reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

To ja nie mam skurczy. Myślałam że to krew ale to chyba bardziej ciemno brązowy śluz, nie wiem co to jest :/ Właśnie na takie małe plamienia które się nie utrzymują dłużej albo nie nasilają to oni nic nie robią i nie wiedzą skąd są.

reklama
Venus;
Ja koniec czerwxa termin. 7+6 dopiero patrząc po suwaczkach dziewczyn.

34bw0dw4gguwtb7d.png

Majka skoro to ciemno brązowa plamka to stara krew która została wypchnięta tak mi mówili. Skurcze byś czuła a skoro brzuszek Cie nie boli no-spa za wiele nie wniesie. Współczuję Ci strasznie, wiem co czujesz i pewnie jesteś kłębkiem nerwów, a o strachu przed toaletą nie wspomnę.

Motylek Ty chyba też masz mutacje, prawda ??

Majka skoro to ciemno brązowa plamka to stara krew która została wypchnięta tak mi mówili. Skurcze byś czuła a skoro brzuszek Cie nie boli no-spa za wiele nie wniesie. Współczuję Ci strasznie, wiem co czujesz i pewnie jesteś kłębkiem nerwów, a o strachu przed toaletą nie wspomnę.

Nooo wyobraź sobie że jeszcze akurat ruszyło mnie z drugiej strony... :/ dzisiaj z rana miałam w śluzie jaśniutką krew, myślisz że już zdążyła się zestarzeć?

Ja niewiem.czy mam i co mam ;D mój lekarz przepisał mi te leki po 3 poronieniech i histori z ciążą z córką.mi. Od połowy ciazy walczyłam z wysokim ciśnieniem . Jego zdaniem mam książkową zakrzepice.

34bw0dw4gguwtb7d.png

Jak tam wasze samopoczucie w te chłodne dni ? Ja mam dziś cudowny humor, bo usłyszałam serduszko mojego szkraba jak byłam na USG, coś cudownego. Jak to u was jest z terminem porodu ? Jak trzy tygodnie temu byłam na wizycie to był termin na 01.06.2017 a dziś już lekarz zmienił na 28.05.2017. Mam nadzieję, że to już ostateczny termin :) i dowiedziałam się że mój dzidziuś rośnie jak na drożdżach <3

Dzien dobry Dziewczyny! Boże, ponad 30 stron do nadrobienia. Już niewiele pamiętam, co komu odpisać.

Przede wszystkim gratuluje udanych wizyt. Klaudusia za Ciebie ściskam kciuki, oby wszystko było super na dzisiejszym USG :)

Venus ja biorę Acard, glownie dlatego, ze mój Tata miał zawał i w ciągu miesiąca mam zrobić badania krwi, jakiś panel, gdzie jest jakiś parametr MT... oraz biało całkowite i wolne.

Kasiu witam Cię serdecznie. Ja biorę teraz z zalecenia gin omega med optima. Podczas tej dużej ilości badań typu toxo, cytomegalia, wr, odczyn Coombsa, hiv, hcv i inne miałam także zlecony poziom Wit D i niestety jest niewystarczający. Omega ma aż 2 tyś jednostek Wit D i dzięki temu ni muszę brać dodatkowo innego suplementu. Wcześniej brałam femibion.

Dziewczyny szkoda, ze ostatnia wymiana zdań była taka ostra, aż za ostra. Musimy teraz być wyjątkowo spokojne i zrelaksowane, stres kompletnie mam nie służy. Jak widać mamy spore różnice w poglądach, ale to przecież nie musi być powodem kłótni. Wszystkie tu jesteście wspaniałe, każda z osobna.

Ja pierwszy poród wspominam dramatycznie, choć polozne mówiły, ze miałam bardzo łatwy poród, a to dlatego ze parte trwały u mnie bardzo króciutko, bo przy 3cim pchnięciu już Szymonek był na świecie :) Natomiast najgorsze dla mnie były niesamowicie bolesne bóle krzyżowe, podczas skurczów nie czułam kompletnie skurczy macicy czy brzucha, bo to wszystko przycmił przerażający ból pleców. Podczas skurczu miałam odczucie jakby ktoś mi jakimś ogromnym młotem nawalał z całej siły w dół kręgosłupa :(
Szycie krocza pomimo znieczulenia miejscowego bardzo bolało, ale byłam najszczesliwszym człowiekiem o słońcem, ze wreszcie już ustąpił ten ból pleców. Przez pierwszy tydzień miałam problem z siedzeniem, miejsce szycia bardzo bolało. Ale generalnie na chodzie bylam od razu od momentu porodu. Jednak wszystko to warto przeżyć i przetrwać, aby wreszcie poznać te maleńka, cieplutka istotke, która kładą na Twoim brzuchu, a największe łzy szczęścia same spływają po policzkach.

reklama
Ja tez dzis bylam i słuchałam serduszka :) termin bez zmian wlasciwie 4.06 :) tylko mi zasugerowali racEj w druga strone, ze dzidzia mala - ale u mnie to od poczatku jest obsuwka.. Wg usg ciaza tydzien młodsza niz z om :)
Nie ogarniam .. Mam straszne zaległością forum - przepraszam dziewczyny. Jednak pamietam o Was i trzymam kciuki :) odpoczywajcie ! :)

Do góry