reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja myślę że niektóre mamy czują strach przed pozostawieniem dziecka w pokoju samego. A taki karton można wszędzie położyć a mama Bobo widzi, ja rozumiem. Równie dobrze można dziecko w gondoli po mieszkaniu wozić za sobą i też będzie ok. Myślę że mamy które mają np dzieci z refluksem będą miały duuuzy problem z zestawieniem dziecka samego. Ja nie słuchając nikogo i słuchając tylko swych obaw napewno kupię monitor oddechu. Wiem że on nie zastąpi rodziców, ale przecież nikt z Nas nie gapi się na dziecko 100% czasu.
Też myślałam nad monitorem oddechu. Ale jak słyszałam , że bardzo często dają fałszywy alarm i wiele rodziców poprostu potem to wyłącza. To chyba rezygnuje . Ponoć i dziecko znerwicowane bo wybudzone że snu . Nie wspominając o zawale rodziców [emoji23] ja bym na pewno na kardiologii wylądowała taka ze mnie panikara. Chodz wiem ze takie gadżety uratowały nie jednego malucha [emoji4]

34bwyx8dkk6avua5.png

reklama
Wiecie o co chodzi z pudełkami to jest jak kosze Mojżesza, uwierzcie mi że jak np mieszka się na 4 p i nie można wózka do domu to jak np dziecko ulewa itd trzeba nosić ją za sobą, jakoś ciężko wyobrazić mi sobie latanie po mieszkaniu z łóżeczkiem :D ja chodziłam z moim malym ze starym nosidlem od siostry bo normalnie strach było gdzieś zostawić a to jest dość lekkie :) dla mnie chyba lepszy kosz Mojżesza ale znowu to materacu dobry

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom
Przeciez zawszd można nosic dziecko w gondoli albo w chuscie... Moj synek tez strasznie ulewal i i tak nie syobrazam sobie noszenia go w kartonie [emoji14]

oar8s65gmlqg37sx.png

Ja myślę że niektóre mamy czują strach przed pozostawieniem dziecka w pokoju samego. A taki karton można wszędzie położyć a mama Bobo widzi, ja rozumiem. Równie dobrze można dziecko w gondoli po mieszkaniu wozić za sobą i też będzie ok. Myślę że mamy które mają np dzieci z refluksem będą miały duuuzy problem z zestawieniem dziecka samego. Ja nie słuchając nikogo i słuchając tylko swych obaw napewno kupię monitor oddechu. Wiem że on nie zastąpi rodziców, ale przecież nikt z Nas nie gapi się na dziecko 100% czasu.
Monitor oddechu to bardzo madra rzecz ale pod warunkiem ze kupi sie porzadny :) nie ma co oszczedzac bo bedzie sie wlaczal bez powodu

oar8s65gmlqg37sx.png

Monitor oddechu super sprawa. Czasami włącza się alarm bo monitor jest źle wyregulowany. Ja przy pierwszym dziecku miałam. Teraz jeśli będzie wszystko ok to przy drugim dziecku nie zawaham się go użyć.

U mnie to jest must have. z bobo będzie siedział mój facet większość czasu gdy ja będę w szkole i mimo że mu ufam to poprostu sie boje zostawić 3 miesiecznego malucha z nim. A tak będę miała z tyłu głowy że jak on czegoś nie zauważy to zrobi to monitor.

w57vyx8dubspq12k.png

Mi ten karton przypomina karton po pampersach z biedronki. Wczoraj widziałam [emoji38]
Teraz są modne kokony można dziecko do niego włożyć albo właśnie kosz Mojżesza. Ten karton mnie przeraża, ale jak ktoś ma ochotę niech sobie kupi. Nie mam nic przeciwko. Ja bym wolała te 200zl zainwestować w pościel, bo jeśli dziecko ulewa to pare kompletów się przyda.

Nie mogłam spać cała noc, byliśmy wczoraj z mężem na Pitbullu. Wiem to fikcja , ale mną strasznie wstrząsnęła.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Dzień dobry.

My mieliśmy monitor oddechu, super sprawa, włączył się trzy razy, raz mąż musiał synka potrząsać i dopiero się obudził - nie wiem co by było gdyby nie alarm, nie rozpamiętuję tego, ale cieszę się, że mieliśmy taki monitor. Fałszywie nie dzwonił, chyba, że zapomniałam wyłączyć gdy wyjmowałam synka z łóżeczka :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry.

My mieliśmy monitor oddechu, super sprawa, włączył się trzy razy, raz mąż musiał synka potrząsać i dopiero się obudził - nie wiem co by było gdyby nie alarm, nie rozpamiętuję tego, ale cieszę się, że mieliśmy taki monitor. Fałszywie nie dzwonił, chyba, że zapomniałam wyłączyć gdy wyjmowałam synka z łóżeczka :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie zastanawiam się nad takim przenośnym zapinanym do pampersa. Opinie ma super

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Hi hi doczytałam [emoji4] i się naśmiałam [emoji1][emoji1][emoji1]
Ten karton to niezły czad [emoji38] nawet nie wiedziałam że można coś takiego wymyślić [emoji38]a tak na poważnie to tez nie chcę malucha zostawiać na początku samego wiec myślę o takim małym łóżeczku. Jak znajdę zdjęcie to wkleję
Gratuluję wszystkim mamusiom wczorajszych wizyt [emoji177] zauważyłam że się jakoś pozytywniej zrobiło [emoji6]oby tak dalej [emoji7]

Do góry