reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja podejrzewam że będę miała drugą cc ale zobaczymy jak to będzie

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom
Mój lekarz prowadzący pierwszą ciążę odrazu mi powiedział że będę miała cesarkę(bo tak właśnie chcę) [emoji16] Jeśli pierwsze było cc to kolejnym razem mogę zdecydować czy chcę znów cc czy próbować naturalnie [emoji5]

hchy3e3khm37w3fg.png

reklama
Mama-88...ja 2 lata temu płaciłam 1500zl. Nie wiem czy teraz tyle samo. Choć wiem, że na Żelaznej nie trzeba płacić , żeby mieć super opiekę to ja się zdecydowałam ze względu na termin porodu (wakacje). Wtedy tam jest mega duży ruch i rodzące są często odsyłane. Ja długo miałam skurcze nieregularne 10-15 min ale cały czas przez 12h. Położna przez telefon instruowala mnie co mam robić w domu. Rano jak juz powiedziałam ze jakbym była w domu prosiłabym o znieczulenie kazała przyjechać. I nagle skurcze w ciągu 20 min drogi zrobiły się co 5 min, co 2 min i przeszły w parte. W izbie przyjęć miałam juz 8 cm. Więc poszło w miarę szybko:)

oar8pg4njr6t44vs.png

Jeść mi się chce . Już nie mogę dac sobie z tym rady [emoji38]
Tocze wojnę z Miłoszem o naukę . Ma sprawdzian z historii , musi się uczyć ale mu się nie bardzo chce i muszę go poganiac

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

A i z newsów badaniowych jestem zapisana juz na usg i test Pappa na 29.11. Mój ginekolog powiedział ze usg w 12 tyg daje 85% pewności. Testy Pappa dodają kolejne 10%. A skoro mam 35 lat i mam refundowane to czemu mam nie skorzystać. No i się zapisałam.

oar8pg4njr6t44vs.png

Mama-88...ja 2 lata temu płaciłam 1500zl. Nie wiem czy teraz tyle samo. Choć wiem, że na Żelaznej nie trzeba płacić , żeby mieć super opiekę to ja się zdecydowałam ze względu na termin porodu (wakacje). Wtedy tam jest mega duży ruch i rodzące są często odsyłane. Ja długo miałam skurcze nieregularne 10-15 min ale cały czas przez 12h. Położna przez telefon instruowala mnie co mam robić w domu. Rano jak juz powiedziałam ze jakbym była w domu prosiłabym o znieczulenie kazała przyjechać. I nagle skurcze w ciągu 20 min drogi zrobiły się co 5 min, co 2 min i przeszły w parte. W izbie przyjęć miałam juz 8 cm. Więc poszło w miarę szybko:)

oar8pg4njr6t44vs.png
Ja też rodziłam 2 lata temu w sierpniu i wiem że szpitale odsyłaly pacjentki. Zresztą u mnie też leżały kobiety na korytarzach, bo miejsc w salach nie było. Chciałabym mieć gwarancję przyjęcia, a z położna podobno tak jest [emoji4]

rjyxq1k.png

ft7rplb.png

Kasia - czyli nie ma różnicy , ja trzymam kciuki żebyś miała ta dziewczynkę , kokardki i falbanki.

Co do pracy ja też zapewne nie mam powrotu, będę szukała nowej pracy i mam nadzieję, że z doświadczeniem i wykształceniem nie zejdzie mi długo. Też mam umowę do sierpnia , dziwne bo to moja 3 umowa, chyba powinna być na czas nieokreślony.

A co do karty ciąży to ja nie mam jeszcze.

3jgxugpjvb0m6657.png

reklama
Ja nie mam karty ciazy ale za to mam pierwsza zgage... Eh
Ide na wizyte w srode wiec pewnie wtedy dostane.
Zdechne od tej zgagi...

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Do góry