reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny mam pytanie prawdopodobnie do tych mam które już są po pierwszej ciąży w którym tygodniu ginekolog zacznie robić normalne usg a nie dopochwowe ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png

reklama
Dziewczyny mam pytanie prawdopodobnie do tych mam które już są po pierwszej ciąży w którym tygodniu ginekolog zacznie robić normalne usg a nie dopochwowe ?

f2w33e3k3rxv2l9n.png
Ja miałam pierwsze normalne , bo lekarz miał popsutą głowiece [emoji23] powiedział, że będzie widać , bo jestem szczupła. I było. Z tego co pamiętam to w 12tygodniu jest takie prawdziwe USG, z tym , że lekarz wtedy stawiał, że bedzie chłopiec , a w 19 tygodniu 100℅ dziewczynka.

Powiedzieliśmy dzieciom. Bardzo się cieszą. Nawet szukają teraz imion dla chłopca. Najlepsza propozycja ever JJ czytaj Dżejdżej - zaproponowane przez 8 letniego brata. [emoji23]
Jak któraś chce moze przygarnąć[emoji38]

oar8pg4njr6t44vs.png
U mnie też szaleństwo od wczoraj i cały spis imion :D
Tynka ja mam już skierowanie na zwykłe usg na 12tc ale pójdę w 13 bo moja dzidzia jest 5 dni młodsza :)

Dziewuszki zazdroszczę Wam, ja teraz na l4 będę niestety dostawać 700zl bo umowa tylko pół etatu niestety. Dobrze ze mam męża który dba o wszystko [emoji3]

Właśnie wstałam. Przespałam 3 godziny i jeszcze mu się chce ale z drugiej strony szkoda niedzieli na spanie

7v8rikgnfeynrbw6.png

Napiszcie mi proszę, na kiedy umówić się na pierwszą wizytę, żeby było już serduszko. Wg OM jestem w 4t5d.

Napisane na INSIGNIA 5 w aplikacji Forum BabyBoom
Bywa różnie , Ja USG miałam 6,1 a z OM 6,6 i było serce , a czasem nie ma jeszcze i można się nastresować na darmo. Myślę,że ok 8 tyg. to optymalny czas na taka wizytę.

reklama

f2w33e3k3rxv2l9n.png
Ja miałam ginekologiczne dość długo(do 4 mca chyba) ale to ze względu na moją nadwagę i ilość tłuszczyku [emoji23] Koleżanka miała teraz w 11tc już na brzuchu :-)

hchy3e3k39v7obqp.png

Do góry