reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

1478456349-1d1mld.jpeg

Ja mam taki firmy Motherhood i polecam z czystym sumieniem..2 ciaze i potem dzieciaki z nim spaly a ani sladu po nim nie wiadac, ze ma ponad 6 lat..ma zdejmowany pokrowiec i jest zwykla antyalergiczna poduszka..mega wygodny [emoji4]
Gdzie kupilas i jaka cena mniej wiecej? Bo czytalam i sa rozne opinie :-) a lepiej sprawdzone :-)

uwo9dqk323h73wzt.png

reklama
Ja nigdy nie mialam problemow tarczycowych i nie wiem co to eurythox czy cos takiego..wizyte mam dopiero 16go i wtedy zobaczymy co ginekolog powie... Zielona jestem z tym.. :-)

uwo9dqk323h73wzt.png

Ja w 6 tygodniu miałam TSh = 2,8 Lekarz był w szoku , że udało mi się zajść w ciążę bo raczej przy granicy 2 jest to możliwe a przy większym jest ciężej ale od razu jak zobaczył wynik rozmowę zaczęliśmy od zwiększenia dawki leku . Nie musisz mieć odrazu niedoczynności tarczycy to jest normalne , że TSH w ciąży rośnie dlatego najlepiej skonsultowac się jak najszybciej z lekarzem aby dal Ci lek . Po ciąży może być , że go odstawisz .
Wynik zależy od organizmu moja bratowa 5 lat nie mogła zajść w ciąże przez tarczyce więc jak już jej się udało lekarz pilnował wyniku TSH w granicy 0.9-1.2 w moim przypakdu powiedział , że musze zejść poniżej 2 i będzie dobrze .

Czesc dziewczyny :)

Ja zyje, tylko dzis mam dzien jakbym zapadla w sen zimowy. 3 godziny spie, 15 minut cos robie i znowu 3 godziny snu... dzis chyba odsypiam wszystko. Plus tego taki, ze jak spie nie czuje mdlosci :)

Ja jak wczoraj przysnelam o 19 to dopiero o 8 rano wstałam [emoji23] no i teraz poszła bym znowu spać.

ckaiyx8dnvrdhn2p.png

1478456349-1d1mld.jpeg

Ja mam taki firmy Motherhood i polecam z czystym sumieniem..2 ciaze i potem dzieciaki z nim spaly a ani sladu po nim nie wiadac, ze ma ponad 6 lat..ma zdejmowany pokrowiec i jest zwykla antyalergiczna poduszka..mega wygodny [emoji4]
Od kiedy taki rogal jest przydatny ?? Chyba jak brzuch będzie większy co nie ? Czy już teraz warto się zaopatrzyć? :-)

ckaiyx8dnvrdhn2p.png

Te duże poduszki to nie rogale, rogal to taka mniejsza, która super przydaje się do karmienia.

Ta z kolei jest super dla mam :) mi życie uratowała i kręgosłup :) uwielbiałam z nią spac jeszcze długo po porodzie :) polecam! Koszt to ok 120zł

74703e3ksg0ul1uj.png

Oj, moja ciąża nie przebiega bezobjawowo, choć nie chce zapeszyć jest lepiej niż w poprzednich (plamienia cały I trym i wymioty takie ze musiałam jeździć na kroplówki [emoji19] ). Póki co "tylko" wymioty bez kroplówek [emoji12]

Co do odwiedzin, to zawsze byłam przeciwniczka odwiedzin dzieci, ale w poprzedniej ciąży spędziłam ponad tydzien na patologii przed porodem, syn urodził sie z zapaleniem płuc i kolejne dwa tygodnie w szpitalu, gdybym nie mogła zobaczyć starszaka to chybabym sie zapłakała.

Widzę ze tu dużo tarczycowych mam. Ja tez niedoczynnosc i hashimoto :(

svch3e3kmlns0urx.png

er3m3e5e8iqnaksz.png

82doanlisuo8ommh.png

reklama
Co do odwiedzin rodzeństwa - ja jestem za. Najbardziej mnie denerwowało,gdy po porodzie do mojej wspólokatorki z sali szpitalnej przychodziła cala rodzina, babki, ciotki, wujkowie itd. Siedzieli od rana do nocy. To czytali gazety, rozwiązywali krzyżówki a raz starsza Pani powiedziała: jaka szkoda , że nie ma tu TELEWIZORA! [emoji37] rozumiem , rodzina się czieszy każdy chce poznać nowego członka , ale na litość niech zobaczą i sobie idą.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Ostatnia edycja:
Do góry