reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Vanilla żartujesz sobie z tym ciastem[emoji14]toż to na wystawę nim trzeba.

Nahia i dobrze że go zwyzywala, co to za pomysł żeby facet decydował kiedy znieczulenie, niech sam rodzi jak taki mądry.

Dziwię się ze mówicie, że starsze babki komentują młode rodzące. W końcu w ich czasach to była norma, mnie mama rodziła majac 21 lat i nie było to jakieś dziwne. Ja raczej słyszę narzekania ze tak długo czekają teraz wszyscy, a potem jest ciężko. Z moich kolerzanek
jedyna mam dziecko, a już za miesiąc 29 lat.

Ja to pierdola jestem, nie uwierzycie co zrobiłam. Zalałam się gorąca herbatą i to pierwszy raz w życiu tak porządnie ze jest oparzenie :/

m3sxyx8dzur8ghzn.png

reklama
Witajcie przyszłe mamusie :) jestem w 9tc . Strasznie się źle czuję :( wymioty całe dnie przytlaczaja i nie pozwalają cieszyć się ciąża :( jak było z wami to moja pierwsza ciaza a już chyba postanawiam ze ostatnia . Pozdrawiam :)

Witajcie przyszłe mamusie :) jestem w 9tc . Strasznie się źle czuję :( wymioty całe dnie przytlaczaja i nie pozwalają cieszyć się ciąża :( jak było z wami to moja pierwsza ciaza a już chyba postanawiam ze ostatnia . Pozdrawiam :)
U mnie w 7 tc gdyby nie test usg to nie wiedzialabym, ze jestem w ciąży. Oprocz bólu brzucha raz na jakis czas, siusiania częstego i od pewnego czasu bólu piersi nic mi nie dolega. Ale może jeszcze wszystko przede mna ?[emoji33]

Spokojnie daj sobie czas u mnie już powoli mija teraz zostało duże zmęczenie,ból piersi wzdęcia ból głowy ale i tak mdłości były najgorsze . Wszystko minie jeszcze się będziemy cieszyć ciąża :)

Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png

U mnie w 7 tc gdyby nie test usg to nie wiedzialabym, ze jestem w ciąży. Oprocz bólu brzucha raz na jakis czas, siusiania częstego i od pewnego czasu bólu piersi nic mi nie dolega. Ale może jeszcze wszystko przede mna ?[emoji33]
Spokojnie . Myślę, że już się nie pojawią. Zwykle trwają do 12 TC. Czyli szansa jest minimalna.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Vanilla żartujesz sobie z tym ciastem[emoji14]toż to na wystawę nim trzeba.

Nahia i dobrze że go zwyzywala, co to za pomysł żeby facet decydował kiedy znieczulenie, niech sam rodzi jak taki mądry.

Dziwię się ze mówicie, że starsze babki komentują młode rodzące. W końcu w ich czasach to była norma, mnie mama rodziła majac 21 lat i nie było to jakieś dziwne. Ja raczej słyszę narzekania ze tak długo czekają teraz wszyscy, a potem jest ciężko. Z moich kolerzanek
jedyna mam dziecko, a już za miesiąc 29 lat.

Ja to pierdola jestem, nie uwierzycie co zrobiłam. Zalałam się gorąca herbatą i to pierwszy raz w życiu tak porządnie ze jest oparzenie :/

m3sxyx8dzur8ghzn.png
Może zależy od specyfikacji miejsca zamieszkania - ja mieszkam w małym mieście - ok 50tys mieszkańców i wśród moich znajomych większość ma dziecko lub 2. Z drugiej strony nie ma co porównywać , jedni znajdują swoja połówkę szybciej innym schodzi trochę dłużej. Nie każdy ma też warunki do tego , żeby myśleć o dziecku zaraz po ślubie.

A co do zachodzenia w ciążę w dawnych czasach to zdecydowanie prawda - moja ciocia jak miała 27lat była nazywana starą panną.

W pierwszej ciąży problem może nie polegał w moim wieku (22l) tylko w tym , że młodziej wyglądam. Do dziś pytają się mnie w sklepie o dowód , u ginekologa czy mam już 18 lat[emoji23] wtedy być może wygladałam na 16 [emoji23] Cociaż ja oczywiście tego nie widzę.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Cześć ... Powiem wam, że pieewszy raz miałan aż takie mdłości jak nigdy ... Dzisiaj dzien odwiedzin zaraz trzeba sie szykowac i jechac do rodzinki ;) a wy jakie plany na dzisiaj ?

Melomanka ja sxczepilam priorixem.
Ja też [emoji4]

A jeszcze co do porodów to dziewczyny, nie ma co porównywać. Mnie odeszły wody w domu i od tego momentu za 4.5 godziny tulilam już bobasa [emoji4] Ponoć kolejne porody są szybsze. Co prawda swój wspominam koszmarnie i mam traume.

rjyxq1k.png

ft7rplb.png

reklama
1478417512232.jpg

Te ktore maja mdlosci..ja polecam..nie mijaja calkiem i dalej jem z obrzydzeniem ale jem! I normanie moge chodzic a wczesniej czym wiecej sie ruszalam tym bardziej mnie naciagalo..tylko jak to bierzecie to juz bez witamin i bez folika bo ma w skladzie kwas foliowy

Załączniki

• 1478417512232.jpg
    1478417512232.jpg
    45,4 KB · Wyświetleń: 235
Do góry