reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Powiem wam szczerze , że ja podziwiam lekarzy, że oni na tym USG cokolwiek widza i są wstanie ocenić, dla mnie to tylko plamka w kształcie człowieka. Na 3D zupełnie inny widok. Nie wiem ile to się przydaje do diagnostyki , ale tylko na tym 3d widzę prawdziwego człowieka.
A co do znieczulenia to wiele szpitali go nie proponuje , ja rodziłam bez. Chociaż wiem , że jest taka możliwość w tym szpitalu.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Dla mnie tez usg to czarna magia ;-) bez znieczulenia [emoji33] ? Nie wyobrazam sobie... podziwiam :-) skoro mam do niego prawo bede go zadala jak najszybciej ;-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
Zając...u mnie był problem z nereczką u syna rownież, wykryty na 2d , więc to nie jest reguła.
PS. Znieczulenie nie wpływa na rozwój twojego dziecka a ma jedynie złagodzić , bo słowo uprzyjemnić mi jakos nie podchodzi ;) poród. Z punktu medycznego moze nawet spowolnić akcję porodową i statystycznie częściej kończy się cesarką.
Jeśli oczywiście uspokoi Cię to usg 3 D robione wcześniej to pewnie takim progiem w ciąży jest badanie połówkowe. Tak czy siak musisz trochę poczekać ;)

oar8pg4njr6t44vs.png

Ja tez rodziłam bez znieczulenia. Wszyscy mnie ostrzegali , ze bóle porodowe to taka bolesna miesiączka tylko 1000 razy mocniejsza. No i czekałam na te mocniejsze. Jak juz się doczekałam to było 8cm, a za chwilę 10. Poród miło wspominam , mam nadzieję, że drugi będzie podobny :)

oar8pg4njr6t44vs.png

Powiem wam szczerze , że ja podziwiam lekarzy, że oni na tym USG cokolwiek widza i są wstanie ocenić, dla mnie to tylko plamka w kształcie człowieka. Na 3D zupełnie inny widok. Nie wiem ile to się przydaje do diagnostyki , ale tylko na tym 3d widzę prawdziwego człowieka.
A co do znieczulenia to wiele szpitali go nie proponuje , ja rodziłam bez. Chociaż wiem , że jest taka możliwość w tym szpitalu.

f2w3skjoapwrgv7j.png
U nas w szpitalach niema mowy o znieczuleniu bo niby za mało anastezjologów nawet za kasę nie dadzą. Mam dwa porody naturalne za sobą bez znieczulenia :(

Dla mnie tez usg to czarna magia ;-) bez znieczulenia [emoji33] ? Nie wyobrazam sobie... podziwiam :-) skoro mam do niego prawo bede go zadala jak najszybciej ;-)

m3sx9jcg8o411yy9.png
Niestety , miałam wywoływany poród . Akcja porodowa kilka razy się zatrzymała, przebili mi wody i podłączali co i rusz oksytocynę na zmianę z glukozą( bo wymiotowałam przy każdym skurczu) nie zgodzili się na zzo, bo wtedy być może zupełnie by się zatrzymała. Nie wiem na ile ten argument był prawdziwy.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Zając...u mnie był problem z nereczką u syna rownież, wykryty na 2d , więc to niestety reguła.
PS. Znieczulenie nie wpływa na rozwój twojego dziecka a ma jedynie złagodzić , bo słowo uprzyjemnić mi jakos nie podchodzi ;) poród. Z punktu medycznego moze nawet spowolnić akcję porodową i statystycznie częściej kończy się cesarką.
Jeśli oczywiście uspokoi Cię to usg 3 D robione wcześniej to pewnie takim progiem w ciąży jest badanie połówkowe. Tak czy siak musisz trochę poczekać ;)

oar8pg4njr6t44vs.png

Wiem, ze spowalnia mimo to z moim niskim progiem bolu inaczej sobie tego nie wyobrazam :-) oj no to rzeczywiscie nie ma reguly... :-( duzo sie naczytalam o plusach usg 3d o mozliwosci pomiarow itp no i o tym widoku [emoji7]

m3sx9jcg8o411yy9.png

Przeciez to straszne jest :-(

m3sx9jcg8o411yy9.png
Nie ma co się nastawiać , ja miałam ciężki poród , ale moja szwgierka urodziła w 30minut, znieczulenie nie było potrzebne . Także pozytywne nastawienie najważniejsze.

Jest taka strona rodzić po ludzku . Tam można znaleźć szpital i informacje czy jest zenieczulenie i inne . Bardzo fajna , są tam także opinię na temat porodówek.

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
To prawda co pisze Majka. Ze do każdego porodu ze znieczuleniem musi byc anestezjolog. Mnie położna ostrzegała , ze jest tylko 3 na dyżurze, a rodziłam latem wiec w moim szpitalu wtedy jest ok 20 porodów dziennie. Jeśli anestezjolog bedzie przy cesarce lub wszyscy trzej to mogę zapomnieć o znieczuleniu.

Nie taki poród straszny jak go malują;) a to co najważniejsze 5 sekund po z dzieciątkiem na piersi juz o niczym nie pamiętasz.

oar8pg4njr6t44vs.png

Do góry