reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja miałam tylko pierwsze usg dopochwowo, potem już zwykłe.

Co do wizyty i serduszka to serduszko zaczyna być od 21 dnia zdaje się, więc 7 tydzień powinien być ok. Ja idę w pt, będe miała wtedy 6tydz. + 6dni, lekarz powiedział, że powinno być ok. Znam datę poczęcia i też wydaje mi się, że serduszko już będzie :)

74703e3ksg0ul1uj.png

reklama
Napiszcie mi proszę, na kiedy umówić się na pierwszą wizytę, żeby było już serduszko. Wg OM jestem w 4t5d.

Napisane na INSIGNIA 5 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie na pierwszym usg wg om był 7tc , wg usg wyszło że 6t1d i serduszka nie było. Teraz mam wizytę we czwartek, z om będzie 8t1d więc serduszko powinno już być :-) Dla oszczędzenia sobie nerwów proponuję poczekać z usg do 8 tygodnia, o ile nic niepokojącego się nie dzieje ;-)

hchy3e3k39v7obqp.png

Co do serducha ...jeśli jesteś cierpliwa i umiesz czekać to poczekaj do 8mego. Wiadomo jednak jak to z nami bywa. Jak pójdziesz wcześniej musisz założyć ,ze może jeszcze nic nie bedzie widać , szczególnie jest owu sie przesunęła. Wtedy nie stresować się i czekać dalej.

oar8pg4njr6t44vs.png

Dziewuszki zazdroszczę Wam, ja teraz na l4 będę niestety dostawać 700zl bo umowa tylko pół etatu niestety. Dobrze ze mam męża który dba o wszystko [emoji3]

Właśnie wstałam. Przespałam 3 godziny i jeszcze mu się chce ale z drugiej strony szkoda niedzieli na spanie

7v8rikgnfeynrbw6.png
Kochana masz przynajmniej święty spokój, bez nerwów i stresu. Ja na zwolnienie nie mogę sobie pozwolić bo jestem jeszcze na niskim zusie wiec dostałabym niecałe 300zł, które poszłyby i tak na opłacenie składki zdrowotnej... Więc ja na l4 wyszłabym na 0 [emoji12]

hchy3e3k39v7obqp.png

Nie wiem czy to prawda , ale moja szwagierką mi mówiła, że pełną stawkę na zwolnieniu mogę dostać, gdy przpracuje na nowej umowie 3 miesiące a ja koncze teraz 2. Wcześniej na pół etatu pracowałam - też coś koło 700 zł. A potem macierzyński wynosi 80% zarobków - albo 100% przez pól roku a przez kolejne 60℅.

Ostatnia edycja:
Kochana masz przynajmniej święty spokój, bez nerwów i stresu. Ja na zwolnienie nie mogę sobie pozwolić bo jestem jeszcze na niskim zusie wiec dostałabym niecałe 300zł, które poszłyby i tak na opłacenie składki zdrowotnej... Więc ja na l4 wyszłabym na 0 [emoji12]

hchy3e3k39v7obqp.png
A na miecierzynskim zostaniesz już normalnie ? Strasznie dziwne .. Fajna praca :) ja uwielbiam takie kosmetyczne tematy. Stylizacje paznokci i makijaż, przez pewien czas chodzilam do studium kosmetycnzego, ale nie dałam rady i studiów i studium na raz ciągnąć .

A na miecierzynskim zostaniesz już normalnie ? Strasznie dziwne .. Fajna praca :) ja uwielbiam takie kosmetyczne tematy. Stylizacje paznokci i makijaż, przez pewien czas chodzilam do studium kosmetycnzego, ale nie dałam rady i studiów i studium na raz ciągnąć .

Macierzyńskiego będę miała też coś koło 300zł ale państwo dopłaci mi do 1000(Kosiniakowe), więc już nie kombinowałam z podnoszeniem składek. Do tego jeszcze wspominane 500+ [emoji23] i będzie dobrze... Na stałych klientkach sobie jeszcze dorobię :-D

hchy3e3k39v7obqp.png

reklama
Dziękuję dziewczynki za odpowiedzi. Cierpliwa nie jestem, ale chyba tym razem postaram się powalczyć z tym ;) i poczekam do tego 8 tygodnia, żeby niepotrzebnie nie stresować się. Mam nadzieję, że będzie dobrze:)

Napisane na INSIGNIA 5 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry