reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Jestescie pierwszymi, ktore mowia ze rodza bez znieczulenia lub ze szpital nie daje znieczulenia [emoji44] ze swojego otoczenia nie mam ani jednej dziewczyny, ktora rodzila bez znieczulenia.
Ja wiem ze bede rodzila w szpitalu typowo ginekologiczno polozniczym ( moj maz tam sie rodzil 30 lat temu ;-) ) wiec nie obawiam sie az takich rewelacji :-)
Monya tak znam z opowiesci ze jest to najpiekniejsza chwila i nie pamieta sie nic :-) chcialabym juz ja znac ;-)
m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
Zając.... Ja tez rodziłam w szpitalu połozniczo ginekologicznym. I pamiętaj o jednym. W ciąży nie planuj i nie nastawiaj się tylko na jeden scenariusz , bo zaskoczenie będzie boleśniejsze. Ciąże i porody rządzą się swoimi prawami i to my musimy się im podporządkować.

I mówi Ci to Mistrz organizacji i planowania ;)

oar8pg4njr6t44vs.png

A mi lekarz pokazał "swojego pacjenta" już na tym USG 3D w 8 TC . Może nie był to widok taki jak w późniejszym etapie , ale taka ciekawostka [emoji4]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Ja mam 3D za kazdym razem u mojej pani dr to standard. Tzn ona sobie zawsze wszystko sprawdza w 2D (na którym swoją droga też wszystko pięknie widać według mnie czasem nawet lepiej niż na 3D) a potem włącza 3D i drukuje dodatkowe zdjęcie w kolorze. I było tak na każdej wizycie w 7, 9, i 11 tyg. Dodatkowo ostatnio czyli na początku 11 tyg był że mną mąż i pani dr włączyła HDlive 4D czyli taki film obraz trojwymiarowy w czasie rzeczywistym. Świetne to było a Maluszek akurat tak nam pięknie tanczyl. Mimo wszystko nic nie przebije odgłosu bijące serduszka Maluszka. Bo w 11tc można już bezpiecznie włączać echo.

p19ucsqv323yhns8.png

Ja też pierwsze rodziłam bez znieczulenia chociaż miałam taką możliwość. Ja jestem czasem hardkorem i chciałam się sprawdzić [emoji13] udało się i nie było najgorzej. Teraz chciałbym skorzystać ze znieczulenia chyba że nie zdążę hihi.

Kiedyś usłyszałam zdanie które było że mną przez cały poród gdzieś z tyłu głowy. Poród trzeba potraktować jak misję, jedną z najważniejszych w życiu którą trzeba wykonać[emoji4]

7v8rikgnfeynrbw6.png

Ja np. Nastawilam sie bardzo na porod naturalny. Szkola rodzenia, plan porodu, umowiona polozna i ... ciecie cesarskie miesiac przed terminem porodu.

Zając.... Ja tez rodziłam w szpitalu połozniczo ginekologicznym. I pamiętaj o jednym. W ciąży nie planuj i nie nastawiaj się tylko na jeden scenariusz , bo zaskoczenie będzie boleśniejsze. Ciąże i porody rządzą się swoimi prawami i to my musimy się im podporządkować.

I mówi Ci to Mistrz organizacji i planowania ;)

oar8pg4njr6t44vs.png
Eh... wrocmy do tego tematu w maju :p nie chce Was teraz sluchac :p [emoji23] dlaczego macie takie odmienne doswiadczenia do moich dotychczasowych wysluchanych opowiesci :-) owszem byly jakies potworne hmmm naciecia, pekniecia itp...tak sie nie robi :p
Serio jestescie pierwszymi ktore mi mowia o porodzie bez znieczulenia
:-( i to niekoniecznie z wlasnego wyboru.

m3sx9jcg8o411yy9.png

Ja np. Nastawilam sie bardzo na porod naturalny. Szkola rodzenia, plan porodu, umowiona polozna i ... ciecie cesarskie miesiac przed terminem porodu.

Ja teraz się wybieram i do szkoły rodzenia, będę się umawiała na wizyty położnej a planu porodu nie pisze , bo jak się zapytałam położnej w szpitalu czy mogę im dać to mnie wyśmiała.

Z drugiej strony myślę o porodzie w Wyszkowie to też jest szpital ginekologiczno położniczy. Tam może się przyda taki plan.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Eh... wrocmy do tego tematu w maju :p nie chce Was teraz sluchac :p [emoji23] dlaczego macie takie odmienne doswiadczenia do moich dotychczasowych wysluchanych opowiesci :-) owszem byly jakies potworne hmmm naciecia, pekniecia itp...tak sie nie robi :p
Serio jestescie pierwszymi ktore mi mowia o porodzie bez znieczulenia
:-( i to niekoniecznie z wlasnego wyboru.

m3sx9jcg8o411yy9.png
Ja wolę rozmawiać o porodzie niż o chorych dzieciach, karmieniu żyraf i innych.. [emoji23]

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Do góry