reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

moje Drogie ! może zadam głupie pytanie ale jako "ciężarówka" jestem początkująca :) jak to jest z ta kartą ciąży? jeśli jeden lekarz mi założy taką kartę i skieruje na wszystkie badania, to mogę pózniej np zmienić lekarza i wybrać innego na prowadzącego moją ciąże? czy zakłada on wtedy nową kartę ciąży, "swoją"? czy ta jedna-pierwsza, jest obowiązująca przez całą ciążę, niezależnie do jakiego ginekologa pójdę? z góry wybaczcie mi moją niewiedzę :)
Karta ciąży powinna byc tylko jedna. Na wizytach niezaleznie od lekarza uzupelnia dalej. W jednej karcie powinny byc najważniejsze informacjie.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
życze tego z całego serducha !!!
Dziękuję [emoji178] Inaczej być nie może [emoji6]

f2w33e3kejrv901t.png

Wroniasta gratuluję!!!!
Super, że postawiłaś na swoje i nie dałaś się okaleczyć przez skurwie....
Co do karty ciąży to jest tak, że masz cały czas tą samą od początku do końca. Mi w ciąży z córką założyli dopiero w 14tc i w 30tc musiałam zmienić lekarza bo mój odszedł z przychodni, a i tak wysłał mnie do poradni patologii ciąży.

Przyzwyczaiłam się do Was i jeśli mogę czasem będę zaglądać.
Pozdrawiam Was dziewczyny!!!
dziękuję kochana !

Witam Was mamuśki. Długo mnie tu nie było ale niestety stan na to nie pozwalał. Wymiotuje gdzie i kiedy popadnie ... -2kg :/ Do tego wczoraj noc spędzona w szpitalu ... myślałam że mi pecherz z bólu wybuchnie . Ostre zapalenie :( antybiotyk zapisali . Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło... dzięki temu skierowali mnie na usg (w UK pierwsze robią w 12tyg) i dziś zobaczyłam fasolke i serducho które wali jak szalone :-) według kalendarza to 8tydz a z usg wychodzi 8w6d :-) Pozdrawiam was kochane i staram się czytać wszystkie posty :*
thgfyx8d6loeenyj.png

Wroniasta ale cudownie! Wyruszyłam się. Gratuluję i mocno przytulam. Co za lekarz.....brak słów. Cieszę się razem z Tobą.

Witam nowe mamusie[emoji1]

7v8rikgnfeynrbw6.png

Wroniasta gratuluję szczęścia, jestem pełna podziwu że się nie dałaś.
Mam nadzieję, że jutro będę mogła się pochwalić moją fasolką ile ma.
Jutro pierwsza wizyta i trochę się denerwuję.
To moja pierwsza ciąża.

reklama
Witam Was mamuśki. Długo mnie tu nie było ale niestety stan na to nie pozwalał. Wymiotuje gdzie i kiedy popadnie ... -2kg :/ Do tego wczoraj noc spędzona w szpitalu ... myślałam że mi pecherz z bólu wybuchnie . Ostre zapalenie :( antybiotyk zapisali . Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło... dzięki temu skierowali mnie na usg (w UK pierwsze robią w 12tyg) i dziś zobaczyłam fasolke i serducho które wali jak szalone :-) według kalendarza to 8tydz a z usg wychodzi 8w6d :-) Pozdrawiam was kochane i staram się czytać wszystkie posty :*
thgfyx8d6loeenyj.png
Hejka. Właśnie się zastanawiałam ostatnio co Ciebie :) To w sumie takie szczęście w nieszczęściu, zobaczyłaś wcześniej swoje serduszko :) Ja idę za tydzień, liczę na wczesne USG, muszę mieć dokładnie wyznaczony termin porodu dla pewnej instytucji dlatego liczę na to że mi je zrobi. Zdrówka dla Ciebie.

Do góry