reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Monya Ty mi tu takich rzeczy nie mow :p ! Ja panikara jestem :p

m3sx9jcg8o411yy9.png

Ja rodziłam 21h. Po 12h to jeszcze śniadanko jadłam i film z mężem oglądałam w telewizorze, choć juz w pozycji na klęczkach.

oar8pg4njr6t44vs.png

reklama
Moja mama mowi, ze rodzila mnie 24 godziny i laskawie postanowilam ske wreszcie urodzic rowno z cisza nocna.

Jedno jest pewne, kazda z nas czeka porod i nie ominie nas to.

Pocieszam sie... dobrze znosze ciaze jak na razie to i porod to bedzie pestka ;-) Wam to dobrze niektore macie juz to za soba... teraz juz mniej wiecej wiece czego sie spodziewac... :-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

Moja mama mowi, ze rodzila mnie 24 godziny i laskawie postanowilam ske wreszcie urodzic rowno z cisza nocna.

Jedno jest pewne, kazda z nas czeka porod i nie ominie nas to.

Hahaha moja druga mysl zaraz po zobaczeniu dwoch kresek byla najpierw nieopisana radosc oczywiscie placz itp a pozniej spojrzalam na meza i wpadlam w szloch ze ,,ja bede musiala urodzic !" [emoji23] [emoji12]

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
Umowmy sie na 3d widac wiecej szczegolow anatomicznych niz na 2d :-) mozna wykryc to czego nie wykryje 2d. I fakt pokazac dzidziusia tak jak nie pokaze tego zwykle usg ;-)
Kiedys kobiety rodzily bez znieczulenia i czy to bylo az takie dobre ? Na szczescie nowoczesna technika pozwala na wiecej pod wzgledem medycznym i w razie czego poinfirmowac za wczasu :-) u coreczki mojej kolezanki wlasnie na 3d wykryto problem z nereczka czego nie bylo widac na usg 2d. Dzieki temu wybrala szpital, ktory dysponowal odpowiednim zapleczem i zaraz po porodzie mogli sie zajać Mała :-) dlatego ja sie sklaniam do niego nie tylko ze wzgledow wizualnych zeby zobaczyc buziulkę :-)
m3sx9jcg8o411yy9.png
Prawfa jest taka ze to 3d tylko ciekawostka. Wszustko co lekarz musi ocenic wodzi na 2d. 3d to sknowanie ponpowierzchni. Owszem moze w czasie tego badania lekarz zobaczyl nie prawidlowosc bo aparat 3d jest lepszy ma lepsza rpzdzielczosc i pewnoe byl lepszym operatorem usg.

Ja rodzialm bez znieczulenia. Mialam straszne bole przez wiele godzin krzyzowe i brzuszne. Bylam w takim dziwnym stanie. Niby przytowmna ale nie bylam w stanie kontaktowac z ludzmi.. W wielu szpitalach nie dostanie sie znieczulenia z prostego powodu -jak jest za malo anestezjologow to nie przyjdzie do zwyklego porodu bo musi byc na sali operacyjnej. W wielu szpitalach jest 1 na dyzurze szczegolnie nocnym i nie ma szans aby tracil szans na porod. Trzeba najpierw rozeznac teren. Kolo mnie ejst szpital gdzie daja znieczulenie ale boje sie tam rodzic..

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Do góry