reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Jestescie pierwszymi, ktore mowia ze rodza bez znieczulenia lub ze szpital nie daje znieczulenia [emoji44] ze swojego otoczenia nie mam ani jednej dziewczyny, ktora rodzila bez znieczulenia.
Ja wiem ze bede rodzila w szpitalu typowo ginekologiczno polozniczym ( moj maz tam sie rodzil 30 lat temu ;-) ) wiec nie obawiam sie az takich rewelacji :-)
Monya tak znam z opowiesci ze jest to najpiekniejsza chwila i nie pamieta sie nic :-) chcialabym juz ja znac ;-)
m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
Zając.... Ja tez rodziłam w szpitalu połozniczo ginekologicznym. I pamiętaj o jednym. W ciąży nie planuj i nie nastawiaj się tylko na jeden scenariusz , bo zaskoczenie będzie boleśniejsze. Ciąże i porody rządzą się swoimi prawami i to my musimy się im podporządkować.

I mówi Ci to Mistrz organizacji i planowania ;)

oar8pg4njr6t44vs.png

A mi lekarz pokazał "swojego pacjenta" już na tym USG 3D w 8 TC . Może nie był to widok taki jak w późniejszym etapie , ale taka ciekawostka [emoji4]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Ja mam 3D za kazdym razem u mojej pani dr to standard. Tzn ona sobie zawsze wszystko sprawdza w 2D (na którym swoją droga też wszystko pięknie widać według mnie czasem nawet lepiej niż na 3D) a potem włącza 3D i drukuje dodatkowe zdjęcie w kolorze. I było tak na każdej wizycie w 7, 9, i 11 tyg. Dodatkowo ostatnio czyli na początku 11 tyg był że mną mąż i pani dr włączyła HDlive 4D czyli taki film obraz trojwymiarowy w czasie rzeczywistym. Świetne to było a Maluszek akurat tak nam pięknie tanczyl. Mimo wszystko nic nie przebije odgłosu bijące serduszka Maluszka. Bo w 11tc można już bezpiecznie włączać echo.

p19ucsqv323yhns8.png

Ja też pierwsze rodziłam bez znieczulenia chociaż miałam taką możliwość. Ja jestem czasem hardkorem i chciałam się sprawdzić [emoji13] udało się i nie było najgorzej. Teraz chciałbym skorzystać ze znieczulenia chyba że nie zdążę hihi.

Kiedyś usłyszałam zdanie które było że mną przez cały poród gdzieś z tyłu głowy. Poród trzeba potraktować jak misję, jedną z najważniejszych w życiu którą trzeba wykonać[emoji4]

7v8rikgnfeynrbw6.png

Ja np. Nastawilam sie bardzo na porod naturalny. Szkola rodzenia, plan porodu, umowiona polozna i ... ciecie cesarskie miesiac przed terminem porodu.

Zając.... Ja tez rodziłam w szpitalu połozniczo ginekologicznym. I pamiętaj o jednym. W ciąży nie planuj i nie nastawiaj się tylko na jeden scenariusz , bo zaskoczenie będzie boleśniejsze. Ciąże i porody rządzą się swoimi prawami i to my musimy się im podporządkować.

I mówi Ci to Mistrz organizacji i planowania ;)

oar8pg4njr6t44vs.png
Eh... wrocmy do tego tematu w maju :p nie chce Was teraz sluchac :p [emoji23] dlaczego macie takie odmienne doswiadczenia do moich dotychczasowych wysluchanych opowiesci :-) owszem byly jakies potworne hmmm naciecia, pekniecia itp...tak sie nie robi :p
Serio jestescie pierwszymi ktore mi mowia o porodzie bez znieczulenia
:-( i to niekoniecznie z wlasnego wyboru.

m3sx9jcg8o411yy9.png

Ja np. Nastawilam sie bardzo na porod naturalny. Szkola rodzenia, plan porodu, umowiona polozna i ... ciecie cesarskie miesiac przed terminem porodu.

Ja teraz się wybieram i do szkoły rodzenia, będę się umawiała na wizyty położnej a planu porodu nie pisze , bo jak się zapytałam położnej w szpitalu czy mogę im dać to mnie wyśmiała.

Z drugiej strony myślę o porodzie w Wyszkowie to też jest szpital ginekologiczno położniczy. Tam może się przyda taki plan.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Eh... wrocmy do tego tematu w maju :p nie chce Was teraz sluchac :p [emoji23] dlaczego macie takie odmienne doswiadczenia do moich dotychczasowych wysluchanych opowiesci :-) owszem byly jakies potworne hmmm naciecia, pekniecia itp...tak sie nie robi :p
Serio jestescie pierwszymi ktore mi mowia o porodzie bez znieczulenia
:-( i to niekoniecznie z wlasnego wyboru.

m3sx9jcg8o411yy9.png
Ja wolę rozmawiać o porodzie niż o chorych dzieciach, karmieniu żyraf i innych.. [emoji23]

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Do góry