reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej laski od rana bylam na badaniach i zakupach pozniej probowalam sie zdrzemnac Ale jak w koncu udalo mi sie zasnac to maly sie obudzil i chodze strasznie rozbita dzisiaj...
Rozmawialyscie o jedzeniu ja mam ochote na pieczywo najlepiej z ketchupem albo z wedlina... Stwierdzilam ze muszd jesc więcej warzyw i owocow to kupilam mandarynki grapefruita i pomidory :) trzymajcie kciuki zebyt to zjadla a nie wyrzucila [emoji14]
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za nastepne :*
Jutro wizyta u dentystki... Dobrze ze w koncu znalazlam taka ktorej sie nie boje [emoji14]
Natalia trzymaj się tam w tym szpitalu... Czego sie nie robi dla dzieciaczkow...

oar8s65gmlqg37sx.png
Nie wyrzucaj. Tutaj duzo chetnych na mandarynki[emoji23] wyslij nam[emoji3]

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

reklama
Wyczytalam ze mandarynki maja duzo witaminy C,B6,kwasu foliowego,magnezu,potasu i sa dobre na zaparcia.Poza tym nie maja duzo kalorii tak wiec można jeść bez wyrzutów ;)
Ooo nie wiedzialam o kwasie foliowym. W takim razie jem na potege ;)
A na zaparcia zrobilam kompot z suszonych sliwek... nienwiem czy to ma buc tak obrzydliwe bo nigdy z samych sliwek nie pilam [emoji12] ale chyba wyladuje w sedesie. Chyba ze maz go jakos uratuje [emoji12]

m3sx9jcg8o411yy9.png

Co do ruchów ja jeszcze nic nie czuje ale coraz częściej czuje takie jakby bulgotanie troszkę można to przyrównać do trawienia ale jest dużo częściej a może jednak trawie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję laseczki za trzymanie kciukow. Jestem już po wizycie. Usg genetyczne pod każdym względem wyszło idealnie, jutro tylko jadę zrobić z krwi dla świętego spokoju ;-) mój lekarz zawsze każe robić :-)
Moje 5 cm szczescia <3 muszę się Wam tu pochwalić :-) teraz trzymam kciuki za wasze wizyty! Płci jeszcze nie widać ;-)
1480358860-1d1mld.jpeg

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję laseczki za trzymanie kciukow. Jestem już po wizycie. Usg genetyczne pod każdym względem wyszło idealnie, jutro tylko jadę zrobić z krwi dla świętego spokoju ;-) mój lekarz zawsze każe robić :-)
Moje 5 cm szczescia <3 muszę się Wam tu pochwalić :-) teraz trzymam kciuki za wasze wizyty! Płci jeszcze nie widać ;-)
1480358860-1d1mld.jpeg

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom
Jaka fotka[emoji7][emoji7][emoji7] urocze Cudo[emoji9]

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

reklama
Ja właśnie też w 1 ciąży nie bawiłam się w spodnie ciążowe, ale jednak wtedy najwiekszy brzuszek miałam na lato i radziłam sobie lekkimi letnimi ciuchami. Teraz lato (na szczęście;)) minie mnie/nas szerokim łukiem, a jednak coś nosić trzeba :D

p19uyx8dakwwcbe2.png
Ja rodziłam w połowie sierpnia, największy brzuch również w największe upały. Mam dużo jeansow na gumkę( tregginsy), kilka par o 2 rozmiary za duże, bo trochę schudłam przed ciążą, kupie sobie tylko jakieś legginsy cieplejsze i zwykłe. Mam też masę sukienek ciążowych - 2 lata myśleliśmy o dziecku wiec trochę się przygotowywałam.

Gratuluje udanych wizyt!!

Spałam 1,5h. Najchętniej poszłabym dalej spać, ale czekam na finał ,Top model'[emoji23] Mąż zrobił mi frytki z przyprawą [emoji4] Ciążowa zachcianka. Apetyt wraca- szkoda tylko , że nie tak jak wam na mandarynki a na frytki i czekoladę[emoji39][emoji4]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Do góry