reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Co tak od rana tu takie narzekanie... [emoji23][emoji8] zostawcie to narzekanie pod koniec ciąży jak dopiero ciężko będzie [emoji23]... Chociaż ja tez jak słoń sie teraz czuje.
Ja rano zaprowadzilam córkę do przedszkola , zakupy rano zrobił mi mąż wiec posprzaralam tylko w mieszkaniu i lenistwoooo caly dzien ( prawie)) do czwartu mam wolne w pracy i mam zamiar przejrzeć w domu te dni.

Arya88...ja bym tez to krwawienie skonsultowala z lekarzem!! Ja bym nie zastanawiala sie z czego to moze byc tylko poprostu do lekarza leciała!

reklama
Cześć dziewczynki :) Piszę do Was z pracy zajadając czekoladowego mikołaja :p Jest po 11, a ja "załadowałam" wszystkie ciężarówki. Teraz tylko pozostaje nadzorować załadunki i rozładunki. I ewentualnie może trafi się coś z Holandii do załadunku jutro, ale to już bez ciśnienia.

Jeśli chodzi o krwawienie - też leciałabym do lekarza od razu.

Widzę, że zaczynacie pisać o ciążowej odzieży. Ja ostatnio wyhaczyłam na olxie rureczki z hm za 20 zł :)
Pokaże Wam.

455819229_1_644x461_sliczne-spodnie-hm-mama-rurki-rozmiar-38-jelcz-laskowice_rev004.jpg

Załączniki

• 455819229_1_644x461_sliczne-spodnie-hm-mama-rurki-rozmiar-38-jelcz-laskowice_rev004.jpg
    455819229_1_644x461_sliczne-spodnie-hm-mama-rurki-rozmiar-38-jelcz-laskowice_rev004.jpg
    12,1 KB · Wyświetleń: 196
Cześć dziewczyny :)

Ja mam tak, że jak wstaję to moja pierwsza myśl "zaraz znowu będzie mi niedobrze". Czuję sie przy tym wszystkim wypompowana z wszystkich sił witalnych.

Cześć dziewczyny :)

Ja mam tak, że jak wstaję to moja pierwsza myśl "zaraz znowu będzie mi niedobrze". Czuję sie przy tym wszystkim wypompowana z wszystkich sił witalnych.

Ja mam trochę inną: " niemożliwe że dziś będzie aż tak dobrze" i jak tak pomyślę od razu mogę zbierać się do łazienki...

Ja wlasnie upatrzylam na olx rurki czarne i napisalam do dziewczyny okazalo sie ze mieszka obok mnie i ide do niej dzis i cos powybieram :-) akurat moj rozmiar :-) bo dzis to jakas tragedia siedze i wysiedziec nie moge juz mam rozpiete spodnie na maksa... a tak troche glupio ;-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

a gdybym zauwazyła coś fajnego to chętnie dam znać. :) siedzę też od dawna na takim portalu odzieżowym vinted. Dziewczyny masowo tam sprzedają i kupują swoje ciuszki. Ja od małolaty zawsze w ten sposób "zarabiałam" na nowe ciuchy. Chwile pochodziłam, sprzedałam, kupiłam i tak w kółko.

A wiecie co? chyba będę mieć dziewczynkę.. :p
Przez całe życie byłam mięsożercą, a teraz nię mogę patrzeć na plasterek szynki.
Wczoraj byłam ze znajomymi w restauracji na kolacji. Wszyscy jakiś kotlecik, devolay(?), sałateczka z kurczakiem, a ja... ziemniaki z sosem kurkowym :D po prostu.
Wierzycie w te jedzeniowe przesądy? :)

W pierwszej ciazy jadlam ostre, kwasne.. urodzil sie chlopak, w tej mam taki same smaki, i lekarz wczoraj powiedziala ze wymiary wskazuja na chlopca, do tego mam ladne wlosy i cere, wiec ja wierze w przesady.. choc slodkie od zawsze lubilam ;)

Ja nie wierzę [emoji4] bo musiałabym mieć bliźniaki [emoji1] przynajmniej. .. albo nawet dwie dziewczynki i dwóch chłopców bo tyle jem [emoji48]

reklama
Cześć Dziewczynki :)

Ale fajnie czytać, ze spodnie się robią Wam ciasne, bo to znaczy, ze ciążowe brzuszki rosną, juuuupi :) Ja chodzę teraz w sukienkach, bo tak mi zdecydowanie najwygodniej.

Jejku jak sie cieszę. Odebrałam wyniki glukozy z obciążeniem i:
- po 1h wynik 119, a norma jest do 180
- po 2h wynik 135, a norma jest do 153

Boże nawet nie wiecie jak mi ulzylo, już się naczytalam o cukrzycy ciazowej, mierzeniu poziomu cukru przed posiłkami i ciaglej kontroli tego co sie je i w jakiej ilości, itp., brrrr.

Do góry