reklama
klaudusiaNK
Fanka BB :)
Witajcie dziewczyny. I ja będę czerwcową mamusią :-) Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. Na razie nie czuję się za dobrze, mdłości, wymioty, okropna senność... Dodatkowo ciąża jest bliźniacza, ale w jednym z pęcherzyków nie rozwinął się dzidziuś. Lekarka mówi, że zostanie on wchłonięty przez ten większy.
Pozdrawiam
Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Pozdrawiam
zielinka
Dziewczyny jak jestem jeszcze w temacie rad.
Przed ciążą byłam fanką słodyczy teraz nic nie tkne. Na początku miałam smaki na śledzie i wszystko co kwaśne a teraz musze zmuszać się do jedzenia. Nie mam potrzeby i nic mi nie smakuje. Czy któraś z Was też tak ma ? [emoji26][emoji47]
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Przed ciążą byłam fanką słodyczy teraz nic nie tkne. Na początku miałam smaki na śledzie i wszystko co kwaśne a teraz musze zmuszać się do jedzenia. Nie mam potrzeby i nic mi nie smakuje. Czy któraś z Was też tak ma ? [emoji26][emoji47]
motylek05
Ja tez tam mam ze na nic niemam ochoty. Po wszystkim mnie mdli i mi niedobrze.moj mąż sie śmiał bo dostalam ciasto od sąsiadki i aż nie baturalne, ale ani kawalka nie zjadlam haha a kiedys to w sekunde by go nie było.Dziewczyny jak jestem jeszcze w temacie rad.
klaudusiaNK
Ja tak mam. Nie jem wcale słodyczy, nie ciągnie mnie pewnie też dlatego, że mam po nich ogromną zgagę. Ale mam też coś takiego, że jak czegoś mi się zachce to muszę to mieć na teraz bo inaczej nie potrafię funkcjonować tylko myślę o tym, żeby zjeść to co mi się chce.
A można zrobić tak żeby nikt nie mógł tego oglądać? Wiesz żeby mieć taki pamiętnik, wiadomo w internecie nie zginie.Ja to jestem fanką [emoji23][emoji23] dodajesz sobie zdjęcia, opisujesz, oznaczasz. Fajna pamiątka[emoji4]. Oglądasz znajomych i nieznajomych. Ja tez dużo korzystam z przepisów.
Zielinka ja też jeżdżę z mężem ale on pracuje na dwie zmiany. Na twoim miejscu zjadlabym suchara i wzięła że sobą śniadanie.
aanjaa
Łoo, no coś Ty. Ja jestem ciągle głodna. Pewnie Ci sie pozmienia, na samym poczatku tez nie moglam patrzec na slodycze. Teraz znow na sama mysli o kiełbasie robi mi sie niedobrze (przed ciążą uwielbiałam ) ale wsuwam wszystko inne.Dziewczyny jak jestem jeszcze w temacie rad.
wroniasta
witam drogie Mamusie
odebrałam dziś wyniki na toxo
igG - 115,9 ( zakres < 1 niereaktywny, 1-3 niejednoznaczny, > 3 reaktywny)
igM - 2,23 ( zakres < 0,8 niereakt. , 0,8-1 niejednozn. , > 1 reaktywny )
jeśli dobrze to interpretyję to mam dwa razy + a wg wszelkich źródeł : " (+) (+) niedawne zakażenie, można sprawdzić awidność (jeśli jest niska, prawdopodobnie trzeba rozpocząć leczenie ciężarnej)"
Kochane Mamusie, pomóżcie, czy któraś z Was miała podobną historię? czy to oznacza ze jestem chora na toxo? jak bardzo jest to niebezpieczne że dziecko urodzi się chore?lekarza ma dopiero za tydz i chyba zwariuję do tego czasu.. czyta te wszstkie mądrości na necie ale nic z nim jednozanacznie nie wynika
odebrałam dziś wyniki na toxo
igG - 115,9 ( zakres < 1 niereaktywny, 1-3 niejednoznaczny, > 3 reaktywny)
igM - 2,23 ( zakres < 0,8 niereakt. , 0,8-1 niejednozn. , > 1 reaktywny )
jeśli dobrze to interpretyję to mam dwa razy + a wg wszelkich źródeł : " (+) (+) niedawne zakażenie, można sprawdzić awidność (jeśli jest niska, prawdopodobnie trzeba rozpocząć leczenie ciężarnej)"
Kochane Mamusie, pomóżcie, czy któraś z Was miała podobną historię? czy to oznacza ze jestem chora na toxo? jak bardzo jest to niebezpieczne że dziecko urodzi się chore?lekarza ma dopiero za tydz i chyba zwariuję do tego czasu.. czyta te wszstkie mądrości na necie ale nic z nim jednozanacznie nie wynika
zielinka
Możesz zrobić konto prywatne i wgl nie przyjmować obserwujących.A można zrobić tak żeby nikt nie mógł tego oglądać? Wiesz żeby mieć taki pamiętnik, wiadomo w internecie nie zginie.
Zielinka ja też jeżdżę z mężem ale on pracuje na dwie zmiany. Na twoim miejscu zjadlabym suchara i wzięła że sobą śniadanie.
Chyba to jedyna opcja. Sucharki to teraz produkt nr 1 haha
reklama
Karabesque
Zaangażowana w BB
Dziewczyny jak jestem jeszcze w temacie rad.
Też jadłam dużoo słodyczy przed ciążą. Teraz jestem zaskoczona że nie mam na nie w ogóle ochoty.
U mnie jest tak, że są dni gdzie zmuszam się do zjedzenia czegokolwiek. Na nic nie mam ochoty i nic mi nie smakuje. Ale zauważyłam, że jak sie trochę poruszam nie jakos intensywnie - zwykły żwawy spacer to obiad normalnie mogę zjeść, mdłości się zmniejszają i wogóle lepiej sie czuję. A jak leżę dlugo to dramat.
Ale myślę że to kwestia indywidualna - każda kobitka i każda ciąża to co innego