reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

1479804050-1d1mld.jpeg

Czy ktoras ktora sie leczy na tarczyce zinterpetuje mi wynik? Nigdy nie mialam problemow,zawsze mialam max.1,7 np rok temu a teraz w ciazy ..robilam dwa tyg.temu tsh i wynik 2,880 a robilam wczoraj powtorzylam i dodatkowo zrobilam ft4 i jest chyba jeszcze gorzej..martwie sie strasznie o dziecko a tu wizyta u endokrynologa za niecaly tydzien i to prywatnie ale ciezko sie dostac :-(

uwo9dqk323h73wzt.png

reklama
Ale produkcja [emoji54]
Przede wszystkim Justyna bardzo Ci współczuję [emoji22] mam nadzieję że mimo swoich obietnic wrócisz do nas[emoji4] Tak jak dziewczyny uważam ze nie przestałaś być czerwcową mamą [emoji1] Może Ci dużo nie pomożemy ale zawsze pogadamy o pierdołach, a to często odpręża [emoji179]
Majka skąd ten cudowny nastrój? ?? Jaka zmiana. ... czyżby z powodu jutrzejszych badań? Ja też mam jutro , ale im bliżej tym bardziej panikuje [emoji54] Ale najdziwniejsze jest to ze jakoś nie dopuszczam do siebie myśli ze Junior ma jakąś wadę tylko boję się czy na pewno serducho bije i Mały rośnie prawidłowo [emoji53] no cóż schizuję wiem . Oby do jutra [emoji106]

Dziewczyny ale ja się przy was staro czuję... Same młode mamusie... Co niektóre to rodziców mają w moim wieku;):)
Tak na poważnie to na ciążę nigdy nie ma dobrego ani złego momentu. Zawsze przewraca życie do góry nogami... Nawet jak się nie planuje to i tak człowiek się potem cieszy, a szczególnie jak już takie maleństwo patrzy na ciebie i się uśmiecha...
Współczuję tym z was które latami starały się o maleństwo, my się jakoś szczególnie nie staraliśmy o dzidzie ale po 2 latach bez antykoncepcji zaczęłam się zastanawiać czy może jest coś nie tak...więc wyobrażam sobie jak się czuje osoba która bardzo chce i za każdym razem 1kreska...

1479804050-1d1mld.jpeg

Czy ktoras ktora sie leczy na tarczyce zinterpetuje mi wynik? Nigdy nie mialam problemow,zawsze mialam max.1,7 np rok temu a teraz w ciazy ..robilam dwa tyg.temu tsh i wynik 2,880 a robilam wczoraj powtorzylam i dodatkowo zrobilam ft4 i jest chyba jeszcze gorzej..martwie sie strasznie o dziecko a tu wizyta u endokrynologa za niecaly tydzien i to prywatnie ale ciezko sie dostac :-(

uwo9dqk323h73wzt.png

Hejka
ja przed ciążą miałam tsh idealne, W ciąży mój wynik 4,6 a norma w moim labo w pierwszym trymestrze to 2,32 czy dużo za dużo. Niedoczynność tarczycy. Odrazy lekarz włączył mi euthyrox 50, jedna tabletka dziennie na obniżenie tego wyniku. Robiłam ft3 i ft4 ale one są w porządku,tylko samo TSH jest złe. Dziś robiłam badanie ale wynik dopiero popołudniu więc się okaże ile spadło przez 3 tygodnie kuracji.
Wydaje mi się że Twój wynik jest lekko podwyższony, ale jak możesz to lepiej zadzwoń do endokrynologa gdyż tarczyca w pierwszym trymestrze jest bardzo ważna, tak mówił mój lekarz.

:*

Ale produkcja [emoji54]
Przede wszystkim Justyna bardzo Ci współczuję [emoji22] mam nadzieję że mimo swoich obietnic wrócisz do nas[emoji4] Tak jak dziewczyny uważam ze nie przestałaś być czerwcową mamą [emoji1] Może Ci dużo nie pomożemy ale zawsze pogadamy o pierdołach, a to często odpręża [emoji179]
Majka skąd ten cudowny nastrój? ?? Jaka zmiana. ... czyżby z powodu jutrzejszych badań? Ja też mam jutro , ale im bliżej tym bardziej panikuje [emoji54] Ale najdziwniejsze jest to ze jakoś nie dopuszczam do siebie myśli ze Junior ma jakąś wadę tylko boję się czy na pewno serducho bije i Mały rośnie prawidłowo [emoji53] no cóż schizuję wiem . Oby do jutra [emoji106]

Ja tez sie obawiam mamtak samo jak Ty... musimy wierzyc ze przeciez bedzie cudownie i Bomble beda zdrowe :-) a do 7.12 to chyba osiwieje

m3sx9jcg8o411yy9.png

Mnie ciekawi jak moje otoczenie zareaguje na ciążę [emoji23] oczywiście planowana . Jednak mam 22 lata urodze jak bd mieć 23. [emoji4] dwójka dzieci w tym wieku . Moi rówieśnicy mają mnie za nienormalną. [emoji23]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
To tak jak u mnie ! Jak wychodzilam za mąż pół roku temu to wszyscy, że jestem w ciąży -standard. Potem uznali pewnie, że jestem nienormalna. A teraz planowana ciąża i urodze w wieku 21 lat oooo mamo ale jestem dziwna [emoji23][emoji23][emoji3]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka
ja przed ciążą miałam tsh idealne, W ciąży mój wynik 4,6 a norma w moim labo w pierwszym trymestrze to 2,32 czy dużo za dużo. Niedoczynność tarczycy. Odrazy lekarz włączył mi euthyrox 50, jedna tabletka dziennie na obniżenie tego wyniku. Robiłam ft3 i ft4 ale one są w porządku,tylko samo TSH jest złe. Dziś robiłam badanie ale wynik dopiero popołudniu więc się okaże ile spadło przez 3 tygodnie kuracji.
Wydaje mi się że Twój wynik jest lekko podwyższony, ale jak możesz to lepiej zadzwoń do endokrynologa gdyż tarczyca w pierwszym trymestrze jest bardzo ważna, tak mówił mój lekarz.

:*
Ja juz dzwonilam tam,mowilam o wyniku to tam Pani mowi ze spokojnie poczekac do wizyty,zrobi endokrynolog usg tarczycy i wtedy przepisze leki,zeby nie panikowac bo na razie to troche ponad norme ,wizyta prywatna a dlugo sie czeka,dopiero 28.11 dlatego sie martwie o moje malenstwo bo wiem ze tarczyca w ciazy bardzo wazna :-(

uwo9dqk323h73wzt.png

reklama
Do góry