reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Bellax wiecej nie poszlam do niego ;)

oar8s65gmlqg37sx.png

reklama
więcej bym nie poszła do niego... bo mnie by to naprzykład uraziło. Jak może nie brać pod uwagę ojca - kurde a jak oceni czy konflikt będzie czy nie... nienormalny.

w57vyx8dubspq12k.png
Oceni na podstawie badania, każdej z Rh ujemnym je robią. A to ze nie biorą pod uwagę krwi ojca to mi tego nikt w oczy nie powiedział ale rozumiem takie postępowanie jeśli miałoby uchronić choć jedno dziecko. Mi się zmienił fenotyp krwi po przetoczeniu i ztąd mogą być te przeciwciała ale mogą również zagrażać dziecku.

Mój gin nic mi sie nie pytał i tak sie teraz zastanawiam czy nie wysłać męża na badania określające gr krwi. Co myślicie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Oceni na podstawie badania, każdej z Rh ujemnym je robią. A to ze nie biorą pod uwagę krwi ojca to mi tego nikt w oczy nie powiedział ale rozumiem takie postępowanie jeśli miałoby uchronić choć jedno dziecko. Mi się zmienił fenotyp krwi po przetoczeniu i ztąd mogą być te przeciwciała ale mogą również zagrażać dziecku.
wiem mi też robili, ale nic mi nie wyszło i pomimo to, właśnie przez to że tata bobasa ma RH+ muszę powtarzać jeszcze 2 razy. a Jakby miał rh- to byłby już koniec. Tak mi powiedziała tydzień temu pani doktor.

w57vyx8dubspq12k.png

Swoja drogą Panie, któraś pisała że na stronie H&M co jakis czas rzucają na promocji spodnie ciążowe za normalne pieniądze. Nie wierzyłam, ale sama dziś upolowalam dżinsy za 75zł. Więc polecam zaglądać ;)

p19uyx8dakwwcbe2.png

Dziewczyny ktore juz czuja ruchy. Z ktorej strony pod pepkiem czujecie ruchy? Czy bardziej centralnie czy nizej nieco z lewej strony?? Jak byscie opisaly te ruchy?? Odczucia??

uwo9dqk323h73wzt.png
U mnie jakieś 5cm pod pępkiem jedno po lewej drugie po prawej... Ciężko opisać te ruchy tak jak by rybka płynęła i się otarła. Czasem jakby rybka zderzyła się że ścianką. Ja czuję to dość głęboko w brzuchu nie blisko skóry...taki pasożyt;)

wiem mi też robili, ale nic mi nie wyszło i pomimo to, właśnie przez to że tata bobasa ma RH+ muszę powtarzać jeszcze 2 razy. a Jakby miał rh- to byłby już koniec. Tak mi powiedziała tydzień temu pani doktor.

w57vyx8dubspq12k.png
No tak a a według ich teorii jakby tatuś miał też minus to Itak musiałabyś powtarzać badanie.

reklama
Dziewczyny ktore juz czuja ruchy. Z ktorej strony pod pepkiem czujecie ruchy? Czy bardziej centralnie czy nizej nieco z lewej strony?? Jak byscie opisaly te ruchy?? Odczucia??

uwo9dqk323h73wzt.png
W 1.ciąży pierwsze ruchy w 19.tygodniu i czułam je bardziej jako łaskotanie, bąbelki przelewajace się. Ale nie pamiętam dokladnie jak opisać miejsce, teraz nie mogę doczekać się TEGO momentu :)

p19uyx8dakwwcbe2.png

Do góry