reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej dziewczyny jak jest u was z odczuwaniem temperatury ciała jest wam raczej gorąco czy zimno? Bo ja odczuwam zimno chodź jestem ciepło ubrana :sorry: z chęcią bym jeszcze szlafrok założyła heh tak od paru dni
Mi jest teraz cały czas zimno.

34bw0dw4gguwtb7d.png

reklama
A mnie sie wydaje, ze chociaz dziewczyny bez sciemy pisza o porodzie. Lepiej wiedziec jak to wyglada.

Ja pamietam, ze nikt mi nie powiedzial po cc jak strasznie bedzie bolec. Lzy, omdlenie... ale mam zdrowego pieknego synka.

Emkaa dobre stwierdzenie :-)
Monya szacun!
Zajac czy u Ciebie objawow duzo. Bo mamy ten sam czasciazu, chociaz wiem ze kazda kobieta inna i ja juz ciaze przechodzilam, prawie bezobjawowo.

A mnie sie wydaje, ze chociaz dziewczyny bez sciemy pisza o porodzie. Lepiej wiedziec jak to wyglada.

Ja pamietam, ze nikt mi nie powiedzial po cc jak strasznie bedzie bolec. Lzy, omdlenie... ale mam zdrowego pieknego synka.

Oczywiscie ze tak :-) ale akurat w tym temacie nie ma co sciemniac :)kazdy ma inne warunki, inny prog bolu, inne oczekiwania i wymagania. Kazda jest inna :-) a widzisz a moja przyjaciolka rano rodzila cc a wieczorem bigala z sali do sali korytarzem bez najmniejszego bolu :-) nie ma reguly :-) co my sobie naopowiadamy w lipcu [emoji33]
Zdrowie dziecka najwazniejsze - jesli trzeba brdzie bede i 10 godzin rodzila bez znieczulenia byleby tylko jemu bylo najlepiej :-)
m3sx9jcg8o411yy9.png

Emkaa dobre stwierdzenie :-)
Monya szacun!
Zajac czy u Ciebie objawow duzo. Bo mamy ten sam czasciazu, chociaz wiem ze kazda kobieta inna i ja juz ciaze przechodzilam, prawie bezobjawowo.

U mnie...nie :-) bol piersi, wyczulony zapach, czesto sikam, duzo pije, i od paru dni jak nie zjem czegos co dwie, trzy godziny to mam tak okropne ssanie i mdlosci ze tragedia :-( ale ani razu nie wymiotowalam :-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

Ja na przykład żałowałam , ze nikt mi nie mówił ze połóg jest taki trudny. Wszyscy mówią, wszędzie piszą tylko ciąża i poród. A o połogu się zapomina. Dla mnie wszystko było nowością. Przechodziłam go strasznie , choć baby blusa nie miałam. Ale szalejące hormony, zastoje lub nawał w piersiach , zrastająca się blizna po cięciu uniemożliwiała siadanie i utrudniała chodzenie przez 3 tyg.
Ja zdecydowanie wolę rodzić niż przechodzić połóg.

oar8pg4njr6t44vs.png

To ja jestem jeszcze jedna co rodzila bez znieczulenia. :D czasami nie warto sie nastawiac na znieczulenie itp. Ze to wszystko bedzie takie. Książkowe. Ze inne tak mialy to i ja bede tak tez miała... U mnie po podaniu oksytocyny jak nic sie nie dzialo to i znieczulenie nie bylo potrzebne bóle do zniesienia.a jak juz bardzoooo bolało to bylo za późno na znieczulenie bo zaraz córcia byla na świecie. I nie pomogły moje blagania o znieczulenie .bo bylo za późno.ooooo i tyle z mojego znieczulenia mialam.

34bw0dw4gguwtb7d.png

Oczywiscie ze tak :-) ale akurat w tym temacie nie ma co sciemniac :)kazdy ma inne warunki, inny prog bolu, inne oczekiwania i wymagania. Kazda jest inna :-) a widzisz a moja przyjaciolka rano rodzila cc a wieczorem bigala z sali do sali korytarzem bez najmniejszego bolu :-) nie ma reguly :-) co my sobie naopowiadamy w lipcu [emoji33]
Zdrowie dziecka najwazniejsze - jesli trzeba brdzie bede i 10 godzin rodzila bez znieczulenia byleby tylko jemu bylo najlepiej :-)
m3sx9jcg8o411yy9.png

10 h to całkiem krótko [emoji12]

oar8pg4njr6t44vs.png

reklama
Każda z nas jest inna, każda ciąża jest jest inna, każde dzieciątko w brzuchu jest inne i każda piszę i tworzy teraz swoją historię. I to jest piękne.

A najważniejsze jest pozytywne nastawienie. We wszystkim.

oar8pg4njr6t44vs.png

Do góry