reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Monya Ty mi tu takich rzeczy nie mow :p ! Ja panikara jestem :p

m3sx9jcg8o411yy9.png

Ja rodziłam 21h. Po 12h to jeszcze śniadanko jadłam i film z mężem oglądałam w telewizorze, choć juz w pozycji na klęczkach.

oar8pg4njr6t44vs.png

reklama
Moja mama mowi, ze rodzila mnie 24 godziny i laskawie postanowilam ske wreszcie urodzic rowno z cisza nocna.

Jedno jest pewne, kazda z nas czeka porod i nie ominie nas to.

Pocieszam sie... dobrze znosze ciaze jak na razie to i porod to bedzie pestka ;-) Wam to dobrze niektore macie juz to za soba... teraz juz mniej wiecej wiece czego sie spodziewac... :-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

Moja mama mowi, ze rodzila mnie 24 godziny i laskawie postanowilam ske wreszcie urodzic rowno z cisza nocna.

Jedno jest pewne, kazda z nas czeka porod i nie ominie nas to.

Hahaha moja druga mysl zaraz po zobaczeniu dwoch kresek byla najpierw nieopisana radosc oczywiscie placz itp a pozniej spojrzalam na meza i wpadlam w szloch ze ,,ja bede musiala urodzic !" [emoji23] [emoji12]

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
Umowmy sie na 3d widac wiecej szczegolow anatomicznych niz na 2d :-) mozna wykryc to czego nie wykryje 2d. I fakt pokazac dzidziusia tak jak nie pokaze tego zwykle usg ;-)
Kiedys kobiety rodzily bez znieczulenia i czy to bylo az takie dobre ? Na szczescie nowoczesna technika pozwala na wiecej pod wzgledem medycznym i w razie czego poinfirmowac za wczasu :-) u coreczki mojej kolezanki wlasnie na 3d wykryto problem z nereczka czego nie bylo widac na usg 2d. Dzieki temu wybrala szpital, ktory dysponowal odpowiednim zapleczem i zaraz po porodzie mogli sie zajać Mała :-) dlatego ja sie sklaniam do niego nie tylko ze wzgledow wizualnych zeby zobaczyc buziulkę :-)
m3sx9jcg8o411yy9.png
Prawfa jest taka ze to 3d tylko ciekawostka. Wszustko co lekarz musi ocenic wodzi na 2d. 3d to sknowanie ponpowierzchni. Owszem moze w czasie tego badania lekarz zobaczyl nie prawidlowosc bo aparat 3d jest lepszy ma lepsza rpzdzielczosc i pewnoe byl lepszym operatorem usg.

Ja rodzialm bez znieczulenia. Mialam straszne bole przez wiele godzin krzyzowe i brzuszne. Bylam w takim dziwnym stanie. Niby przytowmna ale nie bylam w stanie kontaktowac z ludzmi.. W wielu szpitalach nie dostanie sie znieczulenia z prostego powodu -jak jest za malo anestezjologow to nie przyjdzie do zwyklego porodu bo musi byc na sali operacyjnej. W wielu szpitalach jest 1 na dyzurze szczegolnie nocnym i nie ma szans aby tracil szans na porod. Trzeba najpierw rozeznac teren. Kolo mnie ejst szpital gdzie daja znieczulenie ale boje sie tam rodzic..

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Do góry