reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

No to powiem ci tak, jako 27latka pomyślę "Matko tak wcześnie dziecko, ja w jej wieku praktycznie dopiero zaczynalam wspolzyc, przeżywałam kolejna "pierwsza milosc", miałam na głowie szkole naukę zabawę i nieliczne (w porownaniu do dzisiejszych) obowiazki. Gdzie tam dziecko miało pasować".
ALE jako 27latka z moimi przejściami GRATULUJĘ Ci z całego serca i zazdroszczę że nie musisz przechodzić tego co ja czyli leczenie, poronienia, wieloletniego starania, planow inseminacji czy in vitro, obsesji, problemów w małżeństwie i wielu innych aspektów przez które bardzo się zastarzalam i wiesz ze będziesz miała dziecko, masz tą pewność a nie jak ja ze ciągle czekam aż się to zisci.
Myślę że jeśli możesz liczyć na wsparcie rodziny i ojca dziecka to wszystko pokonasz i poradzisz sobie. I pewnie ze będzie ciężko ale wtedy myśl sobie ze przynajmniej juz masz swój mały cud a inni wieki czekają i też zmagają się z wieloma problemami.

p19ucsqv6rf79f3c.png
Ja miałam nigdy nie mieć dzieci przez chore jajniki i ogólnie problemy ze zdrowiem, więc to jest nasz mały cud. Tata dzidziusia się cieszy jest ode mnie starszy i jesteśmy razem już ponad 3 lata. świat nam się nie zawalił:) Będzie dobrze

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Ja miałam nigdy nie mieć dzieci przez chore jajniki i ogólnie problemy ze zdrowiem, więc to jest nasz mały cud. Tata dzidziusia się cieszy jest ode mnie starszy i jesteśmy razem już ponad 3 lata. świat nam się nie zawalił:) Będzie dobrze

w57vyx8dubspq12k.png
Super ze masz wsparcie w partnerze :) ja urodzilam pieresze dziecko jak mialam 25 lat i myslalam ze bylam mloda [emoji14] teraz mysle ze juz taka mloda nie bylam [emoji23]

oar8s65gmlqg37sx.png

w57vyx8dubspq12k.png
Powiem ci, ze jestes duzo madrzejsza i masz w glowie lepiej poukladane niz nie jedna moja (ponad 30 letnia) kolezanka. Jesli bedziecie razem, bedziecie sie wspierac, szanowac to bedzie dobrze :)

Mlody moj poszedl do przedszkola, a ja sie ucze na egzamin na jutro i tak sie ciesze, ze to juz koniec [emoji4]

w57vyx8dubspq12k.png
Pewnie ze będzie! No widzisz jakie to życie jest nieprzewidywalne. Tym bardziej jakby ciężko nie było w ciąży potem tak Wam maluszek wynagrodzi swoją cudna osoba :) a co do nauki ja się tyle lat uczyłam jeszcze po ślubie mgr robiłam a i tak nie pracuje w zawodzie i wychodzi na to że te studia nie były mi na dzień dzisiejszy potrzebne a opóźnily starania o dziecko. Ale kto wie co życie przyniesie. Może akurat kiedyś ten papier mi się sprzyda.

p19ucsqv6rf79f3c.png

Super ze masz wsparcie w partnerze :) ja urodzilam pieresze dziecko jak mialam 25 lat i myslalam ze bylam mloda [emoji14] teraz mysle ze juz taka mloda nie bylam [emoji23]

oar8s65gmlqg37sx.png
Mnie ciekawi jak moje otoczenie zareaguje na ciążę [emoji23] oczywiście planowana . Jednak mam 22 lata urodze jak bd mieć 23. [emoji4] dwójka dzieci w tym wieku . Moi rówieśnicy mają mnie za nienormalną. [emoji23]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie ciekawi jak moje otoczenie zareaguje na ciążę [emoji23] oczywiście planowana . Jednak mam 22 lata urodze jak bd mieć 23. [emoji4] dwójka dzieci w tym wieku . Moi rówieśnicy mają mnie za nienormalną. [emoji23]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Madzien w pierwszej ciazy bylam jak mialam 23 lata ;) mysle ze to nie za wczesnie ;) za wczesnie to jak dziewczyna ma 15 lat [emoji14]

oar8s65gmlqg37sx.png

reklama
Do góry