reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

1479804050-1d1mld.jpeg

Czy ktoras ktora sie leczy na tarczyce zinterpetuje mi wynik? Nigdy nie mialam problemow,zawsze mialam max.1,7 np rok temu a teraz w ciazy ..robilam dwa tyg.temu tsh i wynik 2,880 a robilam wczoraj powtorzylam i dodatkowo zrobilam ft4 i jest chyba jeszcze gorzej..martwie sie strasznie o dziecko a tu wizyta u endokrynologa za niecaly tydzien i to prywatnie ale ciezko sie dostac :-(

uwo9dqk323h73wzt.png

reklama
Ale produkcja [emoji54]
Przede wszystkim Justyna bardzo Ci współczuję [emoji22] mam nadzieję że mimo swoich obietnic wrócisz do nas[emoji4] Tak jak dziewczyny uważam ze nie przestałaś być czerwcową mamą [emoji1] Może Ci dużo nie pomożemy ale zawsze pogadamy o pierdołach, a to często odpręża [emoji179]
Majka skąd ten cudowny nastrój? ?? Jaka zmiana. ... czyżby z powodu jutrzejszych badań? Ja też mam jutro , ale im bliżej tym bardziej panikuje [emoji54] Ale najdziwniejsze jest to ze jakoś nie dopuszczam do siebie myśli ze Junior ma jakąś wadę tylko boję się czy na pewno serducho bije i Mały rośnie prawidłowo [emoji53] no cóż schizuję wiem . Oby do jutra [emoji106]

Dziewczyny ale ja się przy was staro czuję... Same młode mamusie... Co niektóre to rodziców mają w moim wieku;):)
Tak na poważnie to na ciążę nigdy nie ma dobrego ani złego momentu. Zawsze przewraca życie do góry nogami... Nawet jak się nie planuje to i tak człowiek się potem cieszy, a szczególnie jak już takie maleństwo patrzy na ciebie i się uśmiecha...
Współczuję tym z was które latami starały się o maleństwo, my się jakoś szczególnie nie staraliśmy o dzidzie ale po 2 latach bez antykoncepcji zaczęłam się zastanawiać czy może jest coś nie tak...więc wyobrażam sobie jak się czuje osoba która bardzo chce i za każdym razem 1kreska...

1479804050-1d1mld.jpeg

Czy ktoras ktora sie leczy na tarczyce zinterpetuje mi wynik? Nigdy nie mialam problemow,zawsze mialam max.1,7 np rok temu a teraz w ciazy ..robilam dwa tyg.temu tsh i wynik 2,880 a robilam wczoraj powtorzylam i dodatkowo zrobilam ft4 i jest chyba jeszcze gorzej..martwie sie strasznie o dziecko a tu wizyta u endokrynologa za niecaly tydzien i to prywatnie ale ciezko sie dostac :-(

uwo9dqk323h73wzt.png

Hejka
ja przed ciążą miałam tsh idealne, W ciąży mój wynik 4,6 a norma w moim labo w pierwszym trymestrze to 2,32 czy dużo za dużo. Niedoczynność tarczycy. Odrazy lekarz włączył mi euthyrox 50, jedna tabletka dziennie na obniżenie tego wyniku. Robiłam ft3 i ft4 ale one są w porządku,tylko samo TSH jest złe. Dziś robiłam badanie ale wynik dopiero popołudniu więc się okaże ile spadło przez 3 tygodnie kuracji.
Wydaje mi się że Twój wynik jest lekko podwyższony, ale jak możesz to lepiej zadzwoń do endokrynologa gdyż tarczyca w pierwszym trymestrze jest bardzo ważna, tak mówił mój lekarz.

:*

Ale produkcja [emoji54]
Przede wszystkim Justyna bardzo Ci współczuję [emoji22] mam nadzieję że mimo swoich obietnic wrócisz do nas[emoji4] Tak jak dziewczyny uważam ze nie przestałaś być czerwcową mamą [emoji1] Może Ci dużo nie pomożemy ale zawsze pogadamy o pierdołach, a to często odpręża [emoji179]
Majka skąd ten cudowny nastrój? ?? Jaka zmiana. ... czyżby z powodu jutrzejszych badań? Ja też mam jutro , ale im bliżej tym bardziej panikuje [emoji54] Ale najdziwniejsze jest to ze jakoś nie dopuszczam do siebie myśli ze Junior ma jakąś wadę tylko boję się czy na pewno serducho bije i Mały rośnie prawidłowo [emoji53] no cóż schizuję wiem . Oby do jutra [emoji106]

Ja tez sie obawiam mamtak samo jak Ty... musimy wierzyc ze przeciez bedzie cudownie i Bomble beda zdrowe :-) a do 7.12 to chyba osiwieje

m3sx9jcg8o411yy9.png

Mnie ciekawi jak moje otoczenie zareaguje na ciążę [emoji23] oczywiście planowana . Jednak mam 22 lata urodze jak bd mieć 23. [emoji4] dwójka dzieci w tym wieku . Moi rówieśnicy mają mnie za nienormalną. [emoji23]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
To tak jak u mnie ! Jak wychodzilam za mąż pół roku temu to wszyscy, że jestem w ciąży -standard. Potem uznali pewnie, że jestem nienormalna. A teraz planowana ciąża i urodze w wieku 21 lat oooo mamo ale jestem dziwna [emoji23][emoji23][emoji3]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka
ja przed ciążą miałam tsh idealne, W ciąży mój wynik 4,6 a norma w moim labo w pierwszym trymestrze to 2,32 czy dużo za dużo. Niedoczynność tarczycy. Odrazy lekarz włączył mi euthyrox 50, jedna tabletka dziennie na obniżenie tego wyniku. Robiłam ft3 i ft4 ale one są w porządku,tylko samo TSH jest złe. Dziś robiłam badanie ale wynik dopiero popołudniu więc się okaże ile spadło przez 3 tygodnie kuracji.
Wydaje mi się że Twój wynik jest lekko podwyższony, ale jak możesz to lepiej zadzwoń do endokrynologa gdyż tarczyca w pierwszym trymestrze jest bardzo ważna, tak mówił mój lekarz.

:*
Ja juz dzwonilam tam,mowilam o wyniku to tam Pani mowi ze spokojnie poczekac do wizyty,zrobi endokrynolog usg tarczycy i wtedy przepisze leki,zeby nie panikowac bo na razie to troche ponad norme ,wizyta prywatna a dlugo sie czeka,dopiero 28.11 dlatego sie martwie o moje malenstwo bo wiem ze tarczyca w ciazy bardzo wazna :-(

uwo9dqk323h73wzt.png

reklama
Do góry