reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Powiem wam szczerze , że ja podziwiam lekarzy, że oni na tym USG cokolwiek widza i są wstanie ocenić, dla mnie to tylko plamka w kształcie człowieka. Na 3D zupełnie inny widok. Nie wiem ile to się przydaje do diagnostyki , ale tylko na tym 3d widzę prawdziwego człowieka.
A co do znieczulenia to wiele szpitali go nie proponuje , ja rodziłam bez. Chociaż wiem , że jest taka możliwość w tym szpitalu.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Dla mnie tez usg to czarna magia ;-) bez znieczulenia [emoji33] ? Nie wyobrazam sobie... podziwiam :-) skoro mam do niego prawo bede go zadala jak najszybciej ;-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
Zając...u mnie był problem z nereczką u syna rownież, wykryty na 2d , więc to nie jest reguła.
PS. Znieczulenie nie wpływa na rozwój twojego dziecka a ma jedynie złagodzić , bo słowo uprzyjemnić mi jakos nie podchodzi ;) poród. Z punktu medycznego moze nawet spowolnić akcję porodową i statystycznie częściej kończy się cesarką.
Jeśli oczywiście uspokoi Cię to usg 3 D robione wcześniej to pewnie takim progiem w ciąży jest badanie połówkowe. Tak czy siak musisz trochę poczekać ;)

oar8pg4njr6t44vs.png

Ja tez rodziłam bez znieczulenia. Wszyscy mnie ostrzegali , ze bóle porodowe to taka bolesna miesiączka tylko 1000 razy mocniejsza. No i czekałam na te mocniejsze. Jak juz się doczekałam to było 8cm, a za chwilę 10. Poród miło wspominam , mam nadzieję, że drugi będzie podobny :)

oar8pg4njr6t44vs.png

Powiem wam szczerze , że ja podziwiam lekarzy, że oni na tym USG cokolwiek widza i są wstanie ocenić, dla mnie to tylko plamka w kształcie człowieka. Na 3D zupełnie inny widok. Nie wiem ile to się przydaje do diagnostyki , ale tylko na tym 3d widzę prawdziwego człowieka.
A co do znieczulenia to wiele szpitali go nie proponuje , ja rodziłam bez. Chociaż wiem , że jest taka możliwość w tym szpitalu.

f2w3skjoapwrgv7j.png
U nas w szpitalach niema mowy o znieczuleniu bo niby za mało anastezjologów nawet za kasę nie dadzą. Mam dwa porody naturalne za sobą bez znieczulenia :(

Dla mnie tez usg to czarna magia ;-) bez znieczulenia [emoji33] ? Nie wyobrazam sobie... podziwiam :-) skoro mam do niego prawo bede go zadala jak najszybciej ;-)

m3sx9jcg8o411yy9.png
Niestety , miałam wywoływany poród . Akcja porodowa kilka razy się zatrzymała, przebili mi wody i podłączali co i rusz oksytocynę na zmianę z glukozą( bo wymiotowałam przy każdym skurczu) nie zgodzili się na zzo, bo wtedy być może zupełnie by się zatrzymała. Nie wiem na ile ten argument był prawdziwy.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Zając...u mnie był problem z nereczką u syna rownież, wykryty na 2d , więc to niestety reguła.
PS. Znieczulenie nie wpływa na rozwój twojego dziecka a ma jedynie złagodzić , bo słowo uprzyjemnić mi jakos nie podchodzi ;) poród. Z punktu medycznego moze nawet spowolnić akcję porodową i statystycznie częściej kończy się cesarką.
Jeśli oczywiście uspokoi Cię to usg 3 D robione wcześniej to pewnie takim progiem w ciąży jest badanie połówkowe. Tak czy siak musisz trochę poczekać ;)

oar8pg4njr6t44vs.png

Wiem, ze spowalnia mimo to z moim niskim progiem bolu inaczej sobie tego nie wyobrazam :-) oj no to rzeczywiscie nie ma reguly... :-( duzo sie naczytalam o plusach usg 3d o mozliwosci pomiarow itp no i o tym widoku [emoji7]

m3sx9jcg8o411yy9.png

Przeciez to straszne jest :-(

m3sx9jcg8o411yy9.png
Nie ma co się nastawiać , ja miałam ciężki poród , ale moja szwgierka urodziła w 30minut, znieczulenie nie było potrzebne . Także pozytywne nastawienie najważniejsze.

Jest taka strona rodzić po ludzku . Tam można znaleźć szpital i informacje czy jest zenieczulenie i inne . Bardzo fajna , są tam także opinię na temat porodówek.

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
To prawda co pisze Majka. Ze do każdego porodu ze znieczuleniem musi byc anestezjolog. Mnie położna ostrzegała , ze jest tylko 3 na dyżurze, a rodziłam latem wiec w moim szpitalu wtedy jest ok 20 porodów dziennie. Jeśli anestezjolog bedzie przy cesarce lub wszyscy trzej to mogę zapomnieć o znieczuleniu.

Nie taki poród straszny jak go malują;) a to co najważniejsze 5 sekund po z dzieciątkiem na piersi juz o niczym nie pamiętasz.

oar8pg4njr6t44vs.png

Do góry