reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej dziewczyny jak jest u was z odczuwaniem temperatury ciała jest wam raczej gorąco czy zimno? Bo ja odczuwam zimno chodź jestem ciepło ubrana :sorry: z chęcią bym jeszcze szlafrok założyła heh tak od paru dni
Mi jest teraz cały czas zimno.

34bw0dw4gguwtb7d.png

reklama
A mnie sie wydaje, ze chociaz dziewczyny bez sciemy pisza o porodzie. Lepiej wiedziec jak to wyglada.

Ja pamietam, ze nikt mi nie powiedzial po cc jak strasznie bedzie bolec. Lzy, omdlenie... ale mam zdrowego pieknego synka.

Emkaa dobre stwierdzenie :-)
Monya szacun!
Zajac czy u Ciebie objawow duzo. Bo mamy ten sam czasciazu, chociaz wiem ze kazda kobieta inna i ja juz ciaze przechodzilam, prawie bezobjawowo.

A mnie sie wydaje, ze chociaz dziewczyny bez sciemy pisza o porodzie. Lepiej wiedziec jak to wyglada.

Ja pamietam, ze nikt mi nie powiedzial po cc jak strasznie bedzie bolec. Lzy, omdlenie... ale mam zdrowego pieknego synka.

Oczywiscie ze tak :-) ale akurat w tym temacie nie ma co sciemniac :)kazdy ma inne warunki, inny prog bolu, inne oczekiwania i wymagania. Kazda jest inna :-) a widzisz a moja przyjaciolka rano rodzila cc a wieczorem bigala z sali do sali korytarzem bez najmniejszego bolu :-) nie ma reguly :-) co my sobie naopowiadamy w lipcu [emoji33]
Zdrowie dziecka najwazniejsze - jesli trzeba brdzie bede i 10 godzin rodzila bez znieczulenia byleby tylko jemu bylo najlepiej :-)
m3sx9jcg8o411yy9.png

Emkaa dobre stwierdzenie :-)
Monya szacun!
Zajac czy u Ciebie objawow duzo. Bo mamy ten sam czasciazu, chociaz wiem ze kazda kobieta inna i ja juz ciaze przechodzilam, prawie bezobjawowo.

U mnie...nie :-) bol piersi, wyczulony zapach, czesto sikam, duzo pije, i od paru dni jak nie zjem czegos co dwie, trzy godziny to mam tak okropne ssanie i mdlosci ze tragedia :-( ale ani razu nie wymiotowalam :-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

Ja na przykład żałowałam , ze nikt mi nie mówił ze połóg jest taki trudny. Wszyscy mówią, wszędzie piszą tylko ciąża i poród. A o połogu się zapomina. Dla mnie wszystko było nowością. Przechodziłam go strasznie , choć baby blusa nie miałam. Ale szalejące hormony, zastoje lub nawał w piersiach , zrastająca się blizna po cięciu uniemożliwiała siadanie i utrudniała chodzenie przez 3 tyg.
Ja zdecydowanie wolę rodzić niż przechodzić połóg.

oar8pg4njr6t44vs.png

To ja jestem jeszcze jedna co rodzila bez znieczulenia. :D czasami nie warto sie nastawiac na znieczulenie itp. Ze to wszystko bedzie takie. Książkowe. Ze inne tak mialy to i ja bede tak tez miała... U mnie po podaniu oksytocyny jak nic sie nie dzialo to i znieczulenie nie bylo potrzebne bóle do zniesienia.a jak juz bardzoooo bolało to bylo za późno na znieczulenie bo zaraz córcia byla na świecie. I nie pomogły moje blagania o znieczulenie .bo bylo za późno.ooooo i tyle z mojego znieczulenia mialam.

34bw0dw4gguwtb7d.png

Oczywiscie ze tak :-) ale akurat w tym temacie nie ma co sciemniac :)kazdy ma inne warunki, inny prog bolu, inne oczekiwania i wymagania. Kazda jest inna :-) a widzisz a moja przyjaciolka rano rodzila cc a wieczorem bigala z sali do sali korytarzem bez najmniejszego bolu :-) nie ma reguly :-) co my sobie naopowiadamy w lipcu [emoji33]
Zdrowie dziecka najwazniejsze - jesli trzeba brdzie bede i 10 godzin rodzila bez znieczulenia byleby tylko jemu bylo najlepiej :-)
m3sx9jcg8o411yy9.png

10 h to całkiem krótko [emoji12]

oar8pg4njr6t44vs.png

reklama
Każda z nas jest inna, każda ciąża jest jest inna, każde dzieciątko w brzuchu jest inne i każda piszę i tworzy teraz swoją historię. I to jest piękne.

A najważniejsze jest pozytywne nastawienie. We wszystkim.

oar8pg4njr6t44vs.png

Do góry