reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Tylko my dostaliśmy wymówienie do sierpnia gdyby nie to to bym nie zmieniała a wydaje nam się że lepiej jest się przeprowadzić z brzuchem niż z noworodkiem osiwieje w tej Irlandii kiedyś to wyglądało inaczej
Ja w Irlandii przeprowadzałam się już 5 razy i wiem czym to pachnie :( sprzątanie mieszkania z którego się wychodzi żeby zwiększyć szanse na zwrot depozytu a potem trzeba sprzątać mieszkanie do którego się przeprowadza .Pakowanie dobytku i przy okazji zawsze się sortuję bo jakimś cudem zawsze się znajdą rzeczy które są zbędne , zniszczone .Potem i dla mnie to jest najbardziej męczące trzeba wszytko rozlokować na nowym M.Układanie ubrań w szafach , kubeczków i talerzyków itp Dla mnie za ciężka robota w tym stanie , a przecież nie położę się na kanapie oczekując że mąż wszystko zrobi i będzie super.

reklama
my jak nasza mala była mala tzn ponad rok mieszkaliśmy w jakby kawalerce jeden pokój z aneksem wiec jak spala to my normalnie żyliśmy włącznie z oglądaniem tv. Teraz w ogóle nie widzę u mojej ponad 2 latki ani chęci do oglądania tv ani żeby miało to na nia jakiś wielki wpływ. Aktualnie to nawet jak przyjdzie do salonu żeby sie pobawić a tam gra w tle tv to sama go wylacza;)

Telewizja daje za dużo bodźców maluszkowi, jego mózg nie jest rozwinięty jak nasz. Ja w ogóle odradzam oglądanie tv przy dziecku, takim małym.

Sama nie wiem jak rozwiązać te kwestie bo u nas maluch bedzie spał w salonie i nie wiem, przez sen ma słuchać tych bzdur z tv? Jakoś mi się to nie klei hmm

74703e3kkwoaumma.png

Co innego słuchać, a co innego oglądać. Słuchać dziecko słucha nawet w brzuchu choć nie wie, że to tv, wiec myślę, ze to nie problem. Jak my wyjeżdżamy i jesteśmy w hotelu to oglądamy czasem cos jak mały śpi obok, ale na przyciszonym telewizorze i włączamy dopiero jak zaśnie.
A u maluszka ochraniacze ograniczą widok na inne bodźce w tym tv.
Chyba bardziej chodzi o to, żeby nie kłaść do oglądania tv.

Moja córka była wychowywana w hałasie i ja nawet przy niej odkurzałam a ona spała :D za to syn mojej szwagierki od początku był przyzwyczajony do ciszy i unich to był dosłownie meksyk. My jak przyszliśmy do teściów to w drzwiach dostawliśmy iformlacje, że dziecko śpi i mamy być cicho[emoji23] wyobraźcie sobie , że czasem przez 2h w
Siedzieliśmy i gapiliśmy się w sufit, bo nikt nie mógł się odezwać.

Amelia ma po tym traumę do dziś. Ja mówię jej , że mały dzidziuś śpi cały dzień a ona ze Smutną miną odpowiedziała, że ona będzie na poczatku całe dnie siedziała zamknięta w swoim pokoju, żeby nie hałasować i nie obudzić dzidziusia.

3jgxskjox8hy3b2y.png

Telewizja daje za dużo bodźców maluszkowi, jego mózg nie jest rozwinięty jak nasz. Ja w ogóle odradzam oglądanie tv przy dziecku, takim małym.

Sama nie wiem jak rozwiązać te kwestie bo u nas maluch bedzie spał w salonie i nie wiem, przez sen ma słuchać tych bzdur z tv? Jakoś mi się to nie klei hmm

74703e3kkwoaumma.png
Tez nie jestem za tym aby maluch ogladal tv wiec jak sie uda to jak najdluzej nie bedzie patrzyla w to pudlo :) w sensie pewnie do momentu az zacznie raczkowac [emoji12]
My mamy tv w innym pokoju niz sypialnia wiec spoko - mala spi a tv gra :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Moja córka była wychowywana w hałasie i ja nawet przy niej odkurzałam a ona spała :D za to syn mojej szwagierki od początku był przyzwyczajony do ciszy i unich to był dosłownie meksyk. My jak przyszliśmy do teściów to w drzwiach dostawliśmy iformlacje, że dziecko śpi i mamy być cicho[emoji23] wyobraźcie sobie , że czasem przez 2h w
Siedzieliśmy i gapiliśmy się w sufit, bo nikt nie mógł się odezwać.

Amelia ma po tym traumę do dziś. Ja mówię jej , że mały dzidziuś śpi cały dzień a ona ze Smutną miną odpowiedziała, że ona będzie na poczatku całe dnie siedziała zamknięta w swoim pokoju, żeby nie hałasować i nie obudzić dzidziusia.

3jgxskjox8hy3b2y.png
Mamy takich znajomych... szlismy do nich dziecko zasypia musi byc cisza. Mowilismy szeptrem, tv wyciszone, komorki nam kazali wylaczac...szanujemy ich wybor dlatego przestalismy ich odwiedzac i zaczelismy spotykac sie na miescie a jak zapytali czemu do nich nie wpadniemy powiedzialam wprost , ze nie zamierzam isc ,,w gosci" i rozmawiac szeptem oraz kontrolowac kazdego smiechu itp bo chce sie w tym czasie zrelaksowac a nie bac sie, ze wybudze im dziecko.

p19u9jcg81ehxczt.png

Dziewczyny całe podbrzusze mnie rwie :/
Nie są to skurcze jak przy twardnieniu macicy, a jak przy okresie :/ jakies 30min. mnie już trzyma... mąż musiał mnie autem zgarnąć z naszego pola bo bałam się iść (cała droga pod górę)
Nie wiem czy to jelita grają czy coś się dzieje nie tak :/

74703e3kkwoaumma.png

reklama
Dziewczyny całe podbrzusze mnie rwie :/
Nie są to skurcze jak przy twardnieniu macicy, a jak przy okresie :/ jakies 30min. mnie już trzyma... mąż musiał mnie autem zgarnąć z naszego pola bo bałam się iść (cała droga pod górę)
Nie wiem czy to jelita grają czy coś się dzieje nie tak :/

74703e3kkwoaumma.png
Mnie od paru dni brzuch czasem pobolewa jak na okres. Nie trwa to dlugo i najczesciej jest wieczorem i samo mija ... poloz sie , odpocznij !

p19u9jcg81ehxczt.png

Do góry