reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Polusiowa ja mam raczej zaparcia.. Kregoslup mnie te boli.. Ale mnie zawsze bi choc teraz bardziej

Kasia ja mam dziwne odczucie w brzuchu.. Jest zwiazane z hormonami. One wplywaja na rozluznienie miesni brzucha i mniej trzymaja flaki. Ja mam wiekszy brzuch ale to wlasnie efekt wzdecia ciazowego.. Dzinsy mi przeszkadzaja bo mam ochote wywalic brzuch.. Choc z natury jest nie duzy.. Najchetniej chodzilabym w dresie caly dzien. A do roboty chodzic trzeba. Ja na l4 nie pojde jesli bedzie wszystko ok.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

reklama
Hej mamusie :) tak Was podczytuje od kilku dni i zastanawiam się nad zmianą miesiąca bo byłam w majowkach od tygodnia. Termin porodu kalkulator mi wylicza na 30 maja a ja sie urodziłam 1 czerwca i będę starała się trafić w ta datę z dzidzią :) chociaż po pierwszej ciąży przenoszonej 11 dni wiem że łatwo nie jest :)

Pojawił sie temat bólu pleców, mi od wczoraj nie daje on spokoju a dziś miałam wizytę i dr kazał je wygrzewac i nie przeciążać Ale stwierdził że to najprawdopodobniej korzonki bo boli troche wyżej.
Co do biegunki to miałam doświadczenie w 1 ciąży z nią i jest normalnym objawem więc chyba nie ma powodów do niepokoju :)

ckais65gb28rwhsn.png

A któraś z was męczą już wymioty ?? Bo ja nie mam siły już . Rano pierwsze co to przytulnie z WC :-( pije przed wstaniem wodę, próbowałam migdały, krakersy i herbatę z imbirem ... nic nie pomaga

Ja czuję się fatalnie... poprzednia ciąża tak jakby jej nie było -stan idealny przez 9 m-cy...
A teraz kazdy dzien gorszy od drugiego... nie rozstaje sie z wc..
Ale czego się nie robi dla maleństwa ja poprosiłam już o L4 - bo nie dałabym rady...

Trzymam mocno kciuki za mamuśki i ich upragnione 2 kreseczki ✊✊✊

Buziaki i spokojnej nocki

Ja też mam tak, żebym z dresów nie wychodziła i z łóżka najchętniej, bo śpiąca jestem non stop. Bóle podbrzusza ustąpiły. I gdyby nie ta senność to uznałabym, że ta ciąża mi się przyśniła.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Kum no mi też właśnie zbyt obcisłe spodnie zaczęły przeszkadzać... Moja mama z tej całej radości już mi 3 pary spodni ciążowych przyniosła [emoji23]

Jeśli chodzi o pracę, ja prowadzę swój salonik kosmetyczny i mam nadzieję pracować do końca ciąży :-)

hchy3e3kuymdy6n0.png

Dzień dobry

Senność mi też dokucza, w tym tygodniu codziennie szłam.spać z córką, oczy same się zamykają.

U mnie w pracy zrobiło się ciekawiej wiec chciałabym jak najdłużej pracować. Zresztą, nie wiem co miałabym w domu robić ;)

Polusiowa ja ani biegunek nie mam ani bolu kregoslupa. W poprzesniej ciazy tez tak nie mialam. Ale pamietaj, ze kazda ciaza jest inna. A mialas wczesniej problemy z kregoslupem? To o czym piszesz ( to promieniowanie do nog) to moze efekt tego, ze macica sie powieksza i naciska na jakis nerw?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Możliwe właśnie z tą macicą co piszesz. Mnie od jakiś trzech dni dręczą koszmary ciążowe... Ostatnio np.śniło mi się,że sobie wyciągnęłam dziecko ok.10 cm w woreczku i spowrotem włożyłam żeby dalej rosło w jakiejś otoczce jakby baloniku biał,albo kilka dni temu śniło mi się,że krwawie...te koszmary są straszne...może to strach mojej podświadomości,ale naprawdę to straszne...przerażające... :-(

uwo9dqk323h73wzt.png

Ja po lekarzu...nic konkretnego sie nie dowiedzialam oprocz tego ze pecherzyk jest na wlasciwym miejscu, jeszcze bez zarodka wielkosc 0,59cm
1475818852633.jpg

f2w3yx8dy6p2kxcf.png

Załączniki

• 1475818852633.jpg
    1475818852633.jpg
    40,6 KB · Wyświetleń: 429
Camel i kiedy lekarz kazal Ci znowu przyjsc?
Polusiowa tez mialam ostatnio sen z krwawieniem. Moze to jakies nasze obawy sie ujawniaja?
Zazdroszcze dziewczynom, u ktorych w pracy jest tak fajnie, ze n L4nie chce sie isc ;). Ja po porodzie bede musiala szukac nowej pracy, bo nie wyobrazaam sobie wracac do obecnej.
A i u mnie w koncu pogoda sie zapowiada, pierwszy dzien od tygodnia, kiedy nie wita nas deszcz z rana :)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny! Byłam wczoraj na wizycie i popadlam w takiego doła że przeplakalabym resztę dnia gdyby nie dzieci. Oczywiście wina hormonów bo sytuacja wcale nie jest tragiczna i dziś już jest lepiej. Tak więc lekarz włożył wziernik, krew się polala, on się zdenerwował, zabronił mi iść do pracy na razie 2 dni leżenia a 2 tygodnie mam odpocząć od pracy. Ogólnie mam ponoć straszną nadzerke i teraz on nie wie czy krwawienie jest z nadrzerka czy z macicy. Dostałam duphaston i dopiero za tydzień mam iść na usg. Nie zobaczyłam nic, nawet pęcherzyka i nie mogę iść do pracy dlatego się zalamalam ale dla dzidziolka muszę być silna ;)

Do góry