reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Zając ja kupiłam glicerowe za radą pani z apteki ale nie wiem czy ich użyje. Jak zdarze w domu sobie zaaplikowac to będzie git a jak nie to będzie lewatywka[emoji16]

Szacun Bellax! Ja po cięciu kilka pierwszych dni myslalam, że umrę z bólu, a o zrobieniu kupy nie było mowy co najmniej przez tydzień tak się bałam [emoji33]

U mnie wtedy najpierw położne pomogły usiąść, strasznie kręciło mi się w głowie więc nie wstałam od razu tylko siedziałam z godzinę czy pół - zjadlam śniadanie i potem znowu położne przyszły i dopiero wtedy wstałam przy ich pomocy - potem już nie miałam zawrotów głowy - tylko strasznie bolało i zgięta w pół "chodziłam". Wtedy jeszcze szpital był przed remontem i był jeden kibel na drugim koncu oddziału - oj to było wyzwanie tam chodzić

74703e3kkwoaumma.png
No ja też siadalam i dopóki nóg z łóżka nie spuszczałam było ok. Jak tylko nogi w dół. uszy zatkane, plamy przed oczami, duszno, blada się robiłam i ciśnienie skakało. Kazały się położyć i spróbować jak wszystko wróci do normy. No to 20 min ja znowu. I powtórka tym razem sobie myślę zjem sucharkow pare i napije się wody... nic nie dało normalnie leciałam do przodu i mnie łapali. Za 3 razem tak się wkurwi.lam że mimo protestów M. plamy przed oczami itp.ale zeszłam z łóżka. On mnie pare minut trzymał żebym nie upadła i przeszło . A tak do końca to mi przeszło jak poszłam na kibelek [emoji108]

Cześć dziewczyny, mnie w nocy obudził skurcz w łydce i nie mogłam zasnąć, ale córki spały do 9 to sobie odespałam :) Moja dzisiaj jest chyba wyprostowana, naciska mi na dół i czuje nóżki pod żebrami. Dba o to, żeby się mama nie garbiła ;)
Asia już lepiej te czopki wsadzić, niż później na porodówce byłoby Ci głupio, bo popuściłaś. Trzymam kciuki i powodzenia :)

Przy 1 porodzie na szczęście przed zrobiłam dwojeczke [emoji23] nie wiem jak się robi lewatywę ale na samo to słowo zaciska mi się tylek [emoji1]

uwo943r8bpxeguj2.png

ibm2qtkfl70pgtqd.png

Przy 1 porodzie na szczęście przed zrobiłam dwojeczke [emoji23] nie wiem jak się robi lewatywę ale na samo to słowo zaciska mi się tylek [emoji1]

uwo943r8bpxeguj2.png

ibm2qtkfl70pgtqd.png
Ja ci powiem ze w chwili obecnej lewatywa czy golenie to dla mnie pikuś. Na wszystko się zgodzę aby tylko mała juz wyszla.

Jadę siw dzisiaj odstresowac do znajomych. Zapodam sobie kiełbaski z grila i będę się relaksować.

Dostałam jakieś czopki.. Cztery musiałam wsadzić... Buuu... Zaczyna mnie coś bardziej brzuch boleć. Ale sobie spaceruje wokół łóżka :)

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Asia jak będziesz miała skurcz to kucaj sobie przy łóżku albo opieraj się lokciami o łóżko na stojąco z wypietą pupą. Mozesz tez w tej pozycji robić takie jakby przysiady. Powodzenia [emoji8]

iv09df9h2a5g3pph.png

Oj :( daj znac co z mala :*

Mowie do meza, ze doceniam przespana noc a on na to, ze dopiero zaczniemy doceniac ;)

Edit : Dzis moge gory przenosic :) !
Ma corka cos malo aktywna od dwoch dni. Lekarz powiedzial wczoraj, ze ma juz bardzo bardzo ciasno... moze szybcien wyjdzie ;) tutaj tyle przestrzeni ;) a Wasze maluchy ? Kreca sie duzo ?

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Moja tez miala spokojniejsze 2 dni, w sumie wtedy co mi sie brzuch spinal. Ale wczoraj po poludniu jak mi przeszlo to zaczela dyskoteke w brzuchu, rece i nogi byly wszedzie - jednoczesnie:D az maz jak dal reke i poczul mega kopniaka to stwierdzil ze nawet jego to w reke zabolalo ;) co my mamy powiedziec, jak nas kopia od srodka ? Hehe :D
Kurcze mialam nadzieje, ze cos sie u mnie zaczyna ale wszystko wczoraj przeszlo... i mam wrazenie ze 5s dziala u mnie w druga strone haha no ale nic, bedziemy probowac dalej ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry :)
U mnie dzisiaj słaba nocka,bo mój M miał wychodne,a zawsze jak go nie ma to budzę się co chwilę,w końcu jak wrócił to już się robiło jasno i nie mogłam spać.o_O A o 13 znajomi nam podrzucają dzieciaki także czeka mnie intensywny dzień ;)

Asia to normalne,że masz takie myśli,w końcu to strach przed nowym i nieznanym :) dasz sobie radę ze wszystkim,my kobietki jesteśmy silne :D

Do góry