reklama
Monya81
Fanka BB :)
Ja jechałam specjalnie na usg 3d, bo mój lekarz dysponuje tylko sprzętem 2d. Ze względów medycznych na 2 D tez wszystko dobrze widać. Nie fiksujmy się. Usg do badań wprowadzono w latach 70 tych, a jakos kobiety wcześniej rodziły , a lekarz był wstanie ocenić wagę dziecka przez macanie brzucha.
Ja usg 3d traktowałam jedynie jako ciekawostkę.
Monya81
A mi lekarz pokazał "swojego pacjenta" już na tym USG 3D w 8 TC . Może nie był to widok taki jak w późniejszym etapie , ale taka ciekawostka [emoji4]
Emka....Ty jesteś pacjentem swojego lekarza [emoji12]
Kum...będą inne.
Emkaa
W pewnym sensie pacjentów jest 2 [emoji4] to oczywiscie żarty były [emoji38]Emka....Ty jesteś pacjentem swojego lekarza [emoji12]
Kum...będą inne.
Emkaa
Ja tak miałam na początku. Nawet dreszcze mnie przechodziły. Teraz już się unormowało.Hej dziewczyny jak jest u was z odczuwaniem temperatury ciała jest wam raczej gorąco czy zimno? Bo ja odczuwam zimno chodź jestem ciepło ubrana z chęcią bym jeszcze szlafrok założyła heh tak od paru dni
Zając Czerwcowy
Ja jechałam specjalnie na usg 3d, bo mój lekarz dysponuje tylko sprzętem 2d. Ze względów medycznych na 2 D tez wszystko dobrze widać. Nie fiksujmy się. Usg do badań wprowadzono w latach 70 tych, a jakos kobiety wcześniej rodziły , a lekarz był wstanie ocenić wagę dziecka przez macanie brzucha.
Umowmy sie na 3d widac wiecej szczegolow anatomicznych niz na 2d :-) mozna wykryc to czego nie wykryje 2d. I fakt pokazac dzidziusia tak jak nie pokaze tego zwykle usg ;-)
Kiedys kobiety rodzily bez znieczulenia i czy to bylo az takie dobre ? Na szczescie nowoczesna technika pozwala na wiecej pod wzgledem medycznym i w razie czego poinfirmowac za wczasu :-) u coreczki mojej kolezanki wlasnie na 3d wykryto problem z nereczka czego nie bylo widac na usg 2d. Dzieki temu wybrala szpital, ktory dysponowal odpowiednim zapleczem i zaraz po porodzie mogli sie zajać Mała :-) dlatego ja sie sklaniam do niego nie tylko ze wzgledow wizualnych zeby zobaczyc buziulkę :-)
Ostatnia edycja:
Zając Czerwcowy
U mnie non stop gorąco. A to zupelnie cos innego bo przed ciaza bylam zmarzluchem ;-)Ja tez tak miałam potem była przerwa z tym odczuwaniem zimna i teraz znowu mi często zimno.. Tylko ze ja i przed ciążą się ciepło ubieralam. Ciekawa jestem jak jest u was
reklama
Emkaa
Powiem wam szczerze , że ja podziwiam lekarzy, że oni na tym USG cokolwiek widza i są wstanie ocenić, dla mnie to tylko plamka w kształcie człowieka. Na 3D zupełnie inny widok. Nie wiem ile to się przydaje do diagnostyki , ale tylko na tym 3d widzę prawdziwego człowieka.Umowmy sie na 3d widac wiecej szczegolow anatomicznych niz na 2d :-) mozna wykryc to czego nie wykryje 2d. I fakt pokazac dzidziusia tak jak nie pokaze tego zwykle usg ;-)
Kiedys kobiety rodzily bez znieczulenia i czy to bylo az takie dobre ? Na szczescie nowoczesna technika pozwala na wiecej pod wzgledem medycznym i w razie czego poinfirmowac za wczasu :-) u coreczki mojej kolezanki wlasnie na 3d wykryto problem z nereczka czego nie bylo widac na usg 2d. Dzieki temu wybrala szpital, ktory dysponowal odpowiednim zapleczem i zaraz po porodzie mogli sie zajać Mała :-)
A co do znieczulenia to wiele szpitali go nie proponuje , ja rodziłam bez. Chociaż wiem , że jest taka możliwość w tym szpitalu.