reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej dziewczyny. Wczoraj o 5.52 zostałam mamą Karola ;-) 2.5 tyg przed terminem. Zdrowy , waga 2750 g . A teraz czas na karmienie .. [emoji7]

ckaiyx8dnvrdhn2p.png
Gratulacje :)

m3sxyx8dzur8ghzn.png

reklama
Martusia super wiesci,gratulacje!moze jakas fotka na zamknietym? Napisz w Wolnej chwili jak przeszedl porod[emoji1]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Ciacho wazne ze maja kontrole ,bedzie dobrze[emoji110]️a przynajmniej bedziesz miala dobre obiadki,bo z tego co pamietam Masz tam wtyki[emoji12]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Tak więc do szpitala pojechałam bo krwawialam dość mocno z pecherza . Oni byli pewni że to z macicy pewnie ale po badaniach okazało się że macica czysta i zamknięta i to pecherz . Byli w szoku bo infekcji zero , mocz czysciutki i nic nie boli . Kazali zostać na obserwacji aby na drugi dzień z rana na usg pecherza iść. No i o 23 jak się polozylam w pizamce to odeszły mi wody . Mój mąż pierwsze co powiedział to "ale jaja, ile wody" [emoji23] a ja nogi jak z galarety. O 24 dostałam skurcze a już po godzinie 5 cm rozwarcie. Przed 6 mały bym z nami . Bóle były straszne.... miałam gaz, morfine, w bólu wymiotowalam , i już chciałam się poddać i epidural brać ale było za późno. Jeszcze z godzinkę się męczylam bo nie mogłam wypchnac małego. Ale jak usłyszałam że przyjdzie lekarz z tymi szczypcami to poszło. Położna trochę naciela mnie. Po samym porodzie już ból był ok :-) łożyska nie czułam i jak szyla też nie . Wszyscy są w szoku że pierwszy bobas i zajęło mi niecałe 6 h :-)

ckaiyx8dnvrdhn2p.png

reklama
Tak więc do szpitala pojechałam bo krwawialam dość mocno z pecherza . Oni byli pewni że to z macicy pewnie ale po badaniach okazało się że macica czysta i zamknięta i to pecherz . Byli w szoku bo infekcji zero , mocz czysciutki i nic nie boli . Kazali zostać na obserwacji aby na drugi dzień z rana na usg pecherza iść. No i o 23 jak się polozylam w pizamce to odeszły mi wody . Mój mąż pierwsze co powiedział to "ale jaja, ile wody" [emoji23] a ja nogi jak z galarety. O 24 dostałam skurcze a już po godzinie 5 cm rozwarcie. Przed 6 mały bym z nami . Bóle były straszne.... miałam gaz, morfine, w bólu wymiotowalam , i już chciałam się poddać i epidural brać ale było za późno. Jeszcze z godzinkę się męczylam bo nie mogłam wypchnac małego. Ale jak usłyszałam że przyjdzie lekarz z tymi szczypcami to poszło. Położna trochę naciela mnie. Po samym porodzie już ból był ok :-) łożyska nie czułam i jak szyla też nie . Wszyscy są w szoku że pierwszy bobas i zajęło mi niecałe 6 h :-)

ckaiyx8dnvrdhn2p.png
Wooow to expresowy porod ! A jak maluszek :) ? Zazdroszcze :)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Do góry