reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja słyszałam , że akryl szkodliwy jest w ciąży.

Dlatego właśnie planuję przejść na żel...

hchy3e3k39v7obqp.png

reklama
Pojechali [emoji4]
No więc tak... Teściowa to nawet przyjęła lajtowo, tesciu jeszcze bardziej, mój tata to się nawet śmiał i gratulowal. Do dziadka to chyba nie dotarło [emoji53] na 88 lat. Najgorzej to moja mama [emoji21] ale powiedziała mi ze musi dojść do siebie i wtedy pogadamy na spokojnie [emoji4]
Ogólnie cieszę się że mam to już za sobą i ze wszyscy przeżyli [emoji1]
Dzięki za kciuki [emoji11] Teraz muszę ogarnąć kuchnię bo wygląda jak po wybuchu. Do jutra dziewczyny [emoji4]

dziewczęta a powiedzcie mi czy któraś może już tak robiła z ubezpieczeniem chorobowym . mam umowe do października przyszłego roku ale umowe zlecenie , teraz wykupiłam sobie ubezpieczenie chorobowe a ono wejdzie w zycie mi dopiero od 1lutego więc chciałam wiedzieć czy to nie problem będzie zebym wtedy od marca poszła na L4 ? Nie wiem dokładnie jak to działą ale powiedziano mi ze lepiej to ubezpieczenie miec niz nie miec .
Ktoś coś?

dziewczęta a powiedzcie mi czy któraś może już tak robiła z ubezpieczeniem chorobowym . mam umowe do października przyszłego roku ale umowe zlecenie , teraz wykupiłam sobie ubezpieczenie chorobowe a ono wejdzie w zycie mi dopiero od 1lutego więc chciałam wiedzieć czy to nie problem będzie zebym wtedy od marca poszła na L4 ? Nie wiem dokładnie jak to działą ale powiedziano mi ze lepiej to ubezpieczenie miec niz nie miec .
Ktoś coś?
Nie wiem o jakim ubezpieczeniu mówisz, ale jak sama zaczynasz na działalności opłacać składkę chorobową to dopiero po 3 miesiącach możesz z niej korzystać (znaczy iść na l4 ). A kwotę jaką dostaniesz na zwolnieniu obliczają ze średniej z ostatnich 12 miesięcy- tak samo macierzyński. A jak to jest na umowie zlecenie nie mam pojęcia...

hchy3e3k39v7obqp.png

Pojechali [emoji4]
No więc tak... Teściowa to nawet przyjęła lajtowo, tesciu jeszcze bardziej, mój tata to się nawet śmiał i gratulowal. Do dziadka to chyba nie dotarło [emoji53] na 88 lat. Najgorzej to moja mama [emoji21] ale powiedziała mi ze musi dojść do siebie i wtedy pogadamy na spokojnie [emoji4]
Dzięki za kciuki [emoji11] Teraz muszę ogarnąć kuchnię bo wygląda jak po wybuchu. Do jutra dziewczyny [emoji4]

To świetnie. A mama na pewno też się cieszy.

U mnie to teściowa podeszła sceptycznie - pierwsze słowa to był - jak my sobie damy rade [emoji39] zabawne , bo w opiece nad córka mi wgle nie pomagała, zresztą nikt nie pomagał i jakoś dałam radę. Teść się uczieszył, a moja mama bardzo. Ona nas namawiałam od dłuższego czasu.

Ktoś coś?
W pracy nie możesz poprosić o umowę o prace ? W poprzedniej mojej pracy dziewczyny, które zachodziły w ciążę dostawały umowę .

reklama
Pojechali [emoji4]

I wszyscy szczesliwi ;D

wniduay3s76h08au.png

Do góry