reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Jak już o porodach to ktora z was miala cesarke i jak dlugo dochodzila do siebie?

Ja miałam cesarkę, rodziłam w sumie od czwartku do niedzieli - akcja sie zatrzymywała... miałam oksytocynę, skurcze itd. ale zostało na 4,5cm. Pokroili mnie - fizycznie dochodziłam do siebie ok 6-8m-cy, psychicznie ponad rok. Dla mnie to był koszmar i mam ogromną nadzieję, że teraz uda mi się urodzić naturalnie

74703e3ksg0ul1uj.png

reklama
Ja leżałam w szpitalu 7 dni i po terminie i tak się na oglądałam porodów że Bogu dziękuję że miałam cesarkę, żadnych kleszczy, vacum Dzidzia bezpieczna. Nie mówię że było łatwo bo Mamy po naturalnym to zaraz po porodzie biegały no chyba że coś tam z szwami było nie tak. Po cesarce jest gorzej ale wszystko zależy od organizmu u nas na sali dziewczyna po kilka godzinach poszła pod prysznic, wyprostować włosy itp. Pierwsze 3-4 dni najgorsze po tygodniu już było ok ale to u mnie.

svchs65gg8talrm7.png

Polusiowa rodzilam w Brzegu. Teraz sie zastanawiam pewnie albo Brzeg albo Olawa wlasnie, bo wiele kobitek z Brzegu tam rodzi i sobie chwala. :)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja leżałam w szpitalu 7 dni i po terminie i tak się na oglądałam porodów że Bogu dziękuję że miałam cesarkę, żadnych kleszczy, vacum Dzidzia bezpieczna. Nie mówię że było łatwo bo Mamy po naturalnym to zaraz po porodzie biegały no chyba że coś tam z szwami było nie tak. Po cesarce jest gorzej ale wszystko zależy od organizmu u nas na sali dziewczyna po kilka godzinach poszła pod prysznic, wyprostować włosy itp. Pierwsze 3-4 dni najgorsze po tygodniu już było ok ale to u mnie.

svchs65gg8talrm7.png
Ja byłam tak nacieta (ratowali dziecko i,użyli właśnie vaccum )że nie mogłam chodzić i siedzieć. Mam teraz bliznę nawet na udzie. Też długo dochodziłam do siebie.

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Cześć, dziewczynki [emoji4]
Wczoraj miałam cały dzień na nogach więc dzisiaj odpoczynek i byczenie się. Męża nie ma, obiad mam zamrożony i będę odpoczywać!
Macie propozycje fajnych filmów do obejrzenia? [emoji440]
W ogóle tęsknię już za świętami! [emoji319]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Do góry