reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Pierwszy raz na poczatku 6tc bylam i sie o torbieli dowiedzialam, pozniej kontrolne w 8tc torbiel sie zmniejszyla ale nadal delikatnie plamilam. Nie caly dzień ale tak pare kropel różowych w ciągu tygodnia. No i teraz będę miala w polowie 11tc i mam nadzieję torbieli już nie widzieć. Ciekawa jestem czy moja gin zrobi mi od razu badania prenatalne. Czytalam ze od 11tc do 13tc się je robi.

m3sxrjjgqx0e3ml8.png
Tak można robić dokładnie od 11t1d do 13t6d.

svchs65gg8talrm7.png

reklama
Niestety... w tej firmie jest samo kombinowanie zeby jak najmniej poniesc kosztow ;-) Dlatego dwie umowy. a najlepiej jskby wszyscy pracownicy mieli PFRON ;-) takie zycie :-)

m3sx9jcg8o411yy9.png
Ja tak miałam w pierwszej "prawdziwej" pracy. Wszyscy na śmieciówkach , a Ci co mieli umowę o pracę to tylko na 1/3 etatu. Mieliśmy wycieczkę z dziećmi do Warszawy to nie dostalismy za nią nawet grosza , bo to było w ramach "rekreacji" . Teraz mam bardzo dobrze w pracy, umowa o pracę. Stała pensja zawsze tego samego dnia. Nigdy nie przyszło mi na myśl, żeby wyliczyć sobie czy mam dobrze policzone nadgodziny, bo mam płacone nawet więcej niż powinnam. A wczesniej to trzeba było sobie zapisywać wszystko , bo "przez przypadek" źle wyliczała godziny.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Pierwszy raz na poczatku 6tc bylam i sie o torbieli dowiedzialam, pozniej kontrolne w 8tc torbiel sie zmniejszyla ale nadal delikatnie plamilam. Nie caly dzień ale tak pare kropel różowych w ciągu tygodnia. No i teraz będę miala w polowie 11tc i mam nadzieję torbieli już nie widzieć. Ciekawa jestem czy moja gin zrobi mi od razu badania prenatalne. Czytalam ze od 11tc do 13tc się je robi.

m3sxrjjgqx0e3ml8.png

Widziałam że masz termin na 3 czerwca z usg, ja mam na 4 wg usg. Więc jesteśmy prawie tak samo, w takim razie też już kończysz 11 tydzień prawda? Czy coś pomieszalam. W takim razie jeśli masz usg jakoś po niedzieli to już będzie w trakcie 12 tygodnia więc pewnie można zrobić prenatalne :)

Ja tak miałam w pierwszej "prawdziwej" pracy. Wszyscy na śmieciówkach , a Ci co mieli umowę o pracę to tylko na 1/3 etatu. Mieliśmy wycieczkę z dziećmi do Warszawy to nie dostalismy za nią nawet grosza , bo to było w ramach "rekreacji" . Teraz mam bardzo dobrze w pracy, umowa o pracę. Stała pensja zawsze tego samego dnia. Nigdy nie przyszło mi na myśl, żeby wyliczyć sobie czy mam dobrze policzone nadgodziny, bo mam płacone nawet więcej niż powinnam. A wczesniej to trzeba było sobie zapisywać wszystko , bo "przez przypadek" źle wyliczała godziny.

f2w3skjoapwrgv7j.png
U nas nie ma czegos takiego jak nadgodziny czy premia... jest stala prnsja 2 razy w msc. Raz najnizsza krajowa o prace i raz zlecenie...no coz... to jedyny minus :-) z jednej strony wyciagaja reke do koniet w ciazy bo gdyby mi od etatu wyliczyli 80% to tragedia... z drugiej strony niektore dziewczyny u nas po tych ich zmianach o wyliczeniach na macierzynskim.dostaja 1600.zl.... tez slabo.

m3sx9jcg8o411yy9.png

Dziewczyny naprawdę nie mam pojęcia jak zrobić ten pasek z wiekiem ciąży. Nigdy nie udzielalam się na żadnym forum. Pomożecie?
Robisz suwak na suwaczki.com, potem wklejasz link do sygnatury. W apce musisz na głównej stronie wejść w ustawienia, tam jest sygnatura, zaznaczasz własną i wklejasz link. Powodzenia [emoji110]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Robisz suwak na suwaczki.com, potem wklejasz link do sygnatury. W apce musisz na głównej stronie wejść w ustawienia, tam jest sygnatura, zaznaczasz własną i wklejasz link. Powodzenia [emoji110]

0d1yhqvkorvfo1vd.png
Chyba się nie udało. Podpowiedź mi jeszcze jak stworze suwaczek pojawia mi się kilka różnych kodów który mam skopiować i wkleić do sygnatury? Ten pierwszy czy np HTML?

reklama
Do góry