reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Glowa mi peka :-( czy wy tez macie takie bole glowy? Ja od prawie dwoch tygodni codziennie cierpie na straszne bole glowy :-(

uwo9dqk323h73wzt.png
W pierwszej ciąży bóle głowy pojawiły się u mnie zdecydownie później, teraz leci 10.tydzień i w minionym tygodniu miałam już dwa takie dni :/

Przy okazji witam czerwcowe mamy, u nas termin na 11. z cyklu i 12. z USG :)

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam to samo :-) wie maz, swie przyjaciolki z pracy i dwie przyjaciolki ,,od zawsze " rodzina po 12 tygodniu a szefowa... hmmm po Nowym roku... :-) walcze jeszcze o podwyzke wiec nie bede sie spieszyla z ta informacja. To raz a dwa. Mam dziwna sytuacje w pracy poniewaz mam dwie umowy- 1 na najniza krajowa umowa o prace na etat druga dopelnienie stawki zlecenie. I w ciazy zmieniaja mi calosc na etat ale przy tym ucinaja jakies 400, 500 zl... wiec tyle mniej bym zarabiala w wiadomo poeniadze beda potrzebne. A pozniej od tej pomniejszonej kwoty 80% macierzynskiego. Wiec ja bede pracowala dlugo. Znaczy chce do po majowce. Jak sie bede dalej tak dobrze czula. Inna sprawa ze bardzo lubie mimo wszystko swoja prace i nie wyobrazam sobie bez niej zycia ;-)

m3sx9jcg8o411yy9.png
Jak ambitna:)

Ja nie chce długo pracować, bo chce się cieszyć czasem z córka dopóki nie będzie drugiego dziecka i psychicznie przygotować na pojawienie drugiego, trochę ciszy i spokoju. Nie oszukujmy się , ale niemowlę w domu to , żaden relax tylko ciężka praca. Niby nie pracuje długo, ale jak już wracam z pracy to godzinę mi zajmuje przygotowanie na następny dzień. Kolacja i mała idzie spać. Codziennie spedzam z nią max 30minut. Trochę mało. A co do stawki to macierzyński jest średnią z roku, wiec nie ma znaczenia czy ktoś dostanie nagle podwyżkę, bo i tak to zbyt wiele macierzyńskiego nie podniesie.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Co co boli..wlasnie sie pucuje bo caly dzien mnie pobolewa i maz ciagle pyta czy jedziemy na IP..tylko co z dziecmi? Snieg po kostki a my opony letnie bo dzis nie bylo szans na dopchanie sie do mechanika.. wezme nospe i poleze bo juz nwm co zrobic..obiad z 14 do teraz mi sie cofa - chyba wgl juz nie trawie [emoji22]

Nie pocieszajace :-( pamietam ze pilam bez cytryny. Pani doktor powiedziala ze moge dodac ;-) no coz... damy rade. A kiedy idziesz ? Ja dopiero na poczatek grudnia to zostawiam :p
Wiecie ze po swietach to bedzie TYLKO pol roku [emoji12] ? Ale ten czas zasuwa :p nim sie obejrzymy a lozeczko bedzie stalo w sypialni ;-)

m3sx9jcg8o411yy9.png
Wiem że muszę iść z Mężem bo bez Niego może być ciężko więc jedyny najbliższy termin kiedy możemy iść od rana i naszym małym synkiem to w sobotę za dwa tygodnie.

svchs65gg8talrm7.png

Jak ambitna:)

Ja nie chce długo pracować, bo chce się cieszyć czasem z córka dopóki nie będzie drugiego dziecka i psychicznie przygotować na pojawienie drugiego, trochę ciszy i spokoju. Nie oszukujmy się , ale niemowlę w domu to , żaden relax tylko ciężka praca. Niby nie pracuje długo, ale jak już wracam z pracy to godzinę mi zajmuje przygotowanie na następny dzień. Kolacja i mała idzie spać. Codziennie spedzam z nią max 30minut. Trochę mało. A co do stawki to macierzyński jest średnią z roku, wiec nie ma znaczenia czy ktoś dostanie nagle podwyżkę, bo i tak to zbyt wiele macierzyńskiego nie podniesie.

f2w3skjoapwrgv7j.png
Wiem wiem ale u mnie daliby mi podwyzke do zlecenia a pozniej i tak jak mi lacza umowy na jedna to mam odcinane i od tego dopiero 80 %. Wiec jakbym dostala to bym miala pare miesiecy wiecej do zliczenia :-) jakos tak :-) wiem ze kolezance pomniejsza na macierzynskim o jakies 800zl... taka specyficzna forma zatrudnienia ;-)
Gdyby to bylo moje drugie dziecko to pewnie zrobilabym tak samo jak Ty :-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

Wiem wiem ale u mnie daliby mi podwyzke do zlecenia a pozniej i tak jak mi lacza umowy na jedna to mam odcinane i od tego dopiero 80 %. Wiec jakbym dostala to bym miala pare miesiecy wiecej do zliczenia :-)

m3sx9jcg8o411yy9.png
Wiadomo, każda złotówka się liczy [emoji4] chociaż ja w pierwszej ciąży w 7-8 miesicacu ledwo się toczyłam a co mówiąc o chodzeniu do pracy .

f2w3skjoapwrgv7j.png

Dzięki za radę. Będę we wtorek to sie swojej gin zapytam. Ona napewno będzie wiedziec najlepiej.

m3sxrjjgqx0e3ml8.png

Tak zapytaj i napisz co Ci powiedziała sama jestem ciekawa jaka jest w końcu ta dolna granica bo górna to chyba 13t6d z tego co zrozumiałam. Wiele jest pytań i oczywiście można szukać na internecie ale ja przez okres starań tak siedziałam na tych wszystkich forach szukałam pomocy czy wynajdywalam kolejne zagadnienia że zwykle bardziej sobie mieszalam w głowie i stresowalam niż pomagałam. Więc teraz staram się nie czytać. Tylko pytać lekarza. A że w końcu mam takiego któremu mogę ufać jest mi lżej. Tylko ze zwykle na wizycie nie pytam o nic bo mi wszystko z glowy wylatuje kiedy widzę coraz rosnacego z kazda wizyta dzieciaczka w wielkim tv na scianie zapominam o wszystkim.
Teraz np zaczynam ten 12 tydzień i objawów coraz mniej, nic mnie nie boli (oprócz głowy i czasem tych zaparć) i to też mnie stresuje czy aby wszystko ok jeśli nic nie czuję.
No to kolejne pytanie macie już brzuszek czujecie że coś się powiększa? Podobno już można to zauważyć pod koniec pierwszego trymestru. Ja ogólnie mam tlusciutki brzuszek choc nie jestem otyla tylko troche okragla więc nic nie widzę, jest mi tylko nie wygodnie w jeansach więc dawno z nich zrezygnowałam na rzecz miękkich spodni.

reklama
Do góry