reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja zlapalam pierwsza zadyszke na wszystkich swietych :p teraz tez mnie lapie. Na slodkie nie patrze fuj :p tylko kwasne i ostre :p spanie juz mnie nie meczy ale padam o 21 wstaje o 6 30...:-) ogolnie od wczoraj jest mi dobrze- nic mnie nie mdli nie boli,jestem wyspana, jest piateczek, jade do pracy w dobrym humorze, nie ma korkow jest zielona fala jest pieknie :-) tylko zaczyna ssac wiec jak najszybciej musze wziac euthyrox i sniadnko :-)

m3sx9jcg8o411yy9.png
Czyżby niedoczynność tarczycy? Miałaś problemy z tarczyca przed ciąża czy w ciąży? :)

Napisane na ZTE Blade A452 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry dziewczyny :) ja też już od jakiejś godziny nie śpię, bo śniły mi się jakieś głupoty i normalnie obudziłam się z płaczem. Mój narzeczony akurat nie spał bo nie zdarzył się położyć po nocce i aż był w szoku bo zaczęłam się zanosić. A teraz sobie jeszcze leżę, wstanę wezmę tabletkę i trzeba będzie zjeść śniadanko. Mam chęć na pomidora :) dobrego dnia ciężarówki :* :)

Dzień dobry dziewczyny. Ja dzisiaj padnięta wstałam. Pol nocy się turlałam po łóżku i zasnąć nie moglam. Kolo 4 wręcz zaczęło mi w brzuchu burczec i musiałam wstać coś zjeść. Coraz częściej takie noce mi się przydarzają.

m3sxrjjgqx0e3ml8.png
Ja tak mialam w ten dlugi weekend. Musialam wstac i wziac kromke chleba bo kiepsko by sie skonczylo :p

m3sx9jcg8o411yy9.png

A wiec dzisiaj śniło mi się, ze w naszej piaskownicy w samych białych slipkach bawił się Antoni Macierewicz z wnukiem Jarosława. Ja miałam przejąć w opiece tego wnuka. Przyjechałam na rowerze. Antoni zaczął mnie podrywać. Jak mu powiedziałam ze nic z tego bo jestem mężatką to i w dodatku w ciąży to wyciągnął żyletkę i próbował podciąć mi gardło. Walka była długa. Obudziłam się przerażona jak mąż wszedł po gatki do szafy rano. Moze to uratowało mi życie:)
PS. Jak jeszcze raz Najstarsza córka wspomni , żeby chłopiec nazywał się Antoni to nie ręczę za siebie.

oar8pg4njr6t44vs.png

Si, niedoczynność :-) mialam przed ciążą tsh 4,9. Ale mam od dziecka malą tarczycę. Przed ciąż w rok zbiłam tsh do 2,2 a w ciąży mam 1,7 :-)
Ty tez :-) ?

m3sx9jcg8o411yy9.png
Też, ja się dowiedziałam o swojej tarczycy jak zaczęłam gimnazjum. Brałam jakieś tam leki. No ale nie pomyślałam że jak je odstawie to coś się zacznie dziać z moim organizmem. Miałam nie regularne miesiączki itd
Brałam też tabletki anty jak je odstawilam w lipcu minął rok bo staraliśmy się o dziecko i nic... :( zaczęłam leczyć tarczyce. Brać inne leki i oto noszę małą fasolke w sobie. Teraz pilnuje leków jak oka w głowie. Ja TSH miałam zawsze w normie ale chyba FT3 albo FT4 miałam jakoś nie dobrze. Teraz mam TSH 1cos a przed ciąża 2cos. Chyba w poniedziałek idę odebrać wyniki to będę wiedziała jakie mam TSH :)

A wiec dzisiaj śniło mi się, ze w naszej piaskownicy w samych białych slipkach bawił się Antoni Macierewicz z wnukiem Jarosława. Ja miałam przejąć w opiece tego wnuka. Przyjechałam na rowerze. Antoni zaczął mnie podrywać. Jak mu powiedziałam ze nic z tego bo jestem mężatką to i w dodatku w ciąży to wyciągnął żyletkę i próbował podciąć mi gardło. Walka była długa. Obudziłam się przerażona jak mąż wszedł po gatki do szafy rano. Moze to uratowało mi życie:)
PS. Jak jeszcze raz Najstarsza córka wspomni , żeby chłopiec nazywał się Antoni to nie ręczę za siebie.

oar8pg4njr6t44vs.png
Czyli nie tylko ja mam jakieś dziwne sny. Mnie się śniło że jakaś impreza w domu była i że wszyscy dobrze się bawili a mnie kazali sprzątać. A ja miałam wielki brzuchol i nie dawałam rady. Wtedy mój szwagier wywalił bigos z garnka a mój tesciu podszedł rozmazal to nogą po podłodze i powiedział że teraz łatwiej będzie mi się sprzatalo. Wybieglam z płaczem z tego mieszkania a oni mnie gonili że mam sprzątać. Na szczęście się obudziłam :( co ta ciąża ze mną robi hahahaha

Też, ja się dowiedziałam o swojej tarczycy jak zaczęłam gimnazjum. Brałam jakieś tam leki. No ale nie pomyślałam że jak je odstawie to coś się zacznie dziać z moim organizmem. Miałam nie regularne miesiączki itd
Brałam też tabletki anty jak je odstawilam w lipcu minął rok bo staraliśmy się o dziecko i nic... :( zaczęłam leczyć tarczyce. Brać inne leki i oto noszę małą fasolke w sobie. Teraz pilnuje leków jak oka w głowie. Ja TSH miałam zawsze w normie ale chyba FT3 albo FT4 miałam jakoś nie dobrze. Teraz mam TSH 1cos a przed ciąża 2cos. Chyba w poniedziałek idę odebrać wyniki to będę wiedziała jakie mam TSH :)

To mi ginekolog zwrocil uwage na tsh. Pozniej przeprawy przez endokrynologa - do jednego chodzilam prywatnie a nie zrobil nawet usg tarczycy ani innych badan...teraz mam wspaniala Pania endokrynolog w enelmedzie :-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
Czyli nie tylko ja mam jakieś dziwne sny. Mnie się śniło że jakaś impreza w domu była i że wszyscy dobrze się bawili a mnie kazali sprzątać. A ja miałam wielki brzuchol i nie dawałam rady. Wtedy mój szwagier wywalił bigos z garnka a mój tesciu podszedł rozmazal to nogą po podłodze i powiedział że teraz łatwiej będzie mi się sprzatalo. Wybieglam z płaczem z tego mieszkania a oni mnie gonili że mam sprzątać. Na szczęście się obudziłam :( co ta ciąża ze mną robi hahahaha

Mi sie ostatnio snilo ze moj maz zdradzal mnie z ...Celine Dion [emoji23] a dzis snila mi sie malusienka kruszynka z niebieskimi oczętami [emoji7]

m3sx9jcg8o411yy9.png

Do góry