reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny mam pytanie prawdopodobnie do tych mam które już są po pierwszej ciąży w którym tygodniu ginekolog zacznie robić normalne usg a nie dopochwowe ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png

reklama
Dziewczyny mam pytanie prawdopodobnie do tych mam które już są po pierwszej ciąży w którym tygodniu ginekolog zacznie robić normalne usg a nie dopochwowe ?

f2w33e3k3rxv2l9n.png
Ja miałam pierwsze normalne , bo lekarz miał popsutą głowiece [emoji23] powiedział, że będzie widać , bo jestem szczupła. I było. Z tego co pamiętam to w 12tygodniu jest takie prawdziwe USG, z tym , że lekarz wtedy stawiał, że bedzie chłopiec , a w 19 tygodniu 100℅ dziewczynka.

Powiedzieliśmy dzieciom. Bardzo się cieszą. Nawet szukają teraz imion dla chłopca. Najlepsza propozycja ever JJ czytaj Dżejdżej - zaproponowane przez 8 letniego brata. [emoji23]
Jak któraś chce moze przygarnąć[emoji38]

oar8pg4njr6t44vs.png
U mnie też szaleństwo od wczoraj i cały spis imion :D
Tynka ja mam już skierowanie na zwykłe usg na 12tc ale pójdę w 13 bo moja dzidzia jest 5 dni młodsza :)

Dziewuszki zazdroszczę Wam, ja teraz na l4 będę niestety dostawać 700zl bo umowa tylko pół etatu niestety. Dobrze ze mam męża który dba o wszystko [emoji3]

Właśnie wstałam. Przespałam 3 godziny i jeszcze mu się chce ale z drugiej strony szkoda niedzieli na spanie

7v8rikgnfeynrbw6.png

Napiszcie mi proszę, na kiedy umówić się na pierwszą wizytę, żeby było już serduszko. Wg OM jestem w 4t5d.

Napisane na INSIGNIA 5 w aplikacji Forum BabyBoom
Bywa różnie , Ja USG miałam 6,1 a z OM 6,6 i było serce , a czasem nie ma jeszcze i można się nastresować na darmo. Myślę,że ok 8 tyg. to optymalny czas na taka wizytę.

reklama

f2w33e3k3rxv2l9n.png
Ja miałam ginekologiczne dość długo(do 4 mca chyba) ale to ze względu na moją nadwagę i ilość tłuszczyku [emoji23] Koleżanka miała teraz w 11tc już na brzuchu :-)

hchy3e3k39v7obqp.png

Do góry