reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Aaa rozumiem.
Nie zmienia to jednak faktu że teraz małemu to nie zaszkodzi. Ale musisz zapewne rozpocząć leczenie. W sumie też nie wiadomo od kiedy masz ten wynik. Musisz zapytać lekarza, bo leki na pewno przepisze. Ale 2,99 nie jest tak źle. Tylko ogarnij temat, będzie si! :-*

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję [emoji11]

3jgxskjox8hy3b2y.png

reklama
Dobra ja mam troche wstydliwy problem ale gdzie jak nie tu...wczoraj po wyproznieniu sie zauwazylam ze na wodzie przed splukaniem unoszą sie jakby oka z tluszczy doslownie jak tluszcz ale piza tym cała reszta była normalna i bez problemu sie spłukała, lekarz powiedział zeby sie nie martwic i nie wkrecac sobie chorób i ze musialam zjesc za duzo tłustego ale ja na tej diecie tlustego duzo nie jem dzisiaj bylo jux lepiej ale jakby jakies resztki jeszcze zostaly. Miala któraś z was cos takiego moze?

f2w3rjjg28c3of9g.png

3600g [emoji33][emoji33][emoji33]
Słuszna waga, ale nie wiem czy szyjka długo pociągnie z takim słodkim ciężarem [emoji6]

Cieszę się, że wszystko dobrze. Byle do czerwca.

PS. A dużo masz ciuszków na 56[emoji12]?
Monya coś mi się nie chce wierzyć w jego pomiary i raczej bym obstawiała wage ok 3000g a nie 3600g.Raczej coś jest zawyżone no ale nie dyskutowałam:) Gdzieś czytałam ze tolerancja błedu na usg wynosi nawet +/- 500g.Ubranek na 56 mam b.mało zaledwie parę body.Wiekszosc kupowałam na 62. W kazdym razie te obrzęki i drętwienie rąk to normalne podobnie jak niskopłytkowość.Teraz pozostaje wytrwać bo jednak mówił im dziecko dluzej sobie posiedzi tym lepiej. Ale coś mi się wydaje ze chyba nie dam rady;)

hej hej,

Caixa a Ty już donoszona?
Ja cały czas nastawiam sie, że przenoszę jednak tak jak za pierwszym razem, tym bardziej że u mnie ma dopiero 2700g. Szyjke mam długą i zamkniętą tak jak za pierwszym razem ale te wody i łożysko mnie zastanawiają. A dzisiaj mnie mała straszy bo coś mnie brzuch boli mocniej. Chociaż wiem, że to nie musi nic znaczyć o tej porze. Naszarpalam i nastresowalam się dzisiaj trochę z synkiem, dwulatek ma jednak swoje fochy, nie ma co. Ale już go nie nosze, czasami wsadze na przewijak. Chyba zacznę jednak te torbę pakować, nie zaszkodzi jak postoi;))

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ej w kolejnych ciazach trzeba sie spieszyc [emoji1]. Ja nie zamierzam zwlekac ( przy poprzednim porodzie jak mi wody zaczely odchodzic, to wszytsko na spokojnie robilam, umylam sie, zjadlam itp), a teraz chyba wolalabym szybko do szpitala, bo za duzo sie nasluchalam o ekspresowym, drugim porodzie [emoji39]. Poza tym u mnie bylo ryzyko wypadniecia pepowiny, wiec z tego wzgledu teraz wolalabym nie zwlekac

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bym naprawdę chciała w to wierzyć! W 1. przyjechałam do szpitala o 6 rano regularną akcją skurczową, a przed 20 urodziłam, więc jakoś optymizm porodowy dawno mnie opuścił (w zasadzie już na starcie) :D Tym razem próbuję sobie pomóc jak umiem... pół dnia szukałam tych przeklętych liści malin na rozwarcie i ani to w jakiś bio-sklepach, ani w aptekach, podobno do jakiegoś zielarskiego mam się wybrać...
Czytam, że Ty masz powód, to się nie dziwię :) A jak to stwierdził lekarz?

aaa nie pamiętam kiedy ostatni raz Was czytałam przez komputer (da się Was wtedy jakoś ogarnąć!), tak życie prowadzę na telefonie. Napaliłam się na jakieś ciuszki - ale już na swój, przed ciążowy rozmiar, więc mówię pooglądam większe :p Tęsknię już za swoimi gabarytami, no z tą różnicą, że zostaną ze mną większe cycuchy :D:D:D

hej hej,

Caixa a Ty już donoszona?
Ja cały czas nastawiam sie, że przenoszę jednak tak jak za pierwszym razem, tym bardziej że u mnie ma dopiero 2700g. Szyjke mam długą i zamkniętą tak jak za pierwszym razem ale te wody i łożysko mnie zastanawiają. A dzisiaj mnie mała straszy bo coś mnie brzuch boli mocniej. Chociaż wiem, że to nie musi nic znaczyć o tej porze. Naszarpalam i nastresowalam się dzisiaj trochę z synkiem, dwulatek ma jednak swoje fochy, nie ma co. Ale już go nie nosze, czasami wsadze na przewijak. Chyba zacznę jednak te torbę pakować, nie zaszkodzi jak postoi;))

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jeszcze nie.Pytałam dzisiaj kiedy jest donoszona i powiedział że od skończonego 37.Jestem w 36+1 a dla lekarzy to jednak 36 a nie 37.

reklama
Ja bym naprawdę chciała w to wierzyć! W 1. przyjechałam do szpitala o 6 rano regularną akcją skurczową, a przed 20 urodziłam, więc jakoś optymizm porodowy dawno mnie opuścił (w zasadzie już na starcie) :D Tym razem próbuję sobie pomóc jak umiem... pół dnia szukałam tych przeklętych liści malin na rozwarcie i ani to w jakiś bio-sklepach, ani w aptekach, podobno do jakiegoś zielarskiego mam się wybrać...
Czytam, że Ty masz powód, to się nie dziwię :) A jak to stwierdził lekarz?

aaa nie pamiętam kiedy ostatni raz Was czytałam przez komputer (da się Was wtedy jakoś ogarnąć!), tak życie prowadzę na telefonie. Napaliłam się na jakieś ciuszki - ale już na swój, przed ciążowy rozmiar, więc mówię pooglądam większe [emoji14] Tęsknię już za swoimi gabarytami, no z tą różnicą, że zostaną ze mną większe cycuchy :D:D:D
Lekarka to stwierdzila jak pojechalam do szpitala z cieknacymi wodami, okazalo sie, ze glowka byla jeszcze wysoko, zupelnie nieprzyparta. Mialam zakaz wstawania przez kilka godzin nawet do toalety az sie nie przyparla. Gdyby i tym razem zaczelo sie u mnie od odejscia wod, to mialabym obawy czy czasem sytuacja sie nie powtarza. U mnie wody zaczely odchodzic o 17, a urodzilam o 5. Teraz tez ciezko pracuje na to zeby tym razem wszystko szybko sie porozwieralo [emoji6] tzn nie stosuje jakichs specjalnych metod, ale licze na to, ze moj obecny tryb zycia pewne rzeczy przyspieszy [emoji39]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry