reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja zlapalam pierwsza zadyszke na wszystkich swietych :p teraz tez mnie lapie. Na slodkie nie patrze fuj :p tylko kwasne i ostre :p spanie juz mnie nie meczy ale padam o 21 wstaje o 6 30...:-) ogolnie od wczoraj jest mi dobrze- nic mnie nie mdli nie boli,jestem wyspana, jest piateczek, jade do pracy w dobrym humorze, nie ma korkow jest zielona fala jest pieknie :-) tylko zaczyna ssac wiec jak najszybciej musze wziac euthyrox i sniadnko :-)

m3sx9jcg8o411yy9.png
Czyżby niedoczynność tarczycy? Miałaś problemy z tarczyca przed ciąża czy w ciąży? :)

Napisane na ZTE Blade A452 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry dziewczyny :) ja też już od jakiejś godziny nie śpię, bo śniły mi się jakieś głupoty i normalnie obudziłam się z płaczem. Mój narzeczony akurat nie spał bo nie zdarzył się położyć po nocce i aż był w szoku bo zaczęłam się zanosić. A teraz sobie jeszcze leżę, wstanę wezmę tabletkę i trzeba będzie zjeść śniadanko. Mam chęć na pomidora :) dobrego dnia ciężarówki :* :)

Dzień dobry dziewczyny. Ja dzisiaj padnięta wstałam. Pol nocy się turlałam po łóżku i zasnąć nie moglam. Kolo 4 wręcz zaczęło mi w brzuchu burczec i musiałam wstać coś zjeść. Coraz częściej takie noce mi się przydarzają.

m3sxrjjgqx0e3ml8.png
Ja tak mialam w ten dlugi weekend. Musialam wstac i wziac kromke chleba bo kiepsko by sie skonczylo :p

m3sx9jcg8o411yy9.png

A wiec dzisiaj śniło mi się, ze w naszej piaskownicy w samych białych slipkach bawił się Antoni Macierewicz z wnukiem Jarosława. Ja miałam przejąć w opiece tego wnuka. Przyjechałam na rowerze. Antoni zaczął mnie podrywać. Jak mu powiedziałam ze nic z tego bo jestem mężatką to i w dodatku w ciąży to wyciągnął żyletkę i próbował podciąć mi gardło. Walka była długa. Obudziłam się przerażona jak mąż wszedł po gatki do szafy rano. Moze to uratowało mi życie:)
PS. Jak jeszcze raz Najstarsza córka wspomni , żeby chłopiec nazywał się Antoni to nie ręczę za siebie.

oar8pg4njr6t44vs.png

Si, niedoczynność :-) mialam przed ciążą tsh 4,9. Ale mam od dziecka malą tarczycę. Przed ciąż w rok zbiłam tsh do 2,2 a w ciąży mam 1,7 :-)
Ty tez :-) ?

m3sx9jcg8o411yy9.png
Też, ja się dowiedziałam o swojej tarczycy jak zaczęłam gimnazjum. Brałam jakieś tam leki. No ale nie pomyślałam że jak je odstawie to coś się zacznie dziać z moim organizmem. Miałam nie regularne miesiączki itd
Brałam też tabletki anty jak je odstawilam w lipcu minął rok bo staraliśmy się o dziecko i nic... :( zaczęłam leczyć tarczyce. Brać inne leki i oto noszę małą fasolke w sobie. Teraz pilnuje leków jak oka w głowie. Ja TSH miałam zawsze w normie ale chyba FT3 albo FT4 miałam jakoś nie dobrze. Teraz mam TSH 1cos a przed ciąża 2cos. Chyba w poniedziałek idę odebrać wyniki to będę wiedziała jakie mam TSH :)

A wiec dzisiaj śniło mi się, ze w naszej piaskownicy w samych białych slipkach bawił się Antoni Macierewicz z wnukiem Jarosława. Ja miałam przejąć w opiece tego wnuka. Przyjechałam na rowerze. Antoni zaczął mnie podrywać. Jak mu powiedziałam ze nic z tego bo jestem mężatką to i w dodatku w ciąży to wyciągnął żyletkę i próbował podciąć mi gardło. Walka była długa. Obudziłam się przerażona jak mąż wszedł po gatki do szafy rano. Moze to uratowało mi życie:)
PS. Jak jeszcze raz Najstarsza córka wspomni , żeby chłopiec nazywał się Antoni to nie ręczę za siebie.

oar8pg4njr6t44vs.png
Czyli nie tylko ja mam jakieś dziwne sny. Mnie się śniło że jakaś impreza w domu była i że wszyscy dobrze się bawili a mnie kazali sprzątać. A ja miałam wielki brzuchol i nie dawałam rady. Wtedy mój szwagier wywalił bigos z garnka a mój tesciu podszedł rozmazal to nogą po podłodze i powiedział że teraz łatwiej będzie mi się sprzatalo. Wybieglam z płaczem z tego mieszkania a oni mnie gonili że mam sprzątać. Na szczęście się obudziłam :( co ta ciąża ze mną robi hahahaha

Też, ja się dowiedziałam o swojej tarczycy jak zaczęłam gimnazjum. Brałam jakieś tam leki. No ale nie pomyślałam że jak je odstawie to coś się zacznie dziać z moim organizmem. Miałam nie regularne miesiączki itd
Brałam też tabletki anty jak je odstawilam w lipcu minął rok bo staraliśmy się o dziecko i nic... :( zaczęłam leczyć tarczyce. Brać inne leki i oto noszę małą fasolke w sobie. Teraz pilnuje leków jak oka w głowie. Ja TSH miałam zawsze w normie ale chyba FT3 albo FT4 miałam jakoś nie dobrze. Teraz mam TSH 1cos a przed ciąża 2cos. Chyba w poniedziałek idę odebrać wyniki to będę wiedziała jakie mam TSH :)

To mi ginekolog zwrocil uwage na tsh. Pozniej przeprawy przez endokrynologa - do jednego chodzilam prywatnie a nie zrobil nawet usg tarczycy ani innych badan...teraz mam wspaniala Pania endokrynolog w enelmedzie :-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
Czyli nie tylko ja mam jakieś dziwne sny. Mnie się śniło że jakaś impreza w domu była i że wszyscy dobrze się bawili a mnie kazali sprzątać. A ja miałam wielki brzuchol i nie dawałam rady. Wtedy mój szwagier wywalił bigos z garnka a mój tesciu podszedł rozmazal to nogą po podłodze i powiedział że teraz łatwiej będzie mi się sprzatalo. Wybieglam z płaczem z tego mieszkania a oni mnie gonili że mam sprzątać. Na szczęście się obudziłam :( co ta ciąża ze mną robi hahahaha

Mi sie ostatnio snilo ze moj maz zdradzal mnie z ...Celine Dion [emoji23] a dzis snila mi sie malusienka kruszynka z niebieskimi oczętami [emoji7]

m3sx9jcg8o411yy9.png

Do góry