reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Wiesz, mnie od dłuższego czasu ledzwie już tak bolały, ze aż mi promieniowalo do nogi. W poludnie mąż przywiózł poduche i pierwszy raz od nie pamiętam kiedy wygodnie się zdrzemnelam

reklama
Kum nie wiem czy to o wózku to było do mnie ale wstepnie mam na myśli coś takiego
Link do: ATOMIC - wózek uniwersalny - 4 Baby
Nie ma co prawda przekładanego siedziska ale reszta jest ok :) waga 8,6 kg , ogromny kosz itd .Nie twierdzę ze ten kupię ale coś w tym stylu. Mamy w końcu jeszcze tyle czasu ze pewnie jeszcze 100 razy zmienię zdanie :laugh2:
Tak od o Ciebie i twój wybór :) dzieki zaraz obejrze wózek. na razie robie sobie baze różnych wózków :)

Moje dzieci będą zdecydowanie jedynimi z najstarszych. Dlatego , że mamy rodzeństwo młodsze o ok 10lat.

A co do wózków dla wysokich - mi się podoba wózek stokke xplory- tylko jak zobaczyłam jego wysokość to poczułam się jak mikruska . Spokojnie dla wysokich rodziców.

Ja też kupię tule. Jeszcze nie wiem czy będę nosiła od urodzenia , ale tam właśnie dziecko jest w pozycji żabki.

f2w3skjoapwrgv7j.png

właśnie w tuli nie ma pozycji żabki dla noworodka. nawet z wkładką. widac to na zdjeciu od producenta. nogi są rozkraczone a plecki nie mają pełnego C. mozna ewentualnie próbowac taką pozycje osiągnąc w mei tai ale nie będzie to łatwe. nóżki powinny byc podwinięte jak na schemacie w artykule poniżej

tu jest fajny artykuł z rysunkiem z pozycją jaka ma mieć dziecko w chuście/nosidle.
Link do: Jak i od kiedy można dziecko nosić w chuście, a kiedy w nosidełku? | Budująca Mama

w nosidle dziecko ma pozycje jak na schemacie na 7-9miesięcy nawet z wkładką

Tak od o Ciebie i twój wybór :) dzieki zaraz obejrze wózek. na razie robie sobie baze różnych wózków :)

właśnie w tuli nie ma pozycji żabki dla noworodka. nawet z wkładką. widac to na zdjeciu od producenta. nogi są rozkraczone a plecki nie mają pełnego C. mozna ewentualnie próbowac taką pozycje osiągnąc w mei tai ale nie będzie to łatwe. nóżki powinny byc podwinięte jak na schemacie w artykule poniżej

tu jest fajny artykuł z rysunkiem z pozycją jaka ma mieć dziecko w chuście/nosidle.
Link do: Jak i od kiedy można dziecko nosić w chuście, a kiedy w nosidełku? | Budująca Mama

w nosidle dziecko ma pozycje jak na schemacie na 7-9miesięcy nawet z wkładką
Dzęki za informacje, muszę o tym poczytać i tak myślałam o takiej Tuli gdzieś od 3-4 miesiąca, żeby szybko zaprowadzić córkę do przedszkola bez potrzeby znoszenia wózka. Co do chustowania u mnie w mieście nie ma takich szkoleń jak to poprawnie robić, czytałam gdzieś, że takie instrukcje przez internet nie pokazują wszystkiego w 100% i dziecko może być źle zaplątane.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Dzęki za informacje, muszę o tym poczytać i tak myślałam o takiej Tuli gdzieś od 3-4 miesiąca, żeby szybko zaprowadzić córkę do przedszkola bez potrzeby znoszenia wózka. Co do chustowania u mnie w mieście nie ma takich szkoleń jak to poprawnie robić, czytałam gdzieś, że takie instrukcje przez internet nie pokazują wszystkiego w 100% i dziecko może być źle zaplątane.

f2w3skjoapwrgv7j.png
:) pisze o tym bo sie mocno doksztalcilam przy pierwszym maluchu. Nie wiazalam calkiem malego. Dopiero pozniej takze tez bede pierwsze kroki stawiac. Kolkowa chusta jest bezpieczna w pozycji brzszek do brzuszkani bardzo latwa w zawiazaniu. Akurat tak na wyjscie na 15min. Ja nie bede szla do doradcy a na jutubie sa super kanaly z instrukcjami np wrap you in love. Tez wlasnie chce woazac nowego aby moc ze starszym gdzies pojsc. Malo nosilam w nosidle ale bylo mi w nim tez bardzo nie wygodnie bo pas biodrowy wrzynal sie w ledzwie. Przy chuscie mozesz sobie poprzesuwac material albo zawiazac na inny sposob.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Ja nie robie badan pappa bo moim zdaniem sa bez sensu. Czekam n usg czy wszystko bedzie dobrze. A jestem dosc nie mloda 33.

Jesli ktoras z was by chciala nosic dziecko, nie kazdy chce, a czasem sie trafiaja takie dzieci ze trzeba :) to poczytajcie najporw porzadne artykuly na ten temat. Ja troche eksperymentowalam z synkiem, teraz jestem doswiadczona.
Nosidla jelsi juz to tylko ergonomiczne i sa dla dzieci juz samodzielnie siadajacych. Wiem ze sprzedaja wkladki ale one nie wspieraja idealnej pozycji zabki noworodka-malego nienowlaka.
Latwe sa chusty kolkowe i elastyczne. Mam obie i mam juz dwie tkane po pierwszym synku. I jedna mam na oku. Nosidlo kupie tez jak podrosnie, zeby maz nosil bo do chusty to go nie przekonam. A moze kolkowa sie da namowic?

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
Ja tez mama chustujaca [emoji4]

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry