reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Tylko , że dziewczyny są już w ok 39czyli ten artykuł do końca nie jest dla nas. Chodzi mi o te, które wspomnają o porodzie. I tak myślę- choć nie wiem na pewno, że jeśli ktoś będzie sprzątał albo uprawiał sex to raczej dziecka nie urodzi jeśli one nie jest gotowe. Chodzi mi o taką sytuację, gdzie kobiecie nie groził przedwczesny poród. Myślę też , że żadnen lekarz nie zrobi masażu kobiecie w 36 TC. Tylko już bliżej terminu.

3jgxskjox8hy3b2y.png

No ja właśnie jutro zaczynam 39 tc.
Poza tym wchodzenie po schodach, długie spacery, sprzątanie wzmacniają mięśnie, które potem lepiej działają przy porodzie, a seks....No wiadomo, że za chwilę bedzie posucha, więc trzeba korzystać na zapas [emoji3]

reklama
Ja obstawiam ten 6.06 bo cykl przed zajściem w ciąże miałam 42 dniowy... więc by się zgadzało... Ale położna mi powiedziała we wtorek na wizycie "ze do 6 czerwca to na pewno nie będą mnie trzymac z wywolaniem" zobaczę co w szpitalu w sobotę będą mówić.

Tak zakaz mialam od tej wizyty na której stwierdził, ze się rozchodzi. Teraz już mam pozwolenie ale przy gowno podobnym samopoczuciu i tak odpada ten sposób "przyspieszania"

Rozumiem. Trzymam kciuki by coś się ruszyło u ciebie niebawem [emoji110]️

74703e3kkwoaumma.png

Hej, mam nadzieje że jeszcze mnie pamiętacie :D
Serdecznie gratuluje świeżo upieczonym mamusiom. Zazdroszczę. <3
U mnie nic, totalnie nic się nie dzieje. Byłam w zeszłą środę u lekarza. Stwierdził, że mam rozwarcie na 2cm i do dwóch tygodni urodzę. Ale dupa... Żadnych przepowiadaczy, nic mnie nie kuje ( no jedynie młody w żebra ale to akurat nie jest zwiastun porodu :p ). Zaczęłam nawet skakać na piłce. Chyba musimy być cierpliwe... ale martwi mnie rozwarcie. przecież teraz o wiele łatwiej o infekcje a pod koniec ciazy to szczegolnie niewskazane ;//
Ja chodziłam ponad miesiąc z rozwarciem 2 cm i 8 dni po terminie mi wywoływali, bo sama nie chciała wyjść, więc możesz jeszcze poczekać ;)

Gratulacje dziewczyny :) Mam nadzieję, że porody poszły szybko i mało boleśnie :)

Ja mam dopiero termin na 18 czerwca, więc nastawiam się gdzieś na koniec czerwca. Moje dzieci nie chcą wychodzić wcześniej, za dobrze im ;p

Jestem juz po prostu sfrustrowana ... :)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
Zając, mamy podobny termin, a więc jeszcze trochę czasu. Ciesz się dobrą kondycją i tym, że możesz sobie w spokoju posprzątać. Muszę odpoczywać do końca maja, żeby skończyć te magiczne 37 tygodni, a potem biorę się za szorowanie mieszkania. No krew mnie zalewa przez to odpoczywanie. Mąż sprząta na bieżąco, ja też coś tam ogarniam, ale to nie to samo co generalne porządki.

czy u was w szpitalach jest internet dla pacjentów ?Ja pytałam w naszym i nie ma :( trzeba będzie załadować kartę , bo ja nie wysiedzę 5 dni bez neta,w takiej sytuacji oczywiście .Jak jadę na wakacje nawet na 2 tyg to nie potrzebuję neta .

reklama
czy u was w szpitalach jest internet dla pacjentów ?Ja pytałam w naszym i nie ma :( trzeba będzie załadować kartę , bo ja nie wysiedzę 5 dni bez neta,w takiej sytuacji oczywiście .Jak jadę na wakacje nawet na 2 tyg to nie potrzebuję neta .
U mnie całe szczęście jest. Tez bym chyba ocipiała bez neta.

Do góry