reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Witaj Kasiu [emoji4]
Jeśli chodzi o witamy to na początku brałam tylko kwas foliowy, a potem gin kazał brać witaminy ale nie powiedział konkretnie jakie. Pani w aptece doradziła mi femibion 1 . Na nudności brałam jeszcze prevomit, wiec zwykły kwas foliowy odstawilam, żeby nie przesadzić.

Witaj Kasiu [emoji4]
Jeśli chodzi o witamy to na początku brałam tylko kwas foliowy, a potem gin kazał brać witaminy ale nie powiedział konkretnie jakie. Pani w aptece doradziła mi femibion 1 . Na nudności brałam jeszcze prevomit, wiec zwykły kwas foliowy odstawilam, żeby nie przesadzić.

Ja bralam femibion ale przezucilam sie na pregna plus bo podobno lepszy sklad ale ponadto biore kwas foliowy az 15 mg ale tak lekarz zalecil bo teraz podobno sa duze skale ryzyka poronien i zapobiegawczo.balam sie troche to brac bo to olbrzymia dawka kwasu foliowego ale zaufalam lekarzowi.w pierwszej ciazy bralam tylko witaminy i zwykly kwas foliowy 0,4...a teraz takie cos...hmm kazda ciaza inna..teraz bardziej panikuje...ale to pewnie przez to ze moja przyjaciolka w zeszlym roku poronila...a ja staralam sie z mezem teraz prawie rok..

uwo9dqk323h73wzt.png

Kasia - może tak piersi reagują zaraz po karmieniu, ja rano na żyłki nie patrzę ale wieczorem jak patrzę to jest ich cała masa. Też jestem z tych co wolą zrobić i z głowy , a teraz ?? Nawet dopiero dziś robiłam rachunki a powinnam zrobić je dobry tydzień temu, mąż mnie ponaglał dziś ;P

Venus ja biorę acard razem z clexane, nie zaszkodzi na pewno a może pomóc

Kasia - może tak piersi reagują zaraz po karmieniu, ja rano na żyłki nie patrzę ale wieczorem jak patrzę to jest ich cała masa. Też jestem z tych co wolą zrobić i z głowy , a teraz ?? Nawet dopiero dziś robiłam rachunki a powinnam zrobić je dobry tydzień temu, mąż mnie ponaglał dziś ;P

Venus ja biorę acard razem z clexane, nie zaszkodzi na pewno a może pomóc
Dzięki za odpowiedz bo zaczynałam obgryzać paznokcie ;)

Zazdroszczę Wam.. 12,11 tydzien a ja dopiero 7tydz01dzien :)

reklama
Venus, ja mam mutacje genu MTHFR i ona jest wskazaniem do przyjmowania heparyny (Clexan), ale artykuły medyczne mówią o tym że skuteczność heparyny jest duża a z przyjmowanym kwasem acetylosalicylowym (acard) jest dużo wyższa. Ja mam bardzo zawiłą historię i to odkrył u mnie dopiero immunolog po badaniach które zlecił mi zrobić.
A dlaczego Tobie go każe przyjmować ??

Justyna, Klaudusia czekam na zdjęcia :D zaciskam kciuki za piękne widoki &&&&

Do góry