reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

No to powiem ci tak, jako 27latka pomyślę "Matko tak wcześnie dziecko, ja w jej wieku praktycznie dopiero zaczynalam wspolzyc, przeżywałam kolejna "pierwsza milosc", miałam na głowie szkole naukę zabawę i nieliczne (w porownaniu do dzisiejszych) obowiazki. Gdzie tam dziecko miało pasować".
ALE jako 27latka z moimi przejściami GRATULUJĘ Ci z całego serca i zazdroszczę że nie musisz przechodzić tego co ja czyli leczenie, poronienia, wieloletniego starania, planow inseminacji czy in vitro, obsesji, problemów w małżeństwie i wielu innych aspektów przez które bardzo się zastarzalam i wiesz ze będziesz miała dziecko, masz tą pewność a nie jak ja ze ciągle czekam aż się to zisci.
Myślę że jeśli możesz liczyć na wsparcie rodziny i ojca dziecka to wszystko pokonasz i poradzisz sobie. I pewnie ze będzie ciężko ale wtedy myśl sobie ze przynajmniej juz masz swój mały cud a inni wieki czekają i też zmagają się z wieloma problemami.

p19ucsqv6rf79f3c.png
Ja miałam nigdy nie mieć dzieci przez chore jajniki i ogólnie problemy ze zdrowiem, więc to jest nasz mały cud. Tata dzidziusia się cieszy jest ode mnie starszy i jesteśmy razem już ponad 3 lata. świat nam się nie zawalił:) Będzie dobrze

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Ja miałam nigdy nie mieć dzieci przez chore jajniki i ogólnie problemy ze zdrowiem, więc to jest nasz mały cud. Tata dzidziusia się cieszy jest ode mnie starszy i jesteśmy razem już ponad 3 lata. świat nam się nie zawalił:) Będzie dobrze

w57vyx8dubspq12k.png
Super ze masz wsparcie w partnerze :) ja urodzilam pieresze dziecko jak mialam 25 lat i myslalam ze bylam mloda [emoji14] teraz mysle ze juz taka mloda nie bylam [emoji23]

oar8s65gmlqg37sx.png

w57vyx8dubspq12k.png
Powiem ci, ze jestes duzo madrzejsza i masz w glowie lepiej poukladane niz nie jedna moja (ponad 30 letnia) kolezanka. Jesli bedziecie razem, bedziecie sie wspierac, szanowac to bedzie dobrze :)

Mlody moj poszedl do przedszkola, a ja sie ucze na egzamin na jutro i tak sie ciesze, ze to juz koniec [emoji4]

w57vyx8dubspq12k.png
Pewnie ze będzie! No widzisz jakie to życie jest nieprzewidywalne. Tym bardziej jakby ciężko nie było w ciąży potem tak Wam maluszek wynagrodzi swoją cudna osoba :) a co do nauki ja się tyle lat uczyłam jeszcze po ślubie mgr robiłam a i tak nie pracuje w zawodzie i wychodzi na to że te studia nie były mi na dzień dzisiejszy potrzebne a opóźnily starania o dziecko. Ale kto wie co życie przyniesie. Może akurat kiedyś ten papier mi się sprzyda.

p19ucsqv6rf79f3c.png

Super ze masz wsparcie w partnerze :) ja urodzilam pieresze dziecko jak mialam 25 lat i myslalam ze bylam mloda [emoji14] teraz mysle ze juz taka mloda nie bylam [emoji23]

oar8s65gmlqg37sx.png
Mnie ciekawi jak moje otoczenie zareaguje na ciążę [emoji23] oczywiście planowana . Jednak mam 22 lata urodze jak bd mieć 23. [emoji4] dwójka dzieci w tym wieku . Moi rówieśnicy mają mnie za nienormalną. [emoji23]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie ciekawi jak moje otoczenie zareaguje na ciążę [emoji23] oczywiście planowana . Jednak mam 22 lata urodze jak bd mieć 23. [emoji4] dwójka dzieci w tym wieku . Moi rówieśnicy mają mnie za nienormalną. [emoji23]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Madzien w pierwszej ciazy bylam jak mialam 23 lata ;) mysle ze to nie za wczesnie ;) za wczesnie to jak dziewczyna ma 15 lat [emoji14]

oar8s65gmlqg37sx.png

reklama
Do góry