reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Wiesz, mnie od dłuższego czasu ledzwie już tak bolały, ze aż mi promieniowalo do nogi. W poludnie mąż przywiózł poduche i pierwszy raz od nie pamiętam kiedy wygodnie się zdrzemnelam

reklama
Kum nie wiem czy to o wózku to było do mnie ale wstepnie mam na myśli coś takiego
Link do: ATOMIC - wózek uniwersalny - 4 Baby
Nie ma co prawda przekładanego siedziska ale reszta jest ok :) waga 8,6 kg , ogromny kosz itd .Nie twierdzę ze ten kupię ale coś w tym stylu. Mamy w końcu jeszcze tyle czasu ze pewnie jeszcze 100 razy zmienię zdanie :laugh2:
Tak od o Ciebie i twój wybór :) dzieki zaraz obejrze wózek. na razie robie sobie baze różnych wózków :)

Moje dzieci będą zdecydowanie jedynimi z najstarszych. Dlatego , że mamy rodzeństwo młodsze o ok 10lat.

A co do wózków dla wysokich - mi się podoba wózek stokke xplory- tylko jak zobaczyłam jego wysokość to poczułam się jak mikruska . Spokojnie dla wysokich rodziców.

Ja też kupię tule. Jeszcze nie wiem czy będę nosiła od urodzenia , ale tam właśnie dziecko jest w pozycji żabki.

f2w3skjoapwrgv7j.png

właśnie w tuli nie ma pozycji żabki dla noworodka. nawet z wkładką. widac to na zdjeciu od producenta. nogi są rozkraczone a plecki nie mają pełnego C. mozna ewentualnie próbowac taką pozycje osiągnąc w mei tai ale nie będzie to łatwe. nóżki powinny byc podwinięte jak na schemacie w artykule poniżej

tu jest fajny artykuł z rysunkiem z pozycją jaka ma mieć dziecko w chuście/nosidle.
Link do: Jak i od kiedy można dziecko nosić w chuście, a kiedy w nosidełku? | Budująca Mama

w nosidle dziecko ma pozycje jak na schemacie na 7-9miesięcy nawet z wkładką

Tak od o Ciebie i twój wybór :) dzieki zaraz obejrze wózek. na razie robie sobie baze różnych wózków :)

właśnie w tuli nie ma pozycji żabki dla noworodka. nawet z wkładką. widac to na zdjeciu od producenta. nogi są rozkraczone a plecki nie mają pełnego C. mozna ewentualnie próbowac taką pozycje osiągnąc w mei tai ale nie będzie to łatwe. nóżki powinny byc podwinięte jak na schemacie w artykule poniżej

tu jest fajny artykuł z rysunkiem z pozycją jaka ma mieć dziecko w chuście/nosidle.
Link do: Jak i od kiedy można dziecko nosić w chuście, a kiedy w nosidełku? | Budująca Mama

w nosidle dziecko ma pozycje jak na schemacie na 7-9miesięcy nawet z wkładką
Dzęki za informacje, muszę o tym poczytać i tak myślałam o takiej Tuli gdzieś od 3-4 miesiąca, żeby szybko zaprowadzić córkę do przedszkola bez potrzeby znoszenia wózka. Co do chustowania u mnie w mieście nie ma takich szkoleń jak to poprawnie robić, czytałam gdzieś, że takie instrukcje przez internet nie pokazują wszystkiego w 100% i dziecko może być źle zaplątane.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Dzęki za informacje, muszę o tym poczytać i tak myślałam o takiej Tuli gdzieś od 3-4 miesiąca, żeby szybko zaprowadzić córkę do przedszkola bez potrzeby znoszenia wózka. Co do chustowania u mnie w mieście nie ma takich szkoleń jak to poprawnie robić, czytałam gdzieś, że takie instrukcje przez internet nie pokazują wszystkiego w 100% i dziecko może być źle zaplątane.

f2w3skjoapwrgv7j.png
:) pisze o tym bo sie mocno doksztalcilam przy pierwszym maluchu. Nie wiazalam calkiem malego. Dopiero pozniej takze tez bede pierwsze kroki stawiac. Kolkowa chusta jest bezpieczna w pozycji brzszek do brzuszkani bardzo latwa w zawiazaniu. Akurat tak na wyjscie na 15min. Ja nie bede szla do doradcy a na jutubie sa super kanaly z instrukcjami np wrap you in love. Tez wlasnie chce woazac nowego aby moc ze starszym gdzies pojsc. Malo nosilam w nosidle ale bylo mi w nim tez bardzo nie wygodnie bo pas biodrowy wrzynal sie w ledzwie. Przy chuscie mozesz sobie poprzesuwac material albo zawiazac na inny sposob.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Ja nie robie badan pappa bo moim zdaniem sa bez sensu. Czekam n usg czy wszystko bedzie dobrze. A jestem dosc nie mloda 33.

Jesli ktoras z was by chciala nosic dziecko, nie kazdy chce, a czasem sie trafiaja takie dzieci ze trzeba :) to poczytajcie najporw porzadne artykuly na ten temat. Ja troche eksperymentowalam z synkiem, teraz jestem doswiadczona.
Nosidla jelsi juz to tylko ergonomiczne i sa dla dzieci juz samodzielnie siadajacych. Wiem ze sprzedaja wkladki ale one nie wspieraja idealnej pozycji zabki noworodka-malego nienowlaka.
Latwe sa chusty kolkowe i elastyczne. Mam obie i mam juz dwie tkane po pierwszym synku. I jedna mam na oku. Nosidlo kupie tez jak podrosnie, zeby maz nosil bo do chusty to go nie przekonam. A moze kolkowa sie da namowic?

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
Ja tez mama chustujaca [emoji4]

reklama
Do góry