reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej dziewczyny! Byłam wczoraj na wizycie i popadlam w takiego doła że przeplakalabym resztę dnia gdyby nie dzieci. Oczywiście wina hormonów bo sytuacja wcale nie jest tragiczna i dziś już jest lepiej. Tak więc lekarz włożył wziernik, krew się polala, on się zdenerwował, zabronił mi iść do pracy na razie 2 dni leżenia a 2 tygodnie mam odpocząć od pracy. Ogólnie mam ponoć straszną nadzerke i teraz on nie wie czy krwawienie jest z nadrzerka czy z macicy. Dostałam duphaston i dopiero za tydzień mam iść na usg. Nie zobaczyłam nic, nawet pęcherzyka i nie mogę iść do pracy dlatego się zalamalam ale dla dzidziolka muszę być silna ;)
Wszystko będzie dobrze, nie zamartwiaj się na zapas i dużo odpoczywaj! Trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]

hchy3e3kuymdy6n0.png

reklama
Majka wspolczuje przezyc. Nie ma co sie stresowac trzeba czekac.

Ja mam pakiet luxmed. Ide w srode. Problem jest taki ze nie kazdy lekarz ma i nie kazdy robi usg.. Ogolnie zauwazylam ze tam zadne orly nie pracuja.. Raczej sredni lekarze. Oni kieruja na usg, jakby osobna usluga. Ja ide do lekarki ktora ma usg w pokoju i podobno zaglada w czasie wizyt. Kieruje osobno tylko na te 3 usg ktore sa obowiazkowe w 13, 22, 32 tc ciazy bo one musze byc lepiej zrobione. No ale zobaczymy... Mam z pracy pakiet wiec nie chce placic dodatkowo za cos co i tak mi sie nalezy.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Majka...po prostu za wcześnie. Poczekaj troszkę i za tydzień będzie ok.

Ja do lekarza zamierzam iść jak będzie conajmniej 6 tydzień skończony. Wcześniej za dużo stresu.
Co do luxmedu...to w poprzedniej ciąży jak poszłam w okolicach 5/6tyg ciąży to tez usłyszałam, że za wcześnie i że nie mam co marzyć o usg. Jak próbowałam się zapisać na usg to najwcześniejsze były za3 mce. Dlatego ciążę prowadziłam u lekarza prywatnego, na szczęście mam taką możliwość. Wszystkie badania natomiast robiłam w ramach luxmedu. Na szczęście luxmed akceptuje skierowania od innego lekarza prowadzącego ciążę pod warunkiem, że jest wpisany w książeczkę ciąży wydaną przez luxmed.
Mam nadzieje, że sytuacja sprzed 3 lat nie uległa zmianie, bo zamierzam tą ciążę prowadzić w tym samym systemie.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Majka trzymam kciuki póki co odpoczywaj i myśl pozytywnie !

Ja od rana jestem mega wkurzona
Wyobraźcie sobie ze poszłam do rodzinnego dzis, bo sądzie mam zawalony gardło.
I mówię mu ze jestem w 6 tv, i przyszłam bo nie wiem co mogę brać a co nie. A on do mnie :ze zapisuje mi antybiotyk ale on nie wie jak wpływa na ciążę, bo takie leki nie są testowane na kobietach w ciąży. I teraz najlepsze : najwyżej za miesiąc znowu pani zajdzie w ciążę . Proszę gardło plukac rumiankiem i brać paracetamol razem z antybiotykiem.
Wstałam i wyszłam !!!! Dosłownie nie wiedziałam o czym on do mnie mówi . Jestem w szoku !!!
Tak mi ciśnienie podniósł. CO prawda kaszlu nie mam...ale nawet mnie nie odlicza, tylko buzię otworzyć i stwierdził że nie jest źle. To po co ten antybiotyk i te teksty.... wrrrr

Majka trzymam kciuki póki co odpoczywaj i myśl pozytywnie !

Ja od rana jestem mega wkurzona
Wyobraźcie sobie ze poszłam do rodzinnego dzis, bo sądzie mam zawalony gardło.
I mówię mu ze jestem w 6 tv, i przyszłam bo nie wiem co mogę brać a co nie. A on do mnie :ze zapisuje mi antybiotyk ale on nie wie jak wpływa na ciążę, bo takie leki nie są testowane na kobietach w ciąży. I teraz najlepsze : najwyżej za miesiąc znowu pani zajdzie w ciążę . Proszę gardło plukac rumiankiem i brać paracetamol razem z antybiotykiem.
Wstałam i wyszłam !!!! Dosłownie nie wiedziałam o czym on do mnie mówi . Jestem w szoku !!!
Tak mi ciśnienie podniósł. CO prawda kaszlu nie mam...ale nawet mnie nie odlicza, tylko buzię otworzyć i stwierdził że nie jest źle. To po co ten antybiotyk i te teksty.... wrrrr
Matko ale cham...chyba bym tego nie zostawila i poszla do dyrekcji...jak tak mozna postepowac z kimkolwiek czy w ciazy czy nie.... To po co on tam siedzi...

f2w3yx8dy6p2kxcf.png

Skargę złóż, dlaczego nie interweniować w takiej sytuacji?
Ja już się nauczyłam walczyć o swoje.

Chodzę do.medicover. Ogólnie poziom lekarzy średni ale gina mam dobrego, więc korzystam. Choć w obejściu nieco irytujący. Usg na każdej wizycie ze zdjęciem. Jak będą jakieś wątpliwości to pójdę gdzieś na konsultację.

Ja to chyba bym mu nagadała.... gnojek jeden...

Ja też mam pakiet medicover w tym 3 badania prenatalne i test papa w pakiecie. Jestem zadowolona do tego wszystkie położne pracują w szpitalu w którym będę rodziła.

svchs65gg8talrm7.png

reklama
Dzięki dziewczynki za pocieszenie. No właśnie ja z luxmedu dostałam skierowanie na usg dopochwowe i badania i zapisalam się na czwartek bo w piątek przyjmował jakiś facet i to daleko. Być może zostanę przy tej kobiecie, zobaczymy. Ciekawe czy jak w poniedziałek zrobię badania to czy w czwartek badą już wyniki. Mam nadzieję że z tej wizyty wyjdę szczęśliwa :)

Do góry