reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja za tydzien robie zdjecia mojemu synkowi na Swieta, wiec dzisiaj na H&M zamowilam ubranka. w 5 10 15 tez sa fajne wyprzedaze.. do F&F planuje juzto sie wybrac.
Mi nadcisnienie w pierwszej ciazy wyszlo tak z dwa miesiace przed terminem porodu. Ale na wizycie kontrolnej z polozna myslalysmy ze moze pogoda mi nie sprzyja, Powiedziala zebym zakupila sobie cinieniomierz i w domu sama kontrolowala. Na nastepnej niestety sytuacja sie powtorzyla, do tego wyszlo bialkow moczu i dostalam skiero do szpitala. Na nastepny dzien stawialm sie na odziale, mocz pozniej wyszedl ok, ale cisnienie nadal bylo wysokie, i ordynator stwierdzil ze mozna juz wywolac porod. Jak poszlam na porodowke to cisnienie wrocilo do normy ;D jak na zlosc :p ale i tak skonczylo sie cesarka. Dlatego wydaje mi sie, ze kazda dzieczwyna powinna miec cisnieniomierz, i sprawdzac sobie cisnienie. I na kazdej wizycie u lekarza jest to obowiazkowe..

reklama
Cześć Dziewczyny.
Madziarra biedna Ty.Ja jak sobie ostatnio wyobraziłam, ze mialabym isc do szpitala i rozstać sie z moja Corka na kolka dni to serce mi sie sciska ale z drugiej strony Twoja jest w dobrych rekach a Ty musisz tez zadbac o swoje zdrowie i zdrowie drugiego dziecka. Zdrowiej Kochana i wracaj do domu jak najszybciej[emoji8]

U mnie na wizycie ciśnienie i waga obowiazkowo. Teraz mialam 140/85 i ginek sie zaniepokoił i kazał w domu kontrolować i gdyby przekroczyło 140 to dzwonic. Jestem wyczulona na ciśnienie bo w pierwszej ciazy mialam z tym problem. Na szczęście mierze codzien i mam wzorowe i oby tak zostało.

Ale mam ostatnio apetyt! I jem naprzemian raz slodkie raz slone i kwasne. Ostatnio zjadlam trzy talerze płatków z mlekiem ( tylko będąc w ciazy lubie mleko!!!)i poprawilam całym sloikiem korniszonow i bylo mi taaaak dobrze[emoji23]

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Ja wczoraj od A do Z wysprzatalam pokoik syna i szafe w przedpokoju. Dzis chyva kolej na sypialnie. Wyglada to tak, ze 15 min robie, a 25 odpoczywam... jaka niezdatna zyciowo sie robie.

Dziewczyny, ktora dzis na badania idzie?

Ja też mam taki system sprzątania [emoji57] choć ogólnie najwiecej moge zrobic do godziny 16. Po tej godzinie to już energia ze mnie ulatuje więc na ogół siadam sobie z książka i herbatka/bawie z Corka i tak się bujam do wieczora.

Kochana jak Twoj egzamin?

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Mnie o wagę pyta na każdej wizycie Sama to kontroluje wiec nie ma problemu ciśnienia nie mierzy nawet nie pyta czy ja sobie mierze . Muszę w takim razie o to zapytać

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry