reklama
Delli
Fanka BB :)
Ja za to jestem zakochana w Waszych zdjęciach z usg )Fajnie, że piszesz, zastanawiałam się co u was bo dawno Cię nie było [emoji2] gratuluję bijącego serduszka! [emoji173]
A ja właśnie wróciłam z Mlekoteki, siostra zabrała mnie na warsztaty laktacyjne [emoji6] trochę wcześnie, ale fajne spotkanie mam w ciąży i z maluchami, w dodatku za darmo. Polecam jeśli u Was też takie są!
Troche chorowalam ostatnio i nie mialam sily nawet śledzić forum. Zaglądam caly czas
I strasznie sie czuje zielona w temacie. Przyznam, ze chyba dopiero teraz kiedy widzialam na monitorze małego człowieczka i słyszałam serduszko - zaczyna do mnie docierać, ze to sie dzieje naprawde ! jest super. Ale mam wrazenie, ze nic nie wiem w temacie. *,*
A kiedy czas na szkole rodzenia ? Moze sie ktos orientuje jak to w ogole wyglada ?
Nie sprecyzował dokładnie.Venus, ja mam mutacje genu MTHFR i ona jest wskazaniem do przyjmowania heparyny (Clexan), ale artykuły medyczne mówią o tym że skuteczność heparyny jest duża a z przyjmowanym kwasem acetylosalicylowym (acard) jest dużo wyższa. Ja mam bardzo zawiłą historię i to odkrył u mnie dopiero immunolog po badaniach które zlecił mi zrobić.
A dlaczego Tobie go każe przyjmować ??
Justyna, Klaudusia czekam na zdjęcia zaciskam kciuki za piękne widoki &&&&
Myśle, ze przedwczesny poród w 6mc może mieć znaczenie
Kasiaaa89
Zaciekawiona BB
Anula1988 ja za to swoj porod wspominam dobrze. Tzn.wtedy bol byl niesamowity,ale liczy sie nastawienie,druga osoba(ze mna byl maz) nie mialam oplaconej poloznej,ale byla ze mna prawie non stop mloda poczatkujaca poloznabardzo sie angazowala w swoja prace,byla mila i pomocna.Przy badaniu i juz jak mialam parte to byla ze mna lekarz. Cala ta otoczka sprawila,ze naprawde mam dobre nastawienie do porodu,chociaz wiem,ze kazdy jest inny...No,ale co do Twoich boli krzyzowych to slyszalam,ze sa jeszcze gorsze niz te brzuszne...Ja wzielam po 6cm znieczulenie,bo porod trwal 12h od odejscia wod plodowych,a ja nie mialam juz sil.Dzien dobry Dziewczyny! Boże, ponad 30 stron do nadrobienia. Już niewiele pamiętam, co komu odpisać.
Przede wszystkim gratuluje udanych wizyt. Klaudusia za Ciebie ściskam kciuki, oby wszystko było super na dzisiejszym USG
Venus ja biorę Acard, glownie dlatego, ze mój Tata miał zawał i w ciągu miesiąca mam zrobić badania krwi, jakiś panel, gdzie jest jakiś parametr MT... oraz biało całkowite i wolne.
Kasiu witam Cię serdecznie. Ja biorę teraz z zalecenia gin omega med optima. Podczas tej dużej ilości badań typu toxo, cytomegalia, wr, odczyn Coombsa, hiv, hcv i inne miałam także zlecony poziom Wit D i niestety jest niewystarczający. Omega ma aż 2 tyś jednostek Wit D i dzięki temu ni muszę brać dodatkowo innego suplementu. Wcześniej brałam femibion.
Dziewczyny szkoda, ze ostatnia wymiana zdań była taka ostra, aż za ostra. Musimy teraz być wyjątkowo spokojne i zrelaksowane, stres kompletnie mam nie służy. Jak widać mamy spore różnice w poglądach, ale to przecież nie musi być powodem kłótni. Wszystkie tu jesteście wspaniałe, każda z osobna.
Ja pierwszy poród wspominam dramatycznie, choć polozne mówiły, ze miałam bardzo łatwy poród, a to dlatego ze parte trwały u mnie bardzo króciutko, bo przy 3cim pchnięciu już Szymonek był na świecie Natomiast najgorsze dla mnie były niesamowicie bolesne bóle krzyżowe, podczas skurczów nie czułam kompletnie skurczy macicy czy brzucha, bo to wszystko przycmił przerażający ból pleców. Podczas skurczu miałam odczucie jakby ktoś mi jakimś ogromnym młotem nawalał z całej siły w dół kręgosłupa
Szycie krocza pomimo znieczulenia miejscowego bardzo bolało, ale byłam najszczesliwszym człowiekiem o słońcem, ze wreszcie już ustąpił ten ból pleców. Przez pierwszy tydzień miałam problem z siedzeniem, miejsce szycia bardzo bolało. Ale generalnie na chodzie bylam od razu od momentu porodu. Jednak wszystko to warto przeżyć i przetrwać, aby wreszcie poznać te maleńka, cieplutka istotke, która kładą na Twoim brzuchu, a największe łzy szczęścia same spływają po policzkach.
Dobrze podsumowalas jak klada taka ciepla dzidzie na piersiach to milosc od pierwszego wejrzenia nawet zszywania krocza nie czulam
Dzięki. Uspokajacie mnie dziewczyny. Motylek widzę, ze podobnie jak ja jesteś w 8 tygodniu na kiedy masz termin?Venus ja tez biore acard i zastrzyki clexane.
SisiP
Dziewczyny z zwiazku z tym ze zbliza sie czas badania usg w 12-13 tyg ktore moze wykryc wady genetyczne mam pytanie. Moj lekarz powiedzial zeby szukac lekarza ktory ma jakis miedzynarodowy certyfikat. Wiecie cos na ten temat. Ewentualnie dziewczyny z warszawy gdzie macie zamiar robic?
A i oczywiacie witam nowe mamy i gratuluje udanych wizyt
A i oczywiacie witam nowe mamy i gratuluje udanych wizyt
Mi wlosy straszne sie zrobily.i wypadaja i sa strasznie szorstkie,ciezko rozczesywac ..ehh i sie bardzo szybko przetluszczaja..Dziewczyny macie problemy z cerą i włosami? Mnie ostatnio wysypało że nie mogę sobie poradzić, a włosy przetłuszczają się chyba z prędkością światła...[emoji34] [emoji34] [emoji34]
reklama
Zając Czerwcowy
Ja mam 21.06 :-)Jak tam wasze samopoczucie w te chłodne dni ? Ja mam dziś cudowny humor, bo usłyszałam serduszko mojego szkraba jak byłam na USG, coś cudownego. Jak to u was jest z terminem porodu ? Jak trzy tygodnie temu byłam na wizycie to był termin na 01.06.2017 a dziś już lekarz zmienił na 28.05.2017. Mam nadzieję, że to już ostateczny termin i dowiedziałam się że mój dzidziuś rośnie jak na drożdżach <3