł detektor tętna, i odrazu wzięłam się za szukanie. Niestety nie ma instrukcji, i moje tętno jest i wyświetlacz pokazuje wynik, natomiast idzie znaleźć tętno maluszka bo bije mega szybko, ale wyświetlacz pokazuje tylko 3 kreski zamiast ilości uderzeń :-/ być może za wcześnie i słaby dźwięk :-/
No szkoda,później spróbuję bo już mi brzuch zmarzl :-)

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurcze martwię się,bo od wczoraj po tej cytologii mam cały czas plamienia i jakoś brzuch mnie pobolewa ehh

Anika84 cudne wieści ;-)
Wiedziałam :-)

Jestem zawiedziona,przyszedł detektor tętna, i odrazu wzięłam się za szukanie. Niestety nie ma instrukcji, i moje tętno jest i wyświetlacz pokazuje wynik, natomiast idzie znaleźć tętno maluszka bo bije mega szybko, ale wyświetlacz pokazuje tylko 3 kreski zamiast ilości uderzeń :-/ być może za wcześnie i słaby dźwięk :-/
No szkoda,później spróbuję bo już mi brzuch zmarzl :-)

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie znajduje na dole brzucha, ale też mi się nie zgadza wynik z przypuszczalnym tętnem - pokazuje 80-140 a serce dziecka szybciej bije i ja to słyszę. Ja kupiłam przez eBay za grosze. Serce słychać wiec dla mnie bez różnicy. Jak przykładam do serca córki- zawsze tak robimy najpierw brzuszek potem Amelia i u niej już jest 120 czyli normalnie .

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Ja też dziś nie spalam w nocy - co prawda to nie przez wichurę , bo u nas nie było. Czulam się jak na kacu - w ustach sucho , głowa mnie bolała i w każdej pozycji na każdej ilości poduszek ( nawet na tej ciążowej) było mi nie wygodnie. Teraz torche podsypiam , ale przez to czuje się tylko gorzej. Musiałam się wyżalić [emoji23]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Do góry