reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny, bede chciala.kupoc rogala. Jednak nasluchalam sie od kolezanek zeby nie kupowac tych z silikonowymi kulkami bo podobno szeleszczą. Jakie są inne rodzaje wypełnienia ? Moze polecicie jakis konkretny nieszeleszczący ,,model" :-) ?

m3sxvfxm796okigw.png
1478456349-1d1mld.jpeg

Ja mam taki firmy Motherhood i polecam z czystym sumieniem..2 ciaze i potem dzieciaki z nim spaly a ani sladu po nim nie wiadac, ze ma ponad 6 lat..ma zdejmowany pokrowiec i jest zwykla antyalergiczna poduszka..mega wygodny [emoji4]

reklama
Cześć! Mogę dołączyć?
Mam na imię Justyna i jestem w 8 tc. To moja czwarta ciąża. Pierwszą niestety straciłam. Z dwóch pozostalych mam wspaniałych chłopców (3,5 roku i 1rok).
Ciąża z dwójka małych łobuzów to wielkie wyzwanie, nie mówiąc juz co bedzie po porodzie ;) ale zawsze marzyliśmy o trójce i niewielkiej różnicy wieku :d

svch3e3kmlns0urx.png

er3m3e5e8iqnaksz.png

82doanlisuo8ommh.png

Witaj, zapraszamy :) gratuluje ciąży :D

Cześć! Mogę dołączyć?
Mam na imię Justyna i jestem w 8 tc. To moja czwarta ciąża. Pierwszą niestety straciłam. Z dwóch pozostalych mam wspaniałych chłopców (3,5 roku i 1rok).
Ciąża z dwójka małych łobuzów to wielkie wyzwanie, nie mówiąc juz co bedzie po porodzie ;) ale zawsze marzyliśmy o trójce i niewielkiej różnicy wieku :d

svch3e3kmlns0urx.png

er3m3e5e8iqnaksz.png

82doanlisuo8ommh.png
Gratulacje ! My tez marzymy o 3 i malej roznicy wieku :-) najlepiej dwójka rok po roku a trzecie na ,,dokładkę" ;-) jesli moja ciąza dalej bedzie tak bezobjawowo przebiegała to jak najbardziej 3 jest realna ;-) nie będzie zlych wspomnien.
Raz jeszcze gratuluję :-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

Ja mam taką długa poduszkę z kuleczkami , które nie szeleszczą. W pierwszej ciąży z nią spalam i to była moja wielka miłość. Teraz muszę się zebrać do piwnicy , żeby ją odnaleźć. Jednak planuje też kupić taka poduszkę rogala małego do karmienia dziecka.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Ja tez mam rogala z Motherhood ( przy czym mniejszego do karmienia) i jestem bardzo zadowolona. Teraz czesto na nim leze.

Kum a Ty skad jestes?

Polusiowa tak chodzilo mi o oddzial noworodkow. Trzy dni w szpitalu sa do przezycia, ale czasem trzeba zostac dluzej i jakos ciezko mi sobie wyobrazic nie widziec synka tydzien :(.

Co do tego tsh to na jakiejs stronie tez czytalam wlasnie o tym, ze 0,1 w pierwszym trymestrze jest ok. I dlatego pytam czy sa odminne normy bo ja mam napisane na wynikach, ze norma jest miedzy 0,27 a 4,2. Mi wyszlo tsh 0,11. I teraz nie wiem czy leciec jutro do gina, czy zaczekac do srodowej wizyty.

Co do ceny badan to zalezy co wchodzi w sklad. Ja robilam mocz, morfologie, poziom cukru na czczo, tsh, toxo igm, toxo igg, wr, hiv hcv i zaplacilam 162 zl. Wiem, ze niektore kobiety robia jeszcze badania na rozyczke, cytomegalie, poziom wit D itp i wtedy badania na pewno sa odpowoednio drozsze

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Masakrycznie sie czuje. Rozlozylo mnie calkiem.. Zatoki jak zawszr.. Bez moivh lekow to jkas poracha. Pije imbirowy napoj i pluvze zatoki tym plynem okropienstwo. Ale pomaga

W ciazy nie tylko sie liczy poziom hormonow tarczycy wazny jest poziom tsh bo on ma jakis tak wplyw na ciaze. Moja kolezanka przy tsh 3 dostala eutyrox chociaz przed ciaza nie miala problemow. W ciazy tsh powinno byc ponizej 2.5. 2.88 to pewnie nie tragedia ale ja bym sprawdzila po 2tyg czy nie rosnie i poszla do lekarza po niska dawke eutyroxu lub letroxu. Ja musze zrobic badania krwii.. Nie wiem kiedy bo mam zawalony tydzien.

Ja rodzilam w Olawie. Bylo super.nie daja znieczulenia bo maja za malo anestezjologow ale polozne sa super szczegolnie Lucynka i Iwona. Mozna sobie zaplacic za szczegolna opieke ale ja nie placilam i bylo ok. Na po porodowym tez bylo dobrze. Polozne pomagaly przy dzieciach doradzaly jak sie darlo cala noc.
Co do odwiedzin. Teoretycznie w szpitalach jest zakaz odwiedzin przez male dzieci. Ale mnie odwiedzil roczny siostrzeniec i nikt go nie wygonil. a na sali wspolnej do wiekszych odqiedzon widzialam wieksze dzieci tkaie 5-7lat.

Mam bardzo ciezki tydzien w pracy z czego nie moge sie wykrecic a czuje tragicznie!! Nie wiem co to bedzie i jak dam rade...

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
To prawda, Pani Lucynka jest super :-) Kum,teraz myslisz zeby gdzie rodzic? Co sadzisz o szpitalu na Brochowie??

uwo9dqk323h73wzt.png

reklama
Do góry