reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

A mi lekarz pokazał "swojego pacjenta" już na tym USG 3D w 8 TC . Może nie był to widok taki jak w późniejszym etapie , ale taka ciekawostka [emoji4]

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Ja jechałam specjalnie na usg 3d, bo mój lekarz dysponuje tylko sprzętem 2d. Ze względów medycznych na 2 D tez wszystko dobrze widać. Nie fiksujmy się. Usg do badań wprowadzono w latach 70 tych, a jakos kobiety wcześniej rodziły , a lekarz był wstanie ocenić wagę dziecka przez macanie brzucha.
Ja usg 3d traktowałam jedynie jako ciekawostkę.

oar8pg4njr6t44vs.png

Hej dziewczyny jak jest u was z odczuwaniem temperatury ciała jest wam raczej gorąco czy zimno? Bo ja odczuwam zimno chodź jestem ciepło ubrana :sorry: z chęcią bym jeszcze szlafrok założyła heh tak od paru dni

Hej dziewczyny jak jest u was z odczuwaniem temperatury ciała jest wam raczej gorąco czy zimno? Bo ja odczuwam zimno chodź jestem ciepło ubrana :sorry: z chęcią bym jeszcze szlafrok założyła heh tak od paru dni
Ja tak miałam na początku. Nawet dreszcze mnie przechodziły. Teraz już się unormowało.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Ja jechałam specjalnie na usg 3d, bo mój lekarz dysponuje tylko sprzętem 2d. Ze względów medycznych na 2 D tez wszystko dobrze widać. Nie fiksujmy się. Usg do badań wprowadzono w latach 70 tych, a jakos kobiety wcześniej rodziły , a lekarz był wstanie ocenić wagę dziecka przez macanie brzucha.
Ja usg 3d traktowałam jedynie jako ciekawostkę.

oar8pg4njr6t44vs.png

Umowmy sie na 3d widac wiecej szczegolow anatomicznych niz na 2d :-) mozna wykryc to czego nie wykryje 2d. I fakt pokazac dzidziusia tak jak nie pokaze tego zwykle usg ;-)
Kiedys kobiety rodzily bez znieczulenia i czy to bylo az takie dobre ? Na szczescie nowoczesna technika pozwala na wiecej pod wzgledem medycznym i w razie czego poinfirmowac za wczasu :-) u coreczki mojej kolezanki wlasnie na 3d wykryto problem z nereczka czego nie bylo widac na usg 2d. Dzieki temu wybrala szpital, ktory dysponowal odpowiednim zapleczem i zaraz po porodzie mogli sie zajać Mała :-) dlatego ja sie sklaniam do niego nie tylko ze wzgledow wizualnych zeby zobaczyc buziulkę :-)
m3sx9jcg8o411yy9.png

Ostatnia edycja:
Ja tez tak miałam potem była przerwa z tym odczuwaniem zimna i teraz znowu mi często zimno.. Tylko ze ja i przed ciążą się ciepło ubieralam. Ciekawa jestem jak jest u was

reklama
Umowmy sie na 3d widac wiecej szczegolow anatomicznych niz na 2d :-) mozna wykryc to czego nie wykryje 2d. I fakt pokazac dzidziusia tak jak nie pokaze tego zwykle usg ;-)
Kiedys kobiety rodzily bez znieczulenia i czy to bylo az takie dobre ? Na szczescie nowoczesna technika pozwala na wiecej pod wzgledem medycznym i w razie czego poinfirmowac za wczasu :-) u coreczki mojej kolezanki wlasnie na 3d wykryto problem z nereczka czego nie bylo widac na usg 2d. Dzieki temu wybrala szpital, ktory dysponowal odpowiednim zapleczem i zaraz po porodzie mogli sie zajać Mała :-)
m3sx9jcg8o411yy9.png
Powiem wam szczerze , że ja podziwiam lekarzy, że oni na tym USG cokolwiek widza i są wstanie ocenić, dla mnie to tylko plamka w kształcie człowieka. Na 3D zupełnie inny widok. Nie wiem ile to się przydaje do diagnostyki , ale tylko na tym 3d widzę prawdziwego człowieka.
A co do znieczulenia to wiele szpitali go nie proponuje , ja rodziłam bez. Chociaż wiem , że jest taka możliwość w tym szpitalu.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Do góry