reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Maja z córką w ciąży jak bylam to mialam co wizyte zlecene mocz i morfologie ;)

wniduay3s76h08au.png
Na NFZ? Może trafiłaś na jakiegoś super lekarza albo teraz częściej robią? Właśnie pytam bo ja chodziłam w ciąży 8 i 9 lat temu.

Nie musza o sobie wiedziec..kazde wyniki badan mozesz oddawac lekarzowi tylko ksero jesli zleca je prywatnie..a ten co daje na badania bierze oryginal..[emoji6]

No tak ale już za późno żeby założyć sobie drugą książeczkę. Ci z luxmedu nic nie powiedzą tylko ten z nfz będzie krzywo patrzył szczególnie że był zszokowany że z takim krwiakiem chodzę i nikt o tym nie wie. Super opieka luxmedu

Jeszcze większym absurdem w Polsce są 3 morfologie w czasie ciąży. Nie wiem jak jest teraz ale w dwóch poprzednich ciążach miałam tylko 3 razy badania z krwi. Stanowczo za mało szczególnie że mam skłonności do anemii i zapaleń pęcherza w ciąży. W luxmedzie badania robią co miesiąc dlatego szkoda mi z niego rezygnować ale chyba nie mogę chodzić do dwóch na raz.
A tak z ciekawości to co Ci pomaga przy zapaleniu pecherza? Też mam skłonności do lapania i ostatnio antybiotyk mi zapisali ...niby pomogło ale po tygodniu znowu wróciło tylko że było już spokojniej. Pije dużo i żurawine też biorę ale nic nie pomaga :(

ckaiyx8dnvrdhn2p.png

A tak z ciekawości to co Ci pomaga przy zapaleniu pecherza? Też mam skłonności do lapania i ostatnio antybiotyk mi zapisali ...niby pomogło ale po tygodniu znowu wróciło tylko że było już spokojniej. Pije dużo i żurawine też biorę ale nic nie pomaga :(

ckaiyx8dnvrdhn2p.png
Jak cos ja czuje lykam 3×2 urosept..on jest ziolowy i wczesniejsze ciaze bralam bardzo duzo tego..woda z cytryna, sok w aptece kupic mozna z zurawiny

Ja miałam więcej razy pobieraną morfologię w 1ciazy , bo miałam bardzo dużą anemię .

A co do przepychania - ja się znikim nie przepycham o rację . Myślę, że gdybym robiła coś co może zaszkodzić moje dziecku nie świadomie ( nie musi oczywiście) to chciała bym, żeby mnie ktoś uświadomił, że jest ryzyko. Niech każdy robi to co uważa najlepsze dla niego i jego dziecka:)

f2w3skjoapwrgv7j.png

A z tą kartą ciąży i becikowym to lekarz wydaje zaświadczenie - nie zależnie od daty pierwszego wpisu . Kilka znajomych mi mówiło , że im zakładali lekarze po 12tc, ze względu na duże ryzyko poronień w tym okresie. Ja też jeszcze nie mam.

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Hej dziewczyny. Męczy mnie jedna sprawa. Wszystkie robicie prenatalne? Czytałam że po 35 r.z się powinno. Ja mam 27 lat i jedno zdrowe dziecko, i zastanawiam czy to konieczne. Ginekolog dała ma namiar żeby umówić się w Katowicach a koszt jednego badania ponad 200 zł a są 3 badania podczas ciąży podobno? Trochę przerażają mnie koszty. W pierwszej ciąży nie mialam

7v8rikgnfeynrbw6.png

Do góry