reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

A co do tych szeleszczących rogali to ja tez kupiłam takiego w połowie poprzedniej ciąży. Po 2 mcach spania z nim szybko się spłaszczył. Do karmienia Kupiłam z innym wypełnieniem. Natomiast ten spłaszczony szeleszczący sprawdził się w innej roli. Syn spał z nami przez pierwsze 3 mce. Rogal odgradzał tatusia od dziecka żeby przez sen go nie zgniótł. Jak rogal w nocy zaszeleścił, wiedziałam, że tata przekroczył swoją granicę w łóżku:)
Tak więc nie ma tego złego ...;)

oar8pg4njr6t44vs.png

reklama
Dla mnie przesada sa odwiedziny cioc, wujkow, kuzynow na oddziale noworodkow. Mozna sie wstrzymac te kilka dni z zobaczeniem malucha. Kobieta zmeczona po porodzie, krwawi itp, a tu zjazd rodzinny. Juz pomijam to, ze na sali z reguly sa inne kobiety, ktore np musza nakarmic malenstwo, a taka publika je przeraza

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Pojechałam sobie kupić dzisiaj spodnie na gumce ponieważ nie mam dużego brzuszka ale spodnie na guzik dość mocno mnie cisną No i się popłakałam w przymierzalni bo czułam się jak klops na wadze przytyłam tylko 1kg a mam wrażenie ze wszystko jest za małe postanowiłam chodzić w sukienkach , wiec sobie kolejna zakupiłam :) jak jest u Was tez czujecie się duże przecież to dopiero początek ciąży , jestem przerażona.
Mam jeszcze jedno pytanie to już do doświadczonych mam czy wakacje z takim 2/3 miesięcznym dzieckiem maja sens czy lepiej poczekać w domu i pojechać jak podrośnie. Jak było u was z pierwszymi wyjazdami ?

Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png

Melomanka ja jestem z wroclawia. Rodzilam w olawie bo mieszlalam wtedy na wyjezdzie na olawe a we wroclawiu byla masakra bo remontowali brochow i jeden szpital zamkniety. I kilka osob polecalo.

Palusiowa ja na brochow nie pojde. Mam tam prawie najblizej ale... Nie znam z tamtad milej opowiesci porodowej.. Lezalam tam 4razy. Myslalam ze bede tam rodzic a remont zrobili i w sumie jestem zadowolona. Sa tam duze problemy z personelem. Brakuje lekarzy.. Ogolnie jest tam slabo. Niby po remoncie ale w kiblu grzyb na scianie..
Nie wiem gdzie bede rodzic. Pojechalabym znow do olawy ale teraz mamy synka i maz nie bedzie mogl spedzac tyle czasu na podrozowaniu do mnie... Na brochow nie pojde, na borowska tez nie... Nie wiem. Ale jeszcze mam 7miesiecy.

Cos jeszcze mialam odpisac ale dziura w mozgu

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Pojechałam sobie kupić dzisiaj spodnie na gumce ponieważ nie mam dużego brzuszka ale spodnie na guzik dość mocno mnie cisną No i się popłakałam w przymierzalni bo czułam się jak klops na wadze przytyłam tylko 1kg a mam wrażenie ze wszystko jest za małe postanowiłam chodzić w sukienkach , wiec sobie kolejna zakupiłam :) jak jest u Was tez czujecie się duże przecież to dopiero początek ciąży , jestem przerażona.
Mam jeszcze jedno pytanie to już do doświadczonych mam czy wakacje z takim 2/3 miesięcznym dzieckiem maja sens czy lepiej poczekać w domu i pojechać jak podrośnie. Jak było u was z pierwszymi wyjazdami ?

Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png
U mnie jeszcze normalnie... wchodze w ciuchy, nic nie uwiera, nogi nie puchna takze moje szpilki sa wciąz w uzyciu :-) poki co zrezygnowalam z jedenj koszuli bo jest dosc opieta a jak sie najjem to juz normalnie 6 msc :p a gdzie kupowalas spodnie ? Slyszalam o h&m. Teraz podobno sa jakies nowosci, ze ta guma nie jest tak szeroka ?
A wagi nie kontroluje :p lepiej nie :p

m3sx9jcg8o411yy9.png

Wiem co chcialam odpisac.

Ja juz wyciagnelam spodnie ciazowe. Nie mam duzego brzucha i mieszcze sie w normalne ale jak siedze to mnie gniecie zameknibguziknw podbrzusze. Jutro mam duzo siedzenia i moj debiut w dzinsach z golfem. Musze sie ubrac tylko tam aby golf nie wyszedl ;) spodnie mam z hm i sa super. Dobrze leza. Po pierwszej ciazy dobrze wygladaja panel sie nie rozciagnal.

A i wakacje z maluchem. Ja mam wstepny plan ze pojedziemy z ok2-3 miesiecznym ale zycie pokaze. Jesli dziecko nie bedzie mialo jakis kolek i innych problemow to jedziemy ale polsce i w luksusy w sensie z pelnym i dobrym wyzywieniem abym nie musiala sue niczym przejmowac tylko malym ssakiem a maz bedzie sie bawil ze starszakiem. No czasem bedziemy sie zmieniac, on wozeczek a ja zabawa ;)

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

U mnie w mieście jest jeden endokrynolog i żeby iść na NFZ trzeba czekać tak od 2do 3 lat [emoji23] prywatnie pół roku.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png
My wyjechalismy pierwszy raz jak Amelia miałam 2lata. Znaczy na takie dłuższe wakacje tydzień - dwa. Wcześniej jak miala rok byliśmy parę razy na takich 2 dniowych wypadach , ale szczerze to żadna przyjemność . Non stop trzeba było za nią biegać. Myślę , że w tym roku damy sobie spokój z wakacjami. Może też wyjedziemy , gdzieś na weekend lub na jedne dzień. Wszystko zależy jak się będziemy dogadywali z nowym dzieckiem[emoji38]

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Yoohoosek czy wiadomo skąd były Twoje plamienia?? Pytam, bo i ja plamie.
Z ciekawostek, dostałam wezwanie do orzecznika czy słusznie jestem na l4

Do góry