reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Już jestem bardzo szczęśliwa ;) Byłam 1 raz w ciąży u mojej starej pani doktor ( a to moja 4 wizyta wgl w ciąży). Bałam się do niej iść za nim powiedziałam rodzicom. Dziś byłam z mamą:) Pani doktor otoczyła mnie przecudowna opieką. Bobasek wcale nie jest aż tyle młodszy - tamten lekarz miał gorszy sprzęt. Dziś miał na usg 10t6d. Miał 4 cm i 160 uderzen serca na minute;) a jak zaczął się ruszać coś cudownego ! i wreszcie usłyszałam "bobasek"a nie płód ;) Zobacz załącznik 782848

w57vyx8d0y5gtqc5.png

Bellax...to właśnie juz płód, a nie zarodek ;)

oar8pg4njr6t44vs.png

reklama
Ja robię tez krew. Procenty dobre, ale badanie krwi musi byc tego samego dnia co usg.

oar8pg4njr6t44vs.png
A mi dwóch lekarzy potwierdziło żeby przyjść już że świeżymi wynikami na usg, a ze czeka sie na wynik przynajmniej 4 dni robocze to zrobic tydzien wczesniej. Nawet wczoraj gdzieś rzuciło mi się w oczy na Internecie coś czytałam że badania z krwi można pobrać od skończonego 10 tygodnia a usg od skończonego 11 tygodnia.

p19ucsqv6rf79f3c.png

Dziewczyno rób co chesz i pisz o czym chcesz , jesteś wolna.

Poprostu wydaje mi się , że na takim forum powinniśmy się wspierać a zaczynać tematy , które prowadzą do kłótni ,bo godzą w czyjeś wartości. Dla innych przywiązywanie psów do drzew , zabijanie i gwałcenie jest w porządku dla innych nie . Każdy ma swoje wartości.

f2w3skjoapwrgv7j.png
Jestem tego samego zdania. Zarówno kilkadziesiąt stron temu jak i teraz poprostu przewijam ten temat do przodu i go nie czytam bo moim zdaniem to niepotrzebne nakręcanie się. Ja jak tylko pomyśle o takim chorym dziecku to mam ciarki i szczerze to nie wiem co bym zrobiła gdyby usg genetyczne wykazało jakieś nieprawidłowości Ale na całe szczęście u mnie nie wykazało i wolę nie czytać takich rzeczy bo później mam głupie myśli... moim zdaniem powinniśmy myśleć pozytywnie a złe prognozy odsówać. A jak przyjdzie niektórym (nie daj Boze) decydować co zrobić dalej to wtedy się będziemy martwić...

Ja dziś rano trochę sie ze swoim pokłuciłam, jelito moje trochę pobolało (wrzodziejace zapalenie jelita grubego - nie życzę wrogowi tej choroby :() i teraz jakieś plamki znowu na wkładce ciemno czerwone . Ale już leżę grzecznie i nic nie robię :)

Tez nie odzywiam sie wzorowo.. Ale na tym etapie dziecko wyciaga z nas co potrzebuje. Od 2trym bardziej ,adbam o diete.. Dziecko zacznie rosnac.

Nie wiem co bym zrobila w przypadku wsdy i mysle ze trudno powiedzoec dopoki go to nie spotka..
Moja bliska koelzanka terminowala ciaze w 24tc bo na polowkowym wyszly straszne wady. Potwierdzone badaniami genetycznymi. Plod cierpial juz w brzuchu, nie bylo sensu donaszac. ale sa rozne sytuacje.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Emka... Póki co aborcja z powodu dużej niepełnosprawności płodu w Polsce jest legalna, znęcanie się nad zwierzętami i gwałt juz nie.
Ja uważam, ze trochę bezsensowne jest gadanie o tym na sucho - w sensie przed badaniem , bo nie mamy pojęcia jak zareagujemy jak juz faktycznie staniemy przed taką sytuacją. Lanie wody dla lania wody - to dla mnie strata energii.
Jeśli ktoś musi to napisać bo inaczej się udusi to nie pisze. Ja mogę pominąć kilka postów lub nie brać udziału w dyskusji.

oar8pg4njr6t44vs.png
No dobrze , ale przecież w niektórych nie jest karalne. Jeśli na forum ktoś by się chwalił , że właśnie zgwałcił albo znęcał się nad zwierzątkami. Różnie dobrze ktoś mógł by poporsić , żeby w jego obecności takiego tematu nie porouszac , bo może go poporostu tako temat bolec.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Już jestem bardzo szczęśliwa ;) Byłam 1 raz w ciąży u mojej starej pani doktor ( a to moja 4 wizyta wgl w ciąży). Bałam się do niej iść za nim powiedziałam rodzicom. Dziś byłam z mamą:) Pani doktor otoczyła mnie przecudowna opieką. Bobasek wcale nie jest aż tyle młodszy - tamten lekarz miał gorszy sprzęt. Dziś miał na usg 10t6d. Miał 4 cm i 160 uderzen serca na minute;) a jak zaczął się ruszać coś cudownego ! i wreszcie usłyszałam "bobasek"a nie płód ;) Zobacz załącznik 782848

w57vyx8d0y5gtqc5.png
Piekna Fasolka :-) jak ja bym chciala.zobaczyc swoje malenstwo a tu jeszcze tyle dni :-(

m3sx9jcg8o411yy9.png

w57vyx8d0y5gtqc5.png
Piękne zdjęcie gratuluję :)

Szczerze to myślę, żebyście darowały sobie ten temat. Niech każdy zrobi ze swoim dzieckiem do mu się podoba. Wydaje mi się , że to sprawy indywidualne, które mogą innych urazić. Ja traktuje - usunięcie jak zabójstwo więc mnie boli jak ktoś tak pisze . Róbcie co chcecie , myślcie co chcecie , ale dajcie spokój z takim tematami tutaj na forum. Dla mnie życie to dar , którego ja nikomu nie dałam nikomu nie będę zabierała. A co do "usunięcia " ciąży to wcale nie taka prosta sprawa, mojej koleżanki ciotka była w ciąży z chorym dzieckiem i bardzo wiele lelarzy odmówiło zabójstwa - obrońcy życia.

f2w3skjoapwrgv7j.png
Popieram w 1000%

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak samo równie dobrze, ktoś kto je mięso mogły pisać jakie cudowne jest jedzenie mięsa a ktoś kto nie je mógłby POPORSIĆ żeby w jego obecności nie poruszać tematu jedzenia mięsa , bo ten temat go porusza - zabijanie zwierząt może go boleć . Wydaje mi się, że normalną ludzką reakcją jest poporstu nie poruszanie tematu.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Do góry